Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky,
propadám zoufalství, naše holčička se rozhodla že pro svůj život nepotřebuje UM. Je na něm od narození a prostě ho nechce, když jsem se ji ho pokusila dát spustí řev a k lahvičce se nepřisaje.
Taky mi dělá starosti to že nechce jíst ani příkrmy, takže byla živá na mléku, ale co teď když ani mléko nechce. Trvá to už 6 den kdy jsem do ni nedostala ani mililitřík mléka.
Jediný do čeho ji teď pořád nutím je ať alespoň něco vypije, říkám si hlady neumřeš nad plným talýřem , jenže co voda.
Její jídelníček vypadá teď takhle:
6,00 80 ml čaje + 30ml kaše z UM
9,00 30 ml čaje + 50ml přesnídávky (někdy ji do toho propašuji odměrku
UM)
12,00 30ml čaj + 50ml mrkev maso
15,00 90 ml čaj + 40g jogur ( přesnídávka, ovoce a pod.)
18,00 60ml čaj + 130 ml kaše z UM
No a přes noc vypije ještě tak cca 150ml čaje.
Opravdu nevím z čeho bude živa, ale pochybuji že se k mlíku vrátí.
Díky moc za rady, připomínky i povzbuzení
Achesa a Anička 7m+6d
Ahoj,
naše malá je na UM od 4 měsíců. Začínali jsme na Nutrilonu, ale kolem 8. měsíce ho najednou nechtěla. Ze dne na den se prostě rozhodla, že to pít nebude ![]()
Taky jsem nevěděla co s tím. Pak mi kdosi poradil, ať jí zkusím dávat Sunar, že má lepší chuť. Pomohlo to ![]()
Tak zkus změnit značku UM, třeba máš doma taky takovýho mlsouna jak já ![]()
Jo a ještě mě napadlo, že nám někdy pomohlo u krmení UM hopsat na balóně. To se napila vždycky.
Petra a Ninka(11m)
Díky za radu, co se týká Um tak jsme měli Hamilon, Nutrilon, Sunar, Bebu a nic. Tak máme celkem velké zásoby. No snad se časem nějak sní, nebo je rozdám známím.
Achesa a Anička7m+6d
Acheso,chápu,že jsi z toho nepití a nejezení zoufalá
.
Možná se jedná o bojkot.Jako ho zažívají kojené děti,můžou ho mít i miminka na lahvi.
Vůbec netuším,co bys měla dělat,zkus se zeptat na www.porodnice.cz v poradně,je tam buď laktační poradkyně nebo nově poradkyně pro výživu malých dětí.
Drž se a ozvi se,jak vám to papání jde.Určitě se to zlepší.Má starší dcerka měla taky období,kdy nic moc nesnědla,ale zase pila ráda Sunar.
HANAZANA Děkuji ti za odkaz na stránky, dotaz jsem jim napsala a doufám že budu chytřejší.
Achesa a Anička 7m+6d
Tak dnes ráno se mi trošičku ulevilo, náš andílek vzal na milost lahev s mlékem a vypila 130ml. Tak doufám že ji to vydrží. Podle rad dokrora jsem ji 3 dny mléko ani nezkoušela dávat. Dnes jsem ráno pokus opakovala a ono se za dařilo.
Děkuji všem za rady
Achesa a Anička 7m+8d
Ahoj, naše malá je na UM téměř od narození. Tedy první 2 měsíce MM + UM. V 7. měsíci nastal i u nás bojkot UM. Julka však musí pít preventivně hypoalergenní UM, takže nemůžu vyzkoušet, jestli by jí chutnalo obyčejné UM. Ale také jsme zkoušeli pak různé značky a nic. Teď má 10 měsíců a UM se ani nedotkne. Byla jsem ze začátku zoufalá, ale vyřešila jsem to jogurty. Naše Dr. mi to schválila. V současnosti jí Julinka 2 jogurty denně, do jídla na oběd jí také přidám tak 60 ml UM a večer dostává kaši - bezmléčnou v HA UM. Funguje to a Dr. je spokojená, že dobře prospívá. Vápníku má prý dost. Čekám ještě, jestli nám Dr. v 1 roce nepovolí obyčejné UM. To by jí třeba chutnalo ![]()
Dobré ráno, mám dcerku, za deset dní bude mít sedm měsíců. Od narození jsme na UM-Nutrilon. Papá už zeleninku, přesnídávky. Problém začal asi tak před třemi týdny kdy jsme začali místo 1 dávat 2 (hrozný řev, nebo pusina zamčená na dva západy). Myslela jsem si, že je to tím, že ji rostou zuby, ale ty se prodraly a cirkus pokračuje. V lékárně mi poradila, že mám jedničku s dvojkou míchat aby si zvykla na jinou chuť, ale nepomohlo to. Dostat do ní mlíko je nadlidský výkon. Včera večer vypila 120ml a dneska ráno zatím nevypila nic. Dávám ji teď chvilku pauzu a zkusím to znovu, ale chci se zeptat jestli s tím nemáte nějakou zkušenost, mám ji přestat dávat mlíko? Ale čím to nahradit? Přece nemůže jíst jen přesnídávky a příkrmy?
@gloorka píše:
Dobré ráno, mám dcerku, za deset dní bude mít sedm měsíců. Od narození jsme na UM-Nutrilon. Papá už zeleninku, přesnídávky. Problém začal asi tak před třemi týdny kdy jsme začali místo 1 dávat 2 (hrozný řev, nebo pusina zamčená na dva západy). Myslela jsem si, že je to tím, že ji rostou zuby, ale ty se prodraly a cirkus pokračuje. V lékárně mi poradila, že mám jedničku s dvojkou míchat aby si zvykla na jinou chuť, ale nepomohlo to. Dostat do ní mlíko je nadlidský výkon. Včera večer vypila 120ml a dneska ráno zatím nevypila nic. Dávám ji teď chvilku pauzu a zkusím to znovu, ale chci se zeptat jestli s tím nemáte nějakou zkušenost, mám ji přestat dávat mlíko? Ale čím to nahradit? Přece nemůže jíst jen přesnídávky a příkrmy?
Ahoj, u nas máme to samy. Mala začala mleko bojkotovat pred 6. měsícem, ted je ji 7 a pul. Měla nutrilon, zkusili jsme sunar- je sladší, ale nepomohlo to stejne. Vypije mleko jen jednou a to rano ve 4, kdy se poprvé vzbudí. Takže po dohodě a doktorkou - večeří kaši, takže tu ted budu dávat jeste jednou přes den. Zeleninu delat doma a co to půjde, tak ji mixovat v tom mléce- bramborová kaše, zeleninové pyre atd. Suché mleko se dá v trosce primichavat do sladkých presnidavek. A to je asi tak vse.
Stalo se nám to samé, ale v 9 měsících. Z ničeho nic nechtěla pít mléko, ani když jsem ho osldila. Prostě nechce. Taky ji v té době bolely zuby, ale to už přešlo. No začala jsem ji kupovat a dělat rostlinná mléka, rýžové, madlove, makove atd. A to ji chutná. Dokonce uz ji netrápí bříško. Takze asi věděla proč to mléko nechce pít, má víc rozumu než já ![]()
@gloorka zkus vyměnit mléko-já mám moc dobrou zkušenost s Bebivita a Babylove, jak psala @LVLucie můžeš UM přidávat do zeleniny i ovoce, jinak můžeš dávat kaše, myslím, že už bys mohla dávat i jogurty…moje z ničeho nic přestala jíst kaše-prostě je už nechce