Pomohla vám odsávačka?

69
18.2.14 17:13

Pomohla vám odsávačka?

Holky potřebovala bych radu. Vím, že je to individuální, ale pomohla vám odsávačka zvýšit tvorbu mlíčka?? Mám 5 týdenní mimčo a vzdycky tak jeden až dva dny v týdnu mám problém s kojením, že je méně mlíčka. Malá se vzteká, odtahuje se pláče.
Chtěla bych se zeptat, zda máte dobré zkušenosti s odsávačkou. Nemám moc financí na zbit a tedy na elektrickou nemám. Postačí ruční a má to smysl?, Děkuji mockrát za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
18.2.14 17:15

@Elka12 mi ta ruční vůbec - měla jsem moře mléka, ale neodsála jsem víc jak 20 ml a to jsem u toho trávila fakt dlouho.. Elektrická se dá někde i půjčit (půjčovny, občas porodnice). Zkus zasondovat po okolí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
18.2.14 17:16
@Elka12 píše:
Holky potřebovala bych radu. Vím, že je to individuální, ale pomohla vám odsávačka zvýšit tvorbu mlíčka?? Mám 5 týdenní mimčo a vzdycky tak jeden až dva dny v týdnu mám problém s kojením, že je méně mlíčka. Malá se vzteká, odtahuje se pláče.
Chtěla bych se zeptat, zda máte dobré zkušenosti s odsávačkou. Nemám moc financí na zbit a tedy na elektrickou nemám. Postačí ruční a má to smysl?, Děkuji mockrát za rady

Pomohla mi Medela Sing elektrická. Můžeš si jí i půjčit. Má stimulaci a ta mi pomohla, jinak bych nic neodsála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
18.2.14 17:17

Ahojky, tak já jsem měla manuální od Aventu, a strašně moc mi pomohla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
18.2.14 17:19

U mne ruční taky nefungovala, jen elektrická… Spíš bych si zkusila půjčit elektrickou (třeba od laktační poradkyně) a když by na mne fungovala, koupila bych si jí domů. Jestli chceš ušetřit, můžeš koupit už použitou - jde to snadno vydesinfikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys

Ahoj. Měla jsem ruční od Medely a naprosto super. Rozkojila jsem se díky ní krásně.

• Citovat
  • Upravit
29436

Na tvorbu ne, to jsem ji nepoužívala, na to jsem používala mimino. Ale na tvorbu může odsávačka „sát“ i naprázdno, důležitý je ten stimul prsa, né to, kolik odsaje. Mám ruční pákovou Medelu Harmony a jsem spokojená. Používala jsem ji, když jsem jezdila do školy. Homeo jsi nezkoušela? Jinak tě možná nepotěším, ale mě se dítě vztekalo a odtrhovalo u prsa až do nějakých 5 měsíců… trpěl na prdíky, na koliky, měl reflux a v podstatě jsem tímto způsobem kojila skoro těch pět měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4027
18.2.14 17:21

@Elka12 kup si obyč. z lékarny za 150kč pístovou zn.Baby nova a ta ti to mléko pořádne vytáhne, lepší než elekt. a páková, mám to vyzkoušené u obou dětí a taky na vyšší tvorbu mléka pomáhají homeopatika bal. stojí cca 80kč a jmenují Ricinum comunis ch5 dávku 3×5 kuliček a budeš mít mlíka dost, taky hlavně hodně pít tekutiny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
18.2.14 17:37

Mně moc pomohlo po každém kojení z prsou ještě trochu vymačkat ručně. Byla to vždycky trošku, třeba ani ne 10ml, ale do dvou dnů se mi prsa nalívala mnohem víc, až mně pak mezi kojeními i bolela. Pomáhá mi to víc, než elektrická odsávačka, nevím proč (mám Medela swing). Zrovna včera jsem to dělala. Akorát to tedy nedělám každý den, ale třeba jednou za čtyři dny, když cítím, že jsou prsa prázdnější. Už jsem si tak udělala zásobu mlíčka v mrazáku.
Poprvé jsem nevymačkala skoro nic, ale pak si na to prsa zvykla a teď už normálně dojím :mrgreen:
Jo a každé kojení koj z obou prsou. První prs pokud možno 15min, aby si krom předního mlíčka miminko vytáhlo i zadní a pak přilož k druhému prsu. Stačí, když si z druhého vytáhne jen trošku. Uvidíš, že budou brzy mnohem plnější a budeš krásně kojit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
18.2.14 18:00

Díky holky za rady… homeo jsem brala, piju minimálnš tři litry denne, meltu i kojici čaje. vyložene málo mléka nemám.. teda spíš jak říkám, třeba 5-6 dní super a pak dva dny cítím, jak je ho mín a malá se vzteká… nevím čím to je, protože piju pořád stejne, fyzická aktivita taky stejná, psychicky bych řekla taky…z obou prsu kojím jen jak kdy, protože vetšinou u toho prvního usne :)
@gabi.design t jsi me sice na jednu stranu nepotěšila, na druhou zas jsem ráda, že nejsem žádná rarita a že se taky muze vztekat kvuli nřísku ne kvuli tomu, že nemám mlíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
18.2.14 18:11

Nejlepší a nejúčinnější je ruční odstříkávání. Určitě to tvorbu mlíčka zvýší, 1× - 2× denně po kojení se snaž trochu odstříkat, není důležité množství. Pokud něco odstříkáš, můžeš potom použít na dokrmení. Já jsem odsávala do 9 měsíců malého, měla jsem elektrickou odsavačku, ale ruční odstříkávání je stejně účinné, jen z toho bolí ruka, a ještě ušetříš - je to zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
18.2.14 18:16

@Adelka951 :palec: vyzkouším.. ale zase to trvá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
18.2.14 18:26

Mě se skvěle osvědčila elektrická Medela swing, používám ji snad už půl roku v kuse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
18.2.14 23:21

Ruční od aventu mi vyhovovala a pomohla mi při krizi, kdy malá málo pila, tak sem měsíc 5 x denně odsávala a dokrmovala stříkačkou. mlíčko se tím podpořilo, ruční je super. elektrická je prý také dobrá některé laktační doporučují na zvýšení laktace ruční, jiné elektrické

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
18.2.14 23:27

Mě zachránila laktaci elektrická NUK. Teda kdybych měla víc financí asi příště půjdu do Medely Swing. Měla jsem málo mléka, a problematickou laktaci. Proto elektrická. Manuální jsem neodsála skoro nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová