Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
lucavlachova píše:
A to mám doma ještě 9měsičního klučinu.To pochytí venku ,ve filmech atd.jinak je docela šikovná včera jsem myslela že je s manželem na dvoře tak jsem jí nehlídala pak oba přišli a on mi povídá že za ním vylezla po žebříku na střechu což dělá od roku a půl,pak nám vezme klíče od auta a jde ho startovat,už v 10ti měsících si dala židlu k ledničce a rabovala v ní jídlo no dítě na zabití
Tak ja Te snad trosku potesim
Mala taky zacala byt v roce siiiilena přísavka a po cca pul roce se to trosku zlepsilo.
Jedna vec je, ze jsem si uz i trosku zvykla, ale ona se taky naucila, ze musi byt trosku samostatna jednotka.
Se vztekanim to taky trvalo nejako dobu a ted v 1,5 roce uz je to docela ok. Musim na ni mluvit jen klidne, nesmim zakricet. To se hned vsteka. Takze klid se mi vraci zase klidem. Ale vevnitr to ve me nekdy pekne vře !!! ![]()
Tady takyy
Právě dřepim u pc s bolavou hlavou a vděčná za každou minutu, kdy dítě ještě bude spát
Nejvíc mě vždycky dostane, když někde dlouho venku couráme, veru vychechtaná, dorazíme domů a první, co udělá, když jí dám na zem..začne kňourat. Takže já orvaná za cenu, že dítě dvě hodiny mlčelo a doma začíná vše znova ![]()
lucavlachova píše:
A to mám doma ještě 9měsičního klučinu.To pochytí venku ,ve filmech atd.jinak je docela šikovná včera jsem myslela že je s manželem na dvoře tak jsem jí nehlídala pak oba přišli a on mi povídá že za ním vylezla po žebříku na střechu což dělá od roku a půl,pak nám vezme klíče od auta a jde ho startovat,už v 10ti měsících si dala židlu k ledničce a rabovala v ní jídlo no dítě na zabití
No tak to je opravdu šikulka, rozhodně se s ní nenudíš
Náš malý taky opakuje všechno, co kde slyší, navíc vždycky to umí použít v té nejnemožnější situaci, kolikrát nestačím kulit oči…
Ale že mně praskne cévka a budu tahat nohu, to jsem ještě neslyšela
Ve včelce Máji (momentálně naše favoritka) se takové hlášky naštěstí nevyskytují ![]()
ahoj..zdravím ..mám to doma do puntíku stejný jako ty..malej beze me ani ranu,hraje si jen se mnou nebo s tatkou,vsechny ostatni ignoruje,kdyz mu neco nejde,vztek,kdyz mu zakazuju,vztek,kdyz po nem neco chci a on nema naladu,vztek,sedi dlouho v kocaru,vztek,a ja??vecer si sednu a jsem rada,ze ziju a to se na me prilepi kliste č.2(muj pritel)a ja prosim boha at me necha usnout a pak at me vzbudi až ráno
![]()
tak já alespoň jednu radu
…je ideální počasí na hřiště…vyvezla bych ji tam, sedla si na lavičku a jen jistila, aby od někoho nebo někomu nedala hráběma
…když prší, zajdu k nám do mateřského centra. MAjí otevřeno denně od rána do večera, dítě je tam vždy alespoň jedno a maminka se stejnými starosti samo s ním ![]()
klaraja píše:
tak já alespoň jednu radu…je ideální počasí na hřiště…vyvezla bych ji tam, sedla si na lavičku a jen jistila, aby od někoho nebo někomu nedala hráběma
…když prší, zajdu k nám do mateřského centra. MAjí otevřeno denně od rána do večera, dítě je tam vždy alespoň jedno a maminka se stejnými starosti samo s ním
Určitě máš pravdu, ale u nás je to bohužel složitější o to, že bydlíme na vesnici, kde žádné děti nejsou
a tak se alespon navštěvujeme s kamarádkami co mají děti (bez nich bych byla asi už ve cvokárně
)
Ale jak říkáš, na Terezku děti fungují, to je pak ve svém živlu
a samý úsměv
![]()
..no prostě klasická baba, potřebuje společnost. S tou vesnici je to asi tedy problém, snad tedy doufám, že to ení „vymírající“ vesnice, kdy všichni mladí se stěhují do měst, ale ta, do které se mladí stanují
(u nás jsou to třeba Kytlice, vesnice jak dlaň, ale lidí schopných lecčehos hromada)..tak snad to bude lepší ![]()