Nechce mléko - 7 měsíců

443
15.5.06 07:05

Pomóc nechce mléko 7 měsíců

Ahojky,

propadám zoufalství, naše holčička se rozhodla že pro svůj život nepotřebuje UM. Je na něm od narození a prostě ho nechce, když jsem se ji ho pokusila dát spustí řev a k lahvičce se nepřisaje.

Taky mi dělá starosti to že nechce jíst ani příkrmy, takže byla živá na mléku, ale co teď když ani mléko nechce. Trvá to už 6 den kdy jsem do ni nedostala ani mililitřík mléka.

Jediný do čeho ji teď pořád nutím je ať alespoň něco vypije, říkám si hlady neumřeš nad plným talýřem , jenže co voda.

Její jídelníček vypadá teď takhle:
6,00 80 ml čaje + 30ml kaše z UM
9,00 30 ml čaje + 50ml přesnídávky (někdy ji do toho propašuji odměrku
UM)
12,00 30ml čaj + 50ml mrkev maso
15,00 90 ml čaj + 40g jogur ( přesnídávka, ovoce a pod.)
18,00 60ml čaj + 130 ml kaše z UM

No a přes noc vypije ještě tak cca 150ml čaje.

Opravdu nevím z čeho bude živa, ale pochybuji že se k mlíku vrátí.

Díky moc za rady, připomínky i povzbuzení

Achesa a Anička 7m+6d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
164
15.5.06 07:31

Ahoj,
naše malá je na UM od 4 měsíců. Začínali jsme na Nutrilonu, ale kolem 8. měsíce ho najednou nechtěla. Ze dne na den se prostě rozhodla, že to pít nebude :?
Taky jsem nevěděla co s tím. Pak mi kdosi poradil, ať jí zkusím dávat Sunar, že má lepší chuť. Pomohlo to :D
Tak zkus změnit značku UM, třeba máš doma taky takovýho mlsouna jak já :D
Jo a ještě mě napadlo, že nám někdy pomohlo u krmení UM hopsat na balóně. To se napila vždycky.

Petra a Ninka(11m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
15.5.06 07:52

Díky za radu, co se týká Um tak jsme měli Hamilon, Nutrilon, Sunar, Bebu a nic. Tak máme celkem velké zásoby. No snad se časem nějak sní, nebo je rozdám známím.

Achesa a Anička7m+6d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
15.5.06 08:58

Acheso,chápu,že jsi z toho nepití a nejezení zoufalá :( .
Možná se jedná o bojkot.Jako ho zažívají kojené děti,můžou ho mít i miminka na lahvi.
Vůbec netuším,co bys měla dělat,zkus se zeptat na www.porodnice.cz v poradně,je tam buď laktační poradkyně nebo nově poradkyně pro výživu malých dětí.
Drž se a ozvi se,jak vám to papání jde.Určitě se to zlepší.Má starší dcerka měla taky období,kdy nic moc nesnědla,ale zase pila ráda Sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
15.5.06 09:31

HANAZANA Děkuji ti za odkaz na stránky, dotaz jsem jim napsala a doufám že budu chytřejší.

Achesa a Anička 7m+6d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
17.5.06 06:38

Tak dnes ráno se mi trošičku ulevilo, náš andílek vzal na milost lahev s mlékem a vypila 130ml. Tak doufám že ji to vydrží. Podle rad dokrora jsem ji 3 dny mléko ani nezkoušela dávat. Dnes jsem ráno pokus opakovala a ono se za dařilo.

Děkuji všem za rady

Achesa a Anička 7m+8d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
18.5.06 23:21

Ahoj, naše malá je na UM téměř od narození. Tedy první 2 měsíce MM + UM. V 7. měsíci nastal i u nás bojkot UM. Julka však musí pít preventivně hypoalergenní UM, takže nemůžu vyzkoušet, jestli by jí chutnalo obyčejné UM. Ale také jsme zkoušeli pak různé značky a nic. Teď má 10 měsíců a UM se ani nedotkne. Byla jsem ze začátku zoufalá, ale vyřešila jsem to jogurty. Naše Dr. mi to schválila. V současnosti jí Julinka 2 jogurty denně, do jídla na oběd jí také přidám tak 60 ml UM a večer dostává kaši - bezmléčnou v HA UM. Funguje to a Dr. je spokojená, že dobře prospívá. Vápníku má prý dost. Čekám ještě, jestli nám Dr. v 1 roce nepovolí obyčejné UM. To by jí třeba chutnalo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
13.11.14 08:07

Dobré ráno, mám dcerku, za deset dní bude mít sedm měsíců. Od narození jsme na UM-Nutrilon. Papá už zeleninku, přesnídávky. Problém začal asi tak před třemi týdny kdy jsme začali místo 1 dávat 2 (hrozný řev, nebo pusina zamčená na dva západy). Myslela jsem si, že je to tím, že ji rostou zuby, ale ty se prodraly a cirkus pokračuje. V lékárně mi poradila, že mám jedničku s dvojkou míchat aby si zvykla na jinou chuť, ale nepomohlo to. Dostat do ní mlíko je nadlidský výkon. Včera večer vypila 120ml a dneska ráno zatím nevypila nic. Dávám ji teď chvilku pauzu a zkusím to znovu, ale chci se zeptat jestli s tím nemáte nějakou zkušenost, mám ji přestat dávat mlíko? Ale čím to nahradit? Přece nemůže jíst jen přesnídávky a příkrmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8285
13.11.14 08:18
@gloorka píše:
Dobré ráno, mám dcerku, za deset dní bude mít sedm měsíců. Od narození jsme na UM-Nutrilon. Papá už zeleninku, přesnídávky. Problém začal asi tak před třemi týdny kdy jsme začali místo 1 dávat 2 (hrozný řev, nebo pusina zamčená na dva západy). Myslela jsem si, že je to tím, že ji rostou zuby, ale ty se prodraly a cirkus pokračuje. V lékárně mi poradila, že mám jedničku s dvojkou míchat aby si zvykla na jinou chuť, ale nepomohlo to. Dostat do ní mlíko je nadlidský výkon. Včera večer vypila 120ml a dneska ráno zatím nevypila nic. Dávám ji teď chvilku pauzu a zkusím to znovu, ale chci se zeptat jestli s tím nemáte nějakou zkušenost, mám ji přestat dávat mlíko? Ale čím to nahradit? Přece nemůže jíst jen přesnídávky a příkrmy?

Ahoj, u nas máme to samy. Mala začala mleko bojkotovat pred 6. měsícem, ted je ji 7 a pul. Měla nutrilon, zkusili jsme sunar- je sladší, ale nepomohlo to stejne. Vypije mleko jen jednou a to rano ve 4, kdy se poprvé vzbudí. Takže po dohodě a doktorkou - večeří kaši, takže tu ted budu dávat jeste jednou přes den. Zeleninu delat doma a co to půjde, tak ji mixovat v tom mléce- bramborová kaše, zeleninové pyre atd. Suché mleko se dá v trosce primichavat do sladkých presnidavek. A to je asi tak vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
13.11.14 08:19

Stalo se nám to samé, ale v 9 měsících. Z ničeho nic nechtěla pít mléko, ani když jsem ho osldila. Prostě nechce. Taky ji v té době bolely zuby, ale to už přešlo. No začala jsem ji kupovat a dělat rostlinná mléka, rýžové, madlove, makove atd. A to ji chutná. Dokonce uz ji netrápí bříško. Takze asi věděla proč to mléko nechce pít, má víc rozumu než já :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
13.11.14 09:49

@gloorka zkus vyměnit mléko-já mám moc dobrou zkušenost s Bebivita a Babylove, jak psala @LVLucie můžeš UM přidávat do zeleniny i ovoce, jinak můžeš dávat kaše, myslím, že už bys mohla dávat i jogurty…moje z ničeho nic přestala jíst kaše-prostě je už nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová