Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@krtek7489 protože jsou medializací více na očích a více lidí to chytí „za srdce“? Já jsem třeba typ který nevyhledává ale pokud mne něco zaujme přispěji ráda ![]()
A vy se divíte? V tomhle státě se pomoci jen tak nedočkají, tak holt si musí nějak pomoct sami a proč ne přes media???
@krtek7489 píše:
@BAZÁREK ANGIE Bohužel takových dětí je strašná spousta.Já raději pomáhám méně medializovaným dětem, rodinám. Hrozně mě štve to televizní hraní na city.Je strašná, obrovská spousta nemocných, kteří potřebují pomoc. Proč přispívat jenom těm, o kterých se veřejně mluví, protože si to nějak zařídili?
Kdo chce pomůže, kdo nechce nepomůže, to že je to medializováno nesnižuje váhu nemoci této holčičky. Jinak přispívej komu chceš, nedávala jsem to sem pro ty kdo přispět nechtějí, ale pro ty kdo chtějí
. A budu se opakovat, kdo nechce Kačence přispět, aby neplevelil diskuzi…díky
.
@Aishenka @ininaaa A podle čeho myslíte, že si ty příběhy vyberou?
Víte kolik lidí s žádostí o pomoc jim do televize píše! Jak myslíte, že vybírají toho, koho takhle zveřejní? ![]()
@BAZÁREK ANGIE Jasně, jen sem chtěla, aby holky, které chtějí opravdu někomu pomoci, vybíraly podle svého rozumu, ne na doporučení někoho ![]()
@krtek7489 Tady se ale neřeší dle čeho se vybírá do medializace příběh.. ale o tom kdo chce přispět. Ty si vybíráš sama, je to fajn, že pomáháš dle vlastního uvážení.. my ostatní se rozhodneme dle svého ![]()
@Aishenka No právě že ne
Vy se rozhodnete, co vám někdo doporučí, ne dle svého
Ale to je jedno. Když vám nevadí, že za vším jsou jen peníze a věřte, že medializace stojí hodně peněz, vím o tom své ![]()
@krtek7489 Nerozumíme si… psala jsem už výše, že já jsem typ který přispěje jakmile je na něco upozorněn, sama nevyhledávám.. kdybych měla někoho v okolí a o jeho příběhu se dozvěděla (např. přes známého bez medializace) přispěji také. Ok, tak tito měli štěstí, jejich příběh byl zveřejněn. Tady jde o tu malou a o pomoc pro ní, víc už k tomu psát nebudu, o výměně názorů tato diskuze není ![]()
@Aishenka Věř mi, že to nebylo o štěstí, ale o penězích.
Ale už mizím, jen radím nenechat si blbnout hlavu ![]()
@krtek7489 píše:
@BAZÁREK ANGIE Jasně, jen sem chtěla, aby holky, které chtějí opravdu někomu pomoci, vybíraly podle svého rozumu, ne na doporučení někoho
Absolutně nechápu co tím sleduješ? Ti kdo chtějí pomoci medializovanému případu pomůžou, ti kdo chtějí pomáhat jinde pomáhají jinde. Nebo si snad myslíš, že tím, že sem to sem dala přispěje někdo kdo přispívat nechtěl, jen proto, že jsem to sem dala?
Já ji přispěju a ráda, nemám čas vyhledávat nemedializované případy, ve svém okolí nikoho kdo by takovou pomoc potřeboval nemám. Jen jednu maminku samoživitelku, které dávám věcičky, ale to je úplně jiná kapitola, to se nedá srovnávat
.
A opravdu mi nevadí, že přispěji nemocné holčičce, jen proto, že je její příběh medializován. ![]()
Jinak o takové případy se má primárně starat stát, kdyby tomu tak bylo, nebyla by žádná taková akce třeba
. A ano, je mi jedno koho vyberou, nemohou prostě vybrat všechny, ale když se pomůže dalšímu dítěti,/ty příběhy jsou kolikrát do roka/ je to pořád úspěch.
Ano, tím chci říct, že proto, že jsi to sem dala, holky přispějí.
Např. @Aishenka píše, že přispěje jen pokud je upozorněna a myslím, že to tak má většina. Nelíbí se mi to a je mi líto ostatních dětí, jejichž rodiče nemají na to, aby podmázli někoho, kdo jim jejich příběh zveřejní. ![]()
@krtek7489 píše:
Ano, tím chci říct, že proto, že jsi to sem dala, holky přispějí.Např. @Aishenka píše, že přispěje jen pokud je upozorněna a myslím, že to tak má většina. Nelíbí se mi to a je mi líto ostatních dětí, jejichž rodiče nemají na to, aby podmázli někoho, kdo jim jejich příběh zveřejní.
Nedělám v televizi, takže tohle jde mimo mě, nedovolila bych si tvrdit, že někdo někoho podplatil…pokud bych toho nebyla přímým svědkem, je to stále jen jedna paní povídala /víš tam to chodí tak a tak
,atd./ Ale to je jedno, jen nechápu, proč někdo musí na všem stále hledat jen to negativní. Jinak např. na FB je skupina Pro Lenku -založila ji její maminka -sama a možná by ses divila, kolik lidí jí přispělo. Takže pokud někdo opravdu chce a potřebuje pomoci, tu cestu si vždy najde, nic není zadarmo. Pokud se ti nelíbí pomoci konkrétnímu nemocnému dítěti, nikdo tě přece nenutí, tak nechápu proč to pořád rozmazáváš. A ostatních nemocných dětí mi není líto o nic míň, jen o nich prostě NEVÍM.
.Raději pomůžu jednomu než nikomu
.
@BAZÁREK ANGIE Já mám s TV propagací špatné zkušenosti. Netýkalo se to nemocného dítěte, ale dětí všeobecně, bylo to prostě pro dobrou věc a Nova si řekla o 30 tisíc.
Proto si říkám, když mají rodiče na uplácení medií, tak proč žádají o pomoc
.Ale třeba to dneska už funguje jinak. Nám se to stalo před 2 lety.
@krtek7489 píše:
@BAZÁREK ANGIE Já mám s TV propagací špatné zkušenosti. Netýkalo se to nemocného dítěte, ale dětí všeobecně, bylo to prostě pro dobrou věc a Nova si řekla o 30 tisíc.Proto si říkám, když mají rodiče na uplácení medií, tak proč žádají o pomoc
.Ale třeba to dneska už funguje jinak. Nám se to stalo před 2 lety.
Můžeš být konkrétní o jakou věc šlo? Aby se to dalo lépe posoudit?
@BAZÁREK ANGIE píše:
Můžeš být konkrétní o jakou věc šlo? Aby se to dalo lépe posoudit?
Dobře, šlo o pomoc a integraci sociálně slabých dětí, postižených dětí, no zkrátka různě znevýhodněných dětí. Nejlepší bylo, že my jsme byli ti, co chtějí pomoct a chtěli jsme, aby se o tom dozvědělo co nejvíc lidí a oni po nás chtěli ještě 30 tisíc. ![]()