Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahojda,
mám možná neobvyklý dotaz.
Má někdo zkušenost s měřením bazální teploty při kojení? Poznal tak víckrát proběhlou ovulaci i bez MS?
DÍKY
niKI ![]()
Niki, dle mého bez ovulace není menstruace a naopak. To, že holka může v průběhu kojo otěhotnět je spíš tím, že zrovna naskočí cyklus.Jinak já kojím a měřím, výsledky stejné jako u normálního cyklu nekojící .Jen mi to trošku lítá…( nepravidelná ovu).Ale já mám MS od šestinedělí.Snažíš se o mimi?
no v blízké budoucnosti. Kojím, ale nemám MS.
Ale mám takový ty stavy podobný normálnímu cyklu. Tedy bolesti břicha jako u MS, blbou náladu a beďary. Zhruba za dva týdny mám super pleť, maličkou bolest břicha jako při ovu, chuť na sex
zhruba pár dnů, pak znova „předmenstruační srandy“
A tak chci zkusit měřit BT, ale nevím, jestli i bez MS lze mít ovu…
Podle gynekologické teorie prý ano, ale zajímala by mě praxe…
NiKi
NiKi, hodláš v těhotenství přestat kojit? Já jen potřebuju vědět, jestli jsem úplně pitomá, nebo ne…Všichni mě nutí přestat a mě se nechce. a zas nechci čekat dlouho.
Dido, nejdřív jsem chtěla přestat, protože mě to hrozně unavovalo - nejspíš to kojení. Teď jsem najela na Supradyn a jsem na tom, řekla bych, dobře, stejně jako před prvním těhu - s únavou a fyzicky myslím.
Takže pokud lze spolehlivě otěhotnět při kojení, tak bych ráda zachovala alespoň noční a večerní a ranní kojení. Ještě to ale neomezuju, malýmu je 11 měsíců, otěhotnět chci až na podzim, takže kdo ví, třeba se odstaví sám…
Jen by mě zajímalo, jestli už teda nemám ovu, když mám takový „divný fyzický příznaky“.....
Při novým těhu není třeba přestávat kojit, když tě teda smrtelně neunavuje a nevycucává. Každý jak se cítí, řekla bych…
NiKi