Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že každý svého štěstí strůjcem… Je mi Tvé kamarádky líto, ale základní problém je v ní samotné, v její chybějící sebeúctě - protože lidé si k ní dovolí jenom to, co jim dovolí ona sama.
Tohle je strašné hlavně na psychiku, za chvíli bude mít anorexii, bude si připadat pořád ošklivá a tlustá. Takovýhle člověk si na ní buce sebevědomí bohužel léčit věčně.
Je hezké, že máš o kamarádku starost, ale dokud ona neotevře oči a neuvědomí si, že je to tak špatně, tak neuděláš nic. Bohužel ![]()
Jestli si vybírá stále ty stejné typy, tak to bude utíkat do konce svého života. spíš by se na to měla naučit dobře reagovat a přítele zazdít. říká se, že partner je tak trochu zrcadlo nás samých. nedává mu nějaký impulz k tomu, aby se k ní takhle choval?
zajímalo by mě kolik váží a měří… ať mluvíme objektivně…
Ano, s obojim nazorem naprosto souhlasim… Bohuzel ale neexistuje zpusob, jak ji presvedcit aby si tohle uvedomila!!!
Nebo nekdo o necem vite? jak ji ukazat, ze to opravdu nikam nespeje??? jeji naivita je opravdu obdivuhodna… ![]()
@tanik1912 píše:
Ano, s obojim nazorem naprosto souhlasim… Bohuzel ale neexistuje zpusob, jak ji presvedcit aby si tohle uvedomila!!!
Nebo nekdo o necem vite? jak ji ukazat, ze to opravdu nikam nespeje??? jeji naivita je opravdu obdivuhodna…
na tohle se musí přijít sama, co je pro ní nejlepší. někdo to pochopí hned z první zkušenosti, někdo to nepochopí za celý život…
@Verun83 píše:
Jestli si vybírá stále ty stejné typy, tak to bude utíkat do konce svého života. spíš by se na to měla naučit dobře reagovat a přítele zazdít. říká se, že partner je tak trochu zrcadlo nás samých. nedává mu nějaký impulz k tomu, aby se k ní takhle choval?
zajímalo by mě kolik váží a měří… ať mluvíme objektivně…
impuls tak jedine to, jak ho obdivuje… to by byl muj nazor, ze prave ten chlap si je jisty jeji laskou a tak si s ni hazi jak se mu zlibi… tak jako ti pred nim…
Kolik meri a vazi opravdu nevim, rika, ze ma 12 kilo navic… ale proboha, je to normalni holka, co ma mozna trosicku vetsi zadek, ale jinak nema zadny bricho, speky, dvojitou bradu… a pokud ji prece ten chlap miluje, tak by to pro neho nemela byt takova hruza, ne? kdyz se mu nelibi, at si najde jinou…
@Verun83 píše:
na tohle se musí přijít sama, co je pro ní nejlepší. někdo to pochopí hned z první zkušenosti, někdo to nepochopí za celý život…
toho se bohuzel bojim, ze ona bude ten druhy typ… ![]()
@tanik1912 píše:
Ne, některé typy lidí opravdu bohužel nepřesvědčíš - neuvědomí si to za celý život. Pořád si budou stěžovat na to, jakou mají smůlu a jak jim osud nepřeje - pořád se budou litovat a nikdy nepochopí, že za to vše, co se jim děje, si můžou jen a jen sami. Že se k nim okolí bude chovat stále stejně - dokud oni sami nezačnou uvažovat a chovat se jinak.
@BohunkaP píše:
Ne, některé typy lidí opravdu bohužel nepřesvědčíš - neuvědomí si to za celý život. Pořád si budou stěžovat na to, jakou mají smůlu a jak jim osud nepřeje - pořád se budou litovat a nikdy nepochopí, že za to vše, co se jim děje, si můžou jen a jen sami. Že se k nim okolí bude chovat stále stejně - dokud oni sami nezačnou uvažovat a chovat se jinak.
mam se pak na ni vykaslat i ja? protoze mne tohle strasne vadi. jenom se divat na to, jak si necha po sobe slapat a cokoliv reknu, tak ona ho jen brani…
Kamarádce tohle její bývalej začal říkat až po nějakých osmi letech vztahu. Je fakt, že přibrala, ale celkem neznatelně, akorát se jí nalily prsa a trochu se jí zvětšil zadek. Postavu má i tak ukázkovou, navíc má geneticky dáno, že má postavu i bez cvičení výstavní a svalnatou (mrcha
) Přestal s ní i spát, že nebude spát s horou sádla a takové kecy. Jenže on už v té době měl bokovku a chtěl, aby ho ta moje kamarádka poslala do řitě sama, aby on byl ten, komu bylo ublíženo…
![]()
@tanik1912 píše:
impuls tak jedine to, jak ho obdivuje… to by byl muj nazor, ze prave ten chlap si je jisty jeji laskou a tak si s ni hazi jak se mu zlibi… tak jako ti pred nim…
Kolik meri a vazi opravdu nevim, rika, ze ma 12 kilo navic… ale proboha, je to normalni holka, co ma mozna trosicku vetsi zadek, ale jinak nema zadny bricho, speky, dvojitou bradu… a pokud ji prece ten chlap miluje, tak by to pro neho nemela byt takova hruza, ne? kdyz se mu nelibi, at si najde jinou…
no, to že si je jistý její láskou mu ještě nedává impulz k tomu, že jí bude ponižovat. já si jsem taky láskou svého partnera jistá a nic takového nedělám ani on mě.
a jak vypadá on? nějaký hezounek? nebo by se našel nějakej nedostatek?
@tanik1912 píše:
Nebo nekdo o necem vite? jak ji ukazat, ze to opravdu nikam nespeje??? jeji naivita je opravdu obdivuhodna…
Souhlasím s tebou ve všem. A jak jí podpořit? Nějakým způsobem jí zvednout sebevědomí. Tak, aby si uvědomila, že má na lepší chlapy. Nešlo by jí seznámit s nějakým tvým nezadaným kámošem, nebo vzít do nějaké tvé party, třeba na vodu nebo na grilovačku, kde by se pobavila, někdo by jí pořádně zalichotil…bez toho jejího debila ovšem ![]()
@ncc1701 píše:
Kamarádce tohle její bývalej začal říkat až po nějakých osmi letech vztahu. Je fakt, že přibrala, ale celkem neznatelně, akorát se jí nalily prsa a trochu se jí zvětšil zadek. Postavu má i tak ukázkovou, navíc má geneticky dáno, že má postavu i bez cvičení výstavní a svalnatou (mrcha) Přestal s ní i spát, že nebude spát s horou sádla a takové kecy. Jenže on už v té době měl bokovku a chtěl, aby ho ta moje kamarádka poslala do řitě sama, aby on byl ten, komu bylo ublíženo…
![]()
no jo, zas jeden hrdina, co???
![]()
jak to nakonec dopadlo?
Ahojky, tohle se nastesti netyka me osoby, ale rada bych znala nazor vice lidi, jestli se shodneme…
Mam kamaradku, ktera je s pritelem rok. Ziji spolu a vsecko vypadalo ruzove… ted se mne kamaradka sverila, ze ji pritel neustale a nevybiravym zpusobem predhazuje, ze je tlusta! (podotykam, ze opravdu neni). Doslo uz to tak daleko, ze je ji spatne ze spolecneho sexu, a co nejhur, zacina skutecne pochybovat sama o sobe a je presvedcena, ze je to nejtlustsi prase na svete!!!
Bohuzel kamaradka ma tu smulu, ze si vybira porad stejne typy. Takove ty, kteri si na ni muzou lecit svoje bolave sebevedomi. Ona se neumi branit a ze vseho se hrouti… Jemu furt vyklada, jak je skvely a jak ho miluje a on ji vraci timhle!
Ja ji tvrdim, ze by od nej mela utikat jak nejrychleji umi, protoze mi prijde, ze timhle ponizovanim to zacina a mnohem horsima vecma to konci…
co myslite vy???