Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, mam 3mesicniho prcka a po dnesnim prevazeni u doktorky jsme zjistili, ze zhubl z 5200 g na 5000 g na dva tydny. Po prevazeni kojeni jsme zjistili, ze vypije pouhych 25 ml
pri kojeni je neklidny, odtrhava se treba jiz po minute, proste mu to netece :/ zkousela jsem prikladat, pit kojici caje… byla jsem ted hodne ve stresu, chlap mel vazny pracovni uraz a lezel v nemocnici. Nevim, jestli to uplne to mliko zarazilo. Otazka je takova - zkousely byste to znovu rozkojit, nebo uz dat UM? Je mi ho hrozne lito a pripadam si strasne, ze byl hlady…
@Antonie Bolavá ze je to hrozne malo a ze mam jit koupit UM
jen se chci zeptat jeste na zkusenosti ostatnich…
Já osobně bych na to hodila bobek a nasadila UM, už byl na dietě dost dlouho. Nemusíte dát UM na plno, můžete jen dokrmovat a pořád to zkoušet. ![]()
Ja som davala malej vecer pred spanim tak 60 - 120 ml, kolko zvladla. Raz vyzunkla aj tych 180, ale 60 byvala norma. Inak som prikladala furt, ale rozkojila som sa az ked som ju jeden prikladala co hodinu.
Nikdy to u mna teda s kojenim nebola ziadna slava, decko do 5 minut pumpovalo naprazdno, ale nakoniec som dokrmovanie po dvoch mesiacoch vzdala, lebo mimino sa mi pretransformovalo do ruzovej gulicky ![]()
Já bych kojila a dokrmovala UM, dělám to taky tak, vážím a když vypije dost nechám ji, když málo dokrmím, ale já to mám tak že ještě i odsávám pro druhou breberku která se k prsu nemá. A pokud nedokrmím UM, kojím dřív, ideální pokud si je nějak potřebuju posunout a sehrát na +/- stejný čas
Z jednoho převážení a jednoho nakojení u doktora ještě nelze nic vyvozovat, takže bych úplně neházela flintu do žita. Ve 3 měsících je taky růstový spurt. Jestli chceš kojit, tak samozřejmě dál koj co nejčastěji, dodržuj pitný režim, aby se lépe spouštělo mléko, tak si před kojením vypij teplý nápoj (výborné je caro, melta…). Na zvýšení tvorby mléka jsou homeopatika Ricinus Communis 5CH.
Příspěvek upraven 30.05.16 v 19:16
@RoseK píše:
@Antonie Bolavá ze je to hrozne malo a ze mam jit koupit UMjen se chci zeptat jeste na zkusenosti ostatnich…
pro mě je UM něco šílenýho. Nesnáším to.
Vím že moje doktorka by mě v tomhle podpořila a poradila by přikládat co nejčastěji. Určitě by mě neposlala pro UM
@Antonie Bolavá mne prave taky, kdyz mi to rekla, tak jsem se ji tam malem rozbrecela, tak rekla nic si z toho nedelejte, svet se nezbori… no koukala jsem, no. Jde mi ale taky o to hubnuti, proste hubnout by nemel, jsem porad na vazkach… jesi mu ten utrejch namichat ![]()
Jestli chceš dát UM, tak dej, rozhodně ho tím neotrávíš ani neublížíš.
Ale MM je mnohem lepší, takže pokud chceš kojit, tak koj co nejčastěji a po každém kojení zkus ještě odsávat (stimulace prsou, že mají vytvořit více mnéla), pij teplé nápoje (kojo čaj, caro) a buď i v noci na kojení, to bývá dítě klidné a napije se nejvíce a pro tvorbu MM je to taky nejlepší doba. Pokud máš strach z hubnutí, tak si kup v lékárně stříkačku a dokrmuj odsátým MM (nebo případně UM) ze stříkačky po prstu, tak aby dítě nepoznalo flašku ze které to teče samo.
@RoseK píše:
@Antonie Bolavá mne prave taky, kdyz mi to rekla, tak jsem se ji tam malem rozbrecela, tak rekla nic si z toho nedelejte, svet se nezbori… no koukala jsem, no. Jde mi ale taky o to hubnuti, proste hubnout by nemel, jsem porad na vazkach… jesi mu ten utrejch namichat
Mne doktorka oporuca novorodenecke UM aj pre rok a pol staru cacorku… strasne hryzie, ked sa jej zda ze mam malo mlieka, potvora, ale ked nie je v jasliach, tak radsej bude o hlade a bude cakat kym nepotecie
![]()
Ale co som chcela… priprav sa, ze UM si nemusi potykat s crevami prcka. Moja mala z nutrilonu zapchu, z beby prujem… ten den co som sa rozhodla ze UM uz nie a revali sme obe, ona od hladu, ja ze neviem decko nakrmit, kadila cely den zelenu penu. To bola pre mna konecna
Ale tou dobou malo trojmesacne decko, narodene 49/2600 takmer 6 kil, a bola to fakt zmurkajuca gulicka.
Jestli se ti odtrhava, kojis v klidu? Ja uz ted venku skoro nekojim, musime byt sami, mit klid, nejlepe v leze a pritmi, jinak kouka mde co lita.
Jo, a este som zabudla - nahrievaj prsia. Ja som nosila v kojprde poskladanu plienku. Ale mne sa tam vosla, tak malu kojprdu jak potrebujem nesiju, lebo ved „prsia sa vam zvacsia“ ![]()
@CokeLady no uz tyden, breci miu kazdyho kojeni, ze mu to netece…
@CokeLady no uz tyden, breci miu kazdyho kojeni, ze mu to netece…