Pomoc - preruseni tehotenstvi Down

Napsat příspěvek
Velikost písma:
48576
8.3.09 19:53

Ahojky
Je mi moc líto co tet prožíváš.mám ve svém okolí sva případy ukončení těhu z duvodu D a obe mají už další zdravé děti😉 a ještě jsem neslyšela aby se někdo měl takovou smulu a to vše se opakovalo.Moc ti držím palce at tohle ošklvé období přečkáte a brzo se radujete ze zdravého miminka,to je ta jediná náplast co pomuže a určitě to bude brzy!

K anonymu-je lehké dělat hrdinku když si ve stejné situaci nebyla a ani bych ti to nepřála.Naopak dnešní doba je fajn že na svět nemusí přijít tolik nemocných a životaneschopných dětí jako dříve.ty děti pak končily v ustavech a nebo celoživotněležící a to není život,já bych tak žít nechtěla a ani bych nechtěla vidět svoje dítě jak trpí a pomalu umírá,díky bohu že medicína je tet tak daleko a máme šanci se svobodně rozhodnout.
Já bych se rozhodla stejně jako zakladatelka a nestydim se to přiznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
8.3.09 19:55

Ja chci jen dodat tohle, pokud bych o tomhle nevedela a mimi se mi narodilo s Down.syndromem, jsem si jista a urcite bych udelala to, ze bych si ho nechala a starala se o nej a dala mu tolik lasky, kolik by jen potrebovalo… Sice neodsuzuji, ze takhle maminy zareaguji, protoze vim, ze tohle opravdu treba necekaly a pak je to pro ne sok.. Snad je to srozumitelne, nejak se ted nemuzu soustredit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
8.3.09 19:56

a z duphastonem bych to tedy nespojovala,myslím že to jsou jen nějaké vitamíny ve větší míře.
já v prvním těhu duphaston nebrala,potrat ve 14 týdnu přičemž plod byl nějak zdeformovaný(nejspíš také postižený)a v druhém těhu jsem ho brala od začátku a je s toho zdraví kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
8.3.09 20:09

Leni stalo se nám to stejné a taky v 1. těhotenství. Dneska mám dvě zdravé děti. Na svoji holčičku často myslím a nikdy nezapomenu. Pořád ji miluju a to čím jsem si prošla nepřeju nikomu. Nikdo nemá právo soudit zvlášt když nebyl ve stejné situaci. Bude líp a určitě se to opakovat nebude. My jsme měli tu druhou formu DS, kdy hrozilo, že to jeden z nás přenáší, ale naštěstí se to nepotvrdilo. Moc na tebe myslím. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
8.3.09 20:20

Dekuji, za Vase povzbuzujici odkazy, i tohle mi v tuto chvili moc pomaha. Jen vim, ze me to jen tak neprejde a bude chtit hodne casu, protoze jsem malou milovala od zacatku tehotenstvi a byla soucast me, povidala jsem si s ni, hladila ji… Je to silene tezka zkouska zivota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
8.3.09 20:33

Hele ja mam pocit, ze asi ctu neco jineho, nez ostatni. V tom, co napsala anonymka, nevidim zadne odsouzeni, v prvnim odstavci konstatovani reality, v druhem se autorky zastava.....
Nekomentovala bych, ale uz jsem se hodnekrat ocitla na pranyri za nespravne pochopeni (jasne, nikde neni psano, ze ja zrovna to chapu dobre).

lenčaX -je mi hrozne lito. Podobny prispevek je tady v kratke dobe podruhe. Musi byt priserne tezke udelat takove rozhodnuti a je videt, ze tim to zdaleka nekonci. Preji hodne sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
8.3.09 20:40

Anonymní napsala svůj názor a tady se očekává povzbuzení. To bude asi ten problém. Jinak podle mě to napsala normálně. Ale chápu, že pisatelka má rozbolavělé srdíčko, tak čeká spíš to povzbuzení. Ale podepsat se anonymní mohla, protože napsala opravdu jen názor a nic urážlivého. Na druhou stranu chápu, že je anonymní. Už podle reakce ostatních.

Já osobně nevím, jak bych se zachovala. Děti s Downovým syndromem mají bohužel sklony i k onkologickým onemocněním. Já - pokud bych si byla jistá, že dítě postižené bude - já bych si ho nejspíš nenechala. Záleží, co za vadu by to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
8.3.09 20:41

Leni to je jasné, že tě to jen tak nepřejde. Ono to vlastně nikdy úplně nepřejde. Není to něco co se může vymazat. Mě to poznamenalo opravdu hodně, ale věř mi, že lepší to jednou bude. Taky jsem ji milovala od prvního okamžiku, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná. Povídala si s ní, hladila si břicho i jméno jsem mojí holčičce dala… myslela jsem, že to opravdu nezvládnu ani psycholožka nepomohla, ale ted mám chlapečka a holčičku, které miluju a ty se taky dočkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
8.3.09 20:41

Jinak je mi to taky líto a přeju hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
8.3.09 22:25

Leni, to je jasné, že tě to bolet nikdy nepřestane! Jen to zeslábne… Mně hodně pomohl manžel, byl se mnou co to šlo a snažil se mě přivést na jiné myšlenky, i když mu to moc nešlo. A pak samozřejmě holky z emimina! Zkus se přidat do nějaké diskuse nebo deníčku. Vše tam proberete a dostaneš psycho i jinou pomoc…

Už to, že tu reaguješ, ti pomáhá, i když to tak třeba necítíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4663
8.3.09 22:55

Ahoj Leni, je jsem ti chtěla napsat, že naprosto chápu tvé rozhodnutí, a veřejně přiznávám že bych udělala to samé, ne nejsem necitlivá, ale bohužel se už 5 let koukám na to jak moje sestra bojuje s mentálně postiženou dceruškou … :( kdo nezažil starat se o takové mentálně retardované dítě, tak nevím naprosto vůbec o čem mluví, když o tom mluví ), svou sestru obdivuju, já jsem se starala o malou Míšu 72 hodin a odpočítávala jsem minuty, kdy si pro ní sestra přijede …

Vím že je to těžké, se teď vyrovnat se strátou, ale věř že mnohem těžší život by byl s postiženým dítětem … Moc ti přeju aby si brzy chovala krásné a hlavně zdravé miminko …

Děkuju bohu že mám zdravého chlapečka a za pár týdnů se mi narodí druhý zdravý kluk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
8.3.09 23:05

Leni pro něco se to stát mělo… nic se neděje jen tak. Zkus už se nedívat dozadu. Dej šanci životu a tomu - mít časem zdravé dítě.
Hlavně se nenech zlomit výčitkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
388
8.3.09 23:54

Leni je mi moc líto co tě potkalo. Musím napsat, že já bych se zachovala stejně. Máš moje pochopení a plnou podporu. Nic si nevyčítej !!! Moc a moc ti přeju zdravé miminko!!! :D

Když jsem čekala naši nejmladší, z krve vyšla pravděpodobnost na Downa 1:30 a šla jsem na amnio. S manželem jsme se dohodli, že pokud se potvrdí, půjdu na potrat. Mimi jsme strašně moc chtěli a to že jsem otěhotněla v mém věku bez problému jsme považovali za zázrak, ale nejsme nejmladší a nevíme jak bychom péči o takové děťátko vůbec zvládli a nakonec co by s ním bylo, kdybychom nebyli my? U nás to naštěstí dopadlo dobře, ale bylo to jen krůček od stejné situace v jaké jsi ty. Držím palce do budoucna … :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
9.3.09 01:29
MiriaM píše:
Ahoj Leni, je jsem ti chtěla napsat, že naprosto chápu tvé rozhodnutí, a veřejně přiznávám že bych udělala to samé, ne nejsem necitlivá, ale bohužel se už 5 let koukám na to jak moje sestra bojuje s mentálně postiženou dceruškou … :( kdo nezažil starat se o takové mentálně retardované dítě, tak nevím naprosto vůbec o čem mluví, když o tom mluví ), svou sestru obdivuju, já jsem se starala o malou Míšu 72 hodin a odpočítávala jsem minuty, kdy si pro ní sestra přijede …

Pod tohle se podepisuju. Kdo nezažil, nemůže pochopit.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
9.3.09 07:39

LenčaX,udělala bych to samé,co ty,neměla bych na to,vychovávat postižené dítě,ale já bych ho vidět nikdy nechtěla.Proto tě to bolí víc…přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí