Lhaní přítele - rozchod

Anonymní
23.7.12 11:00

Lhaní přítele - rozchod

Ahoj, chtěla bych se zeptat na váš názor. Našla jsem si přítele, s kterým jsem teprve tři měsíce. Vídáme se málo, já mám dítě, on má taky děti. Tak se vidíme jen o víkendech. Teď v pátek večer mi celý večer nezvedal telefon, měli jsme se domluvit, kdy ráno za ním přijedu. V sobotu se mi omluvil, že ten telefon neslyšel, že ho měl v jiné místnosti. Přitom jsem mu volala několikrát během asi tří hodin. Pak jsem se od jeho syna dozvěděla, že večer někam odjel a přijel až ráno. Tak jsem se ho zeptala, proč mi takhle kecá. Začal se strašně omlouvat, a že nepřijel ráno, ale v noci, když syn už spal. Že si byl sednout s kamarády jeho bývalé přítelkyně, a že mi to nechtěl říct, abych si něco nemyslela, tak mi to radši zatajil. Protože jemu by to taky vadilo, kdybych se vídala s kamarády svého bývalého. Že je chtěl jen vidět, protože už je nespíš neuvidí nikdy, chtěl jim říct důvod rozchodu se svou bývalou přítelkyní a nevěděl, jestli by mi to nevadilo, tak mi to nechtěl říct. Já jsem z toho hodně rozhozená, že mi takhle lže a přemýšlím, že nemá cenu dál pokračovat ve vztahu, když mi takhle kecá už po tak krátké době známosti. Vadilo by vám to taky tolik? Ještě je další věc, že si mohl vymyslet i tohle svoje vysvětlení a pravda může být úplně jiná. Už mu prostě nebudu stoprocentně věřit. Hodně mě to zklamalo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Omálka
23.7.12 11:06
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat na váš názor. Našla jsem si přítele, s kterým jsem teprve tři měsíce. Vídáme se málo, já mám dítě, on má taky děti. Tak se vidíme jen o víkendech. Teď v pátek večer mi celý večer nezvedal telefon, měli jsme se domluvit, kdy ráno za ním přijedu. V sobotu se mi omluvil, že ten telefon neslyšel, že ho měl v jiné místnosti. Přitom jsem mu volala několikrát během asi tří hodin. Pak jsem se od jeho syna dozvěděla, že večer někam odjel a přijel až ráno. Tak jsem se ho zeptala, proč mi takhle kecá. Začal se strašně omlouvat, a že nepřijel ráno, ale v noci, když syn už spal. Že si byl sednout s kamarády jeho bývalé přítelkyně, a že mi to nechtěl říct, abych si něco nemyslela, tak mi to radši zatajil. Protože jemu by to taky vadilo, kdybych se vídala s kamarády svého bývalého. Že je chtěl jen vidět, protože už je nespíš neuvidí nikdy, chtěl jim říct důvod rozchodu se svou bývalou přítelkyní a nevěděl, jestli by mi to nevadilo, tak mi to nechtěl říct. Já jsem z toho hodně rozhozená, že mi takhle lže a přemýšlím, že nemá cenu dál pokračovat ve vztahu, když mi takhle kecá už po tak krátké době známosti. Vadilo by vám to taky tolik? Ještě je další věc, že si mohl vymyslet i tohle svoje vysvětlení a pravda může být úplně jiná. Už mu prostě nebudu stoprocentně věřit. Hodně mě to zklamalo.

Tak mě lhaní hodně vadí a nevím jak bych se zachovala. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1214
23.7.12 11:08

Možná jsem naivní, ale to jeho vysvětlení mi zas tak blbý nepřijde. Třeba prostě jen usoudil, že by ti to ublížilo, tak to zatajil. Znáte se krátce, tak nemusel vědět, že by ti to tolik vadilo. Lepší bude vysvětlit mu svůj postoj, že dáš přednost (byť i třeba nepříjemné) pravdě před lží, ať se tím příště řídí. Tedy pokud on to zvládne.
Tak se nad to jednou zkus nějak povznést a třeba to bude dobrý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
23.7.12 11:22

Nepřipadá mi to nijak tragický. Promluvila bych sis nim o tom, že mi to příště říct může, že to pro mě je důležitý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12003
23.7.12 11:27

Asi dostanu sodu, ale me to neprijde moc verohodne, asi bych se nerozchazela hned, ale určitě bych to řešila přesně jako ty.. Už bych asi měla problém s důvěrou.. Ale já jsem toho názoru, že nelezt do vztahu kde nejsou vyřešené staré vztahy a on to evidentně úplně vyřešené nemá, když má po třech měsících vztahu s novou ženou potřebu vysvětlovat kamarádům ex proč se s tou ex rozešel, přijde mi to přinejmenším zvláštní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Omálka
23.7.12 11:30

@ppalea Sodu nedostaneš, úplně souhlasím. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16906
23.7.12 11:31

Já jsem se vym přítele chodila cca dva měsíce a řekl mi, že jeli na kola a stavili se u kamarádky a kamaráda. Až časem z něj vylezlo, že to byla jeho bejvalá s novým přítelem. No a co? Jeho kamarádi z kola mu to navrhli, jestli mu to neva, tak jeli. Taky mi pak řekl, že nechtěl, aby mi to vadilo, nechtěl mi vysvětlovat celou tu jejich historii.
A jsme manželé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
23.7.12 11:32

Onon je to těžké, protože jste spolu jen ty tři měsíce. Jasně, že je důvera podkopaná, vždyť se terprve poznáváte. Pokud by to bylo po deseti letech vztahu, ty znala partnera jako své boty, určitě by jsi se v tom neplácala jako teď.
Každopádně komunikace je nejdůležitější. Měla bys mu v klidu vysvětlit, proč to bereš, jak to bereš, proč ti to vadí a ono to do budoucna nějak vyplyne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.12 11:48

Zakladatelka:
díky za názory. Já vím, že by se časem ukázalo víc. Ale já už jsem jednou rozvedená a za sebou ještě jeden nevydařený vztah, tak už mám prostě strach, když už je tam lhaní na začátku. A váhám, jestli ten vztah udržovat. Protože je to komplikovanější i v tom, že bydlíme dost daleko od sebe, má dvě děti, každé s jinou maminkou a teď ještě tohle. Ŕíkám se, že je to signál, že bych v tom neměla dál pokračovat. Důvěra je podkopaná.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
23.7.12 11:48

Pokud to bylo poprvé, tak bych nad tím mávla rukou, ten důvod mi nepřipadá nijak fatální, ba naopak, má pravdu… akorát už to teda neměl dodatečně přiznávat :-)

• Citovat
  • Upravit
ArankaC.
23.7.12 11:50

Hele pokud byl jen s kamarádama, tak na to kašli. Nech to zatím být a uvidíš. Pokud se ale stane něco takového znovu nebo se ti něco nebude zdát, buď radši ostražitá, protože jistotu, že nebyl někde jinde s někým jiným, tu opravdu nemáš. Mimochodem dítě není důvod, abyste spolu byli jen o víkendu, tak nízká frekvence schůzek na začátku vztahu, ta by mě osobně smrděla víc, než večer, kdy nebral telefon… :nevim: Možná je všechno v pořádku a ty se zbytečně strachuješ.

• Citovat
  • Upravit
16906
23.7.12 11:53

Já bych to taky zybtečně nevzdávala takhle brzo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
23.7.12 12:01
@Anonymní píše:
Zakladatelka:
díky za názory. Já vím, že by se časem ukázalo víc. Ale já už jsem jednou rozvedená a za sebou ještě jeden nevydařený vztah, tak už mám prostě strach, když už je tam lhaní na začátku. A váhám, jestli ten vztah udržovat. Protože je to komplikovanější i v tom, že bydlíme dost daleko od sebe, má dvě děti, každé s jinou maminkou a teď ještě tohle. Ŕíkám se, že je to signál, že bych v tom neměla dál pokračovat. Důvěra je podkopaná.

Chápu tě. Mě by znepokojovaly i dvě děti každé s jinou maminkou. Já bych nechtěla chlapa, který má někde i jedno děcko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4066
23.7.12 12:12

Kvůli tomu bych se rozhodně nerozcházela. Je blbý že ti lhal ale stačí si podle mě sednout a promluvit si o tom že už nechceš žádné lhaní a to že šel za kamarády bývalé ti nevadí, jen to chceš vědět… teda pokud ti to nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
23.7.12 12:12
@Anonymní píše:
Zakladatelka:

A miluješ ho? To je hodně důležité si uvědomit, jestli ti to stojí za to nebo ne. Taky záleží na tom, jestli jsi byla dost připravená na nový vztah, jestli nemáš ještě v sobě staré křivdy…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky