Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, neteři(16 let)se asi před 5 měsíci stalo, že počůrala ve spánku..
Prý se ji zdálo, že sedí na WC.
A dnes se ji to stalo znovu (po těch cca 4-5 měsících)
Je fakt, že vypila před spaním plnou skleničku šťávy s ledem.
Je to problém? Má se to řešit? ![]()
Cítí se trapně a bojí se, že se to bude opakovat ![]()
Určitě bych to příště už řešila, že se to stane jednou/dvakrát je normální
ale víckrát?
Hlavně by si slečna měla dojít na vyšetření, může trpět na záněty a jiné problémy. To samé hormony. Když bude všechno v pořádku, není v nepořádku svěrač? Učůrne si třeba i během dne, třeba když prudce kýchne? Chce to taky pravidelně cvičit na posilování pánevního dna.
A pít před spaním je taky nerozum, na to by si měla dát pozor.
Zatim bych to nechala s tim, ze bude dodrzovat opatreni, ktere minimaliluze nehodu /piti pred spanim/, dojde si na wc apod.
Muze mit urcitou fazi spanku tak tvrdou, ze to neovlivni. Nicmene at se tim nestresuje, potom by to bylo jeste horsi a bude v zacarovanem kruhu.
Stalo se, pokud by se situace opakovala, at vyhleda lekare. Neni se co stydet, zvlast pokud tam bude zdravotni problem.
Mě se to stalo taky, zdálo se mi, ze jsem vstala, sedla na wc. Bohužel to byl opravdu jen sen a ja se pocurala. Bylo mi věkově stejně. Asi bych to neresila, jen pokud by se to neopakovalo pravidelně. Také jsem z toho byla vykulena, ale ja mám většinu snů hodne živých ![]()
Tak zajit by si slečna měla na nějaký vyšetření, může trpět záněty a dalšími problémy.
Nejlépe zkonzultovat s lékařem, pokud se to bude opakovat- asi pošle na nějaké vyšetření. večer pít nejpozději kolem 18 hod, posilovat svaly pánevního dna.
Já jsem takovéto sny měla celkem pravidelně, ale ve věku kolem šesti let. Pak jsem si to nějak uvědomila, kde je problém a když se mi to pak zdálo znovu, tak jsem se ve snu štípla do ruky a zjevně i ve skutečnosti, protože mě to probralo a normálně jsem si došla. Pak asi ve dvaceti se mi podobný sen zdál znovu a štípnutí opět zabralo. Ale já mám tvrdý spánek do teď, běžně ze spaní piju, chodím po místnosti, vyprávím si s manželem a ráno o tom nevím. Jen pláč dětí mě probere.
Mě se ve stejném věku zdál také živý sen, že žvýkám tabák a je to hodně hnusné a musím to vyplivat. Tak jsem plivala jako o závod. Probudila jsem se na poslintaném prostěradle. Bylo na něm asi deseticentimetrové úplně mokré kolo ![]()
@linda.k18 chápu, že se neteř cítí trapně, ale zatím bych to nechala, ale pokud by se to stalo ještě jednou, promluvila bych si s dětskou lékařkou.
Jinak také se mi to stalo, věkově podobně, možná o rok či dva méně. Zdálo se mi, že sedím na záchodě, tak jsem se vyčůrala. Ale bohužel to byl jen sen
. Vypadá to, že má k tobě důvěru, zkus ji uklidnit a říci, aby večer nepila tolik a při případné další nehodě šla si promluvit s dr.
@smudlinky píše:
Nejlépe zkonzultovat s lékařem, pokud se to bude opakovat- asi pošle na nějaké vyšetření. večer pít nejpozději kolem 18 hod, posilovat svaly pánevního dna.
To není o svalech ale o mozku. Mozek řekl, že sedí na záchodě a může čůrat. A na záchodě se prostě čůrá, to tak je. Takže hygienicky je vše v pořádku. Jediný problém jsou ty živé sny, a že mozek nepoznal, že spí a není vzhůru.
Může mít svaly pánevního dna posílené sebevíc a pokud mozek řekne, že sedí na záchodě a může, tak to skončí v posteli tak jako tak.
Mám stejnou zkušenost jako anonymní z 8:24, v nižším věku se mi stejný sen také několikrát zdál a pak už jsem to zvládala rozpoznat, že jde jen o sen a vzbudila se. Občas se mi to zdá dodnes (je mi 30), naštěstí už bez nehod a stíhám to pak doběhnout
Takže jak psaly výše, dodržovat opatření - nepít, jít na wc těsně před spaním a kdyby se to mělo ještě víckrát opakovat, tak raději nechat zkontrolovat od dr.
Stalo se mi něco podobného
myslela jsem, že sem vztala a šla na WC, jenže se mi to jen zdálo a vzbudila sem se v mokru
není to stejný případ? ![]()
Mě se to stali taky. Byli mi asi 17 a spala jsem tenkrát u přítele ![]()
Do teď se mi za to směje, když si na to vzpomene, že jsem byla rostomilá. ![]()
Hlavně, ať si z toho slečna nic nedělá
@linda.k18 A nebya slečna třeba trošku připitá? Někteří lidé mají pak tak hluboké spaní, že se nevzbudí.