Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám ročního syna.Je dost „mamánek“a uřvánek. Bydlím na malé vesnici bez možnosti hlídána vlastně kam koliv jít a přijít na jiné myšlenky…Manžel pracuje do večera. Takže jsem pořád ze synem sama doma. Začám mít trochu ponorku.
Máte někdo podobnou zkušenost? A nebo radu jak přežít? ![]()
@Korrrinka chod casteji ven, na procházky… taky bydlim na vesnici a taky mam muze do vecera v praci. ale mam tady rodinu, tak chodim bud tam, nebo jednou tydne vyrazim s kamoskou, co ma stejne stare ditko, ven, na prochazky, na hriste… narocne dny mam take - kdyz je hnusne a nejde opravdu jit ven, tak se ten den tahne..
Taky bych potřebovala radu já přežívám už 3 roky. A to bydlím v Praze, kamarádky nemám, takže jen s dětma a je to na palici. Do toho vařím, peču bezlepkovou dietu, což mě teda s..e docela dost
.
Promluvit s manželem. Volno si snad udělat může. A vyrazit si někam, třeba s kamarádkou. Tohle znám. Potřebuješ si odpočinout a nemyslet stále jen na domácnost. Já vím, že lehko se to řekne…Držím pěsti
Ahoj, u mě se to zlepšilo tak kolem toho roku. Myslím, že máš nejhorší za sebou
. Po tom roce jsem se tu seznámila se spoustou lidí na cvičení (dětským), hřišti atd. A s malou začla být větší zábava a míň řevu, už vydržela výlety, návštěvy atd.
Zkus pomalu někam vyrazit (se synem) a trvej na občas nějakém večerním hlídání a vyraž někam i ty.
@Korrrinka
Taková rada jak přežít by se mi taky hodila, kor teď když brzy přijde zima a bude se převážně doma… Mám holku 13 měsíců a je na zabití ![]()
@evulkanov my nemáme ani hřiště.
A uplně se bojím až přijde zima.
@1024 tak to ti věřím. Jsme na tom podobně.
@WERISKA manžel by rád pomohl, ale splácí exekuce z exmanželství. Takže volno nepřipadá v úvahu :/
@Korrrinka mám to samé, jen manžel naštěstí nepracuje do večera. Ale i tak je to naprd, nebydlím tu zas tak dlouho a moc kamarádů tu nemám, tak není s kým vyrazit pryč. V podstatě mi příjde, že poslední rok nežiju, ale přežívám ![]()
Pokud manzel pracuje do vecera, dohodla bych se s nim, ze napr.dva dny v tydnu bude koupat on (nepredpokladam, ze by se vracel z prace v 9 vecer) a ono se to srovna: hele ja mam doma 5.mesicniho a takhle proste fungovat musime(manzel koupe 3 dny v tydnu, uspava, atd.) a ja si uplne v klidu muzu vyrazit na kolo nebo na sklenicku.
Jinak by me trefilo ![]()
@Korrrinka Když bylo nejhůř, sedla jsem na autobus, někam jela, tam třeba procházka nebo nákup a domů. Dítě tolik nepromrzlo, čas utekl a já jsem občas i někoho potkala.
A pro sebe mám tak jeden večer za 14 dní. Uspím a razím. Svolám kamarádky, jdu si zacvičit, cournout po obchodech, cokoli ale bez dětí. Jsem doma 5 let se 3 dětmi.
Jo a jak tu už zaznělo, i u mě byl první rok nejhorší, pak už je dítě parťák.
@smultul my nemáme ani bus
natož obchody.Je tady všeho všudy 7 baráku, kde bydlí důchodci ![]()
@Korrrinka píše:
@anairda zimu mi ani nepřipomínej
Mě vždy každý radí ať zajdu s prckem někam na cvičení s ostatníma maminkama, ale upřímně, tohle si opravdu neumím představit, mě by to nebavilo… Nejradši bych se vrátila do práce, na mateřskou nejsem stavěná
No a v zimě, to bude přímo úžasné, já jí snad pustím i to stupidní teletubies, to prej děti hrozně baví.. ![]()
Pokud nejsi vylozene nespolecensky typ, tak se zkus dat dohromady s matkama z okoli a spolecne podnikejte vylety, a kdyz bude extremne hnusne, tak se vzajemne navstevujte. Tak se da zima obstojne preklepat. Ja jezdim s dcerou na prazdniny na vesnici, pres leto je to uzasny, ale jak zacne byt hnusne jako treba dneska, tak me to tahne tezce do mesta.