Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Samozřejmě bych si holčičku vzala. Mám 5 neteří a 2 synovce a žádneho bych nedala do DD.
Ja bych si urcite deti bez mrknuti oka vzala a moje rodina by se o me deti urcite postarala, bud moje sestra, nebo moje teta. Urcite by se nekdo nasel, do DD by je urcite nikdo nedal. Ja zatim zivotni pojistku nemam, ale manzel ano, takze by byli financne zajisteni.
Bez jakéhokoliv přemýšlení bych si k sobě vzala děti své sestry. A vím, že to samé by udělala ona pro moje děti.
Ja verim jen svym rodicum, ze by se postarali, kdyby se nam s pritelem neco stalo. Jinak neter bych si vzala.
„Jedna známá rodina“ znamená co… Vídám je v pondělí na zastávce, nebo jezdím s nima každej rok do Chorvatska a každej druhej víkend se navštěvujeme???
Tak to máš těžko, u nás v rodině žádný bezdomovec není, všechny děti mají jednoho tátu atd atd… možná proto bych nepřemýšlela a dítě sestry si 100% vzala a vím, že i o moje by bylo postaráno, kdyby se něco stalo mně.
@Seizdra prostě známí, které občas potkáváte, kteří bydlí ve stejném místě jako vy…
Pokud by se jednalo o moji rodinu nebo rodinu z manželovo strany, děti bychom si asi k sobě vzali. To samé si myslím, že by udělali naši, kdyby nám se něco stalo ![]()
@Anonymní píše:
@Seizdra prostě známí, které občas potkáváte, kteří bydlí ve stejném místě jako vy…
Já to asi nepochopila, omlouvám se za mystifikaci… Ale tu holku by si vzali oni, vaši známí, který občas potkáte, nebo VY, tedy de facto cizí lidi??? Já právě asi jako jediná tady nepochopila, jestli se bavíme o tom, že si ji vezme její rodina nebo vy.. Asi její rodina, že
Omluv mě, jsem před rozpadem a myšlenkama jinde
@Seizdra píše:
Já to asi nepochopila, omlouvám se za mystifikaci… Ale tu holku by si vzali oni, vaši známí, který občas potkáte, nebo VY, tedy de facto cizí lidi??? Já právě asi jako jediná tady nepochopila, jestli se bavíme o tom, že si ji vezme její rodina nebo vy.. Asi její rodina, žeOmluv mě, jsem před rozpadem a myšlenkama jinde
Děti bych si k sobě vzala i přesto, že se sestrou nevycházíme. Radši, aby byli u nás, než u sestřiný matky, či otce dítěte (sice to nejsou bezdomovci, ale dobré prostředí pro děti taky ne).
U dětí od sestřenek a švagrové bych ani nepřemýšlela, taky bych se o ně postarala, pokud by neměli zájem prarodiče nebo u sestřenek sourozenci.
Radši anonym, o mém vztahu k sestře nemusí vědět každý.
Holky, jsem ráda, že je tady tolik dobrých duší…mě je z toho do breku…Holčička je taková živější, s každým se dá do řeči…ovšem to bych přičítala i citové deprivaci. Jen mám obavy, že se jí nevzdají tak, aby mohla k někomu jinému do pěstounské péče
tzn. že si ji občas vezmou na víkend, aby se neřeklo… ![]()
Včera jsem se dověděla, že jedna známá rodina dala holčičku ( 7 let) do dětského domova…

Její maminka zemřela před několika lety, má ještě starší sestru…starala se o ni nějaká babička a ta to teď vzdala, je jí přes šedesát. Ta starší sestra už tam není, už má po základce, takže je možná někde na intru…nebo u vlastního otce. Každá z těch holek má jiného otce…ten od té mladší je bezdomovec.
Je to šok i pro děti ve škole – neměly šanci se s ní rozloučit, odešla ze dne na den…nevím, co strašného mohlo provést tak malé dítě, že se jí takhle zbavili
A co je nejveší gól…v tom samém rodinném domě v patře bydlí rodina syna té paní, jejich dítě chodilo s tou holčičkou do první třídy…ona chodila pěšky, oni několik minut za ní vozili své děti autem
A jak by to bylo u Vás? Pomohla by Vaše rodina, kdyby se Vám něco stalo? Tohle je tedy noční můra, že by mi dítě skončilo v DD, jen pro neochotu příbuzných…