Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte. Je tu jedna věc která mě hrozně žere. Jsem samoživitelka s dětmi 2,5 roku a téměř rok. +xza 14dní jezdí starší syn k tátovi spíš prarodičům na návštěvu. No a když občas ex. tchýně pošle fotky tak je všechno vždycky tak hezký. Lukášek nebezposkvrnky, okolí fotky jak z grandhotelu kde se válí jedna hračka.
Já at se snažím jak se snažím pořád tu mám binec. Každý den vysávám někdy i víckrát to furt něco drobí. Sem tam něco nakoberec i kydnou. Bydlíme v garsonce, takže mi tu příjde binec pořád. Moc věcí, málo skladnosti takže děs no. (naštěstí se brzy stěhujem do 1plus1)
A k té lenosti to bude určitě leností… jenže prostě nevím jak na to.
Ráno to je kolem šesté Daneček šup do postele nakojení, kolem 7 s Lukym šup vykakat a honem se zahřát pod peřinku všichni
Kolem 8-9 už vstáváme, oblékáme, jíme bordelaříme.
Ráno se mi většinou nechce stávat. Vím že bude problém v posteli jsou klidný to si tak pohráváme. Ale jak jdu dělat něco jiného než že se jim věnuju tak někdo vždycky křičí at už na mě, nebo mezi sebou. Tak mě to odrazuje od nich vstávat
.
Nakonec se přemůžu. Stejně to dopadne tak že většinu dne stihnu tak uvařit, sem tam něco uklidnit, povyprat, a jinak se musím věnovat jim a buď lezou po mě k PC, nebo si hrajeme, deme na prochajdu..
ale potřebovala bych víc uklízet. a když tu Luky není tak to nejde to je malej Daneček na nervy, nemá bráchu nudí se úplně a potřebuje mě imrvére jinak to je jekot furt ![]()
No a pak sem tam hodinku třeba mám klid když děti nějak přerozdělím k babičkám ale to jsem tak ráda z toho že se válim
![]()
No to je tak v kostce, prostě potřebuju lék na lenost, chci mít naklizeno a moc mě to rozčiluje. Zrovna dneska jsem tu četla o nějakých čuňatech a jak k nim nechce chodit s půlroční dcerkou no jo no.. hold mě podlaha lepí každou chvilu stve me to, hrnce mam porad prehazene kluci neustale kramaří jen to uklidím už na to jde!… S. O.S.
![]()
(jinak dokud jsme byli s tatínke měla jsem naklizeno furt, to jsem měla větší inspiraci.. chtela jsem aby byl spokojený, ale tkahle sama pro sebe mě nic neinspiruje.. a navíc prostě není moc šťávy do práce kedze neni muz na dobití baterek… ale prostě bych ráda chtěla to mít doma kurna hezký voňavý atp… ![]()
A nebude to třeba tím, že tam jsou tři na jedno docela už větší dítě a ty jsi doma sama na dvě? ![]()
Jinak jsem nedávno zjistila, že čím víc se snažím odpočívat, tím jsem zpomalenější a otrávenější (protože mě nikdo odpočívat nenechá) ![]()
https://www.emimino.cz/…idem-156371/
mě nakopla tahle diskuze ![]()
Já bych chtěla mít byt jako klícku, jak moje tchýně, tamá tak naklizeno, ta češe hřebenem i třásně na koberci, všechno, do posledního párátka, má své místo. Jo, to bych chtěla, ale nemůžu uklízet, musím dřepět na emiminu, rchýně má naklizeno, protože je stará a nezná inetrnet
ale teď vážně, až najdeš lék na lenost, a něco, co donutí děti nědělat bordela uklízet, sem s ním, budu ti neskonale vděčná…
Mám to úplně stejně, dokud jsem byla s tatínkem malého (ještě se nenarodil) tak jsem měla uklízeno pořád, prostě jsem měla pořád nějakou motivaci to tu mít pěkné, ale když tu jsem sama tak se k tomu nedokážu donutit..
Chápu, chtěla bys to mít hezký a voňavý doma…
ale na co budou vzpomínat ty děti??? budou vzpomínat raději na „naklizený“ byt jako pro návštěvu nebo na hraní s mámou??? osobně si myslím, že jim jsou drobky na zemi naprosto šumák a nechápou, proč máma kvůli tomu dělá povyk…
a že má tchyně+táty naklizeno… no když se jeden z nich věnuje dítěti a druhý má volné ruce, tak to jde hned jinak. Ty když se staráš o dva najednou a ještě o domácnost, vaření a všecko okolo, tak to prostě nemůžeš mít tak dokonalý jako oni, kteří si můžou v klidu a zcela zbytečně pořád dokola uklízet a pak se s tím chlubit na fotkách.
Nehledej „lék na lenost“ – hledej pro sebe raději reálné cíle!!!
a řekni si, na co budeš vzpomínat za rok, až budou děti o rok starší??? na to, jak jsi ten který den měla uklizeno a kolik tě to stálo nervů? nebo raději na to, že jste šli na hřiště a byla tam s dětmi zábava, nebo jste si se starším malovali a zamazali se i na obličeji??? z čeho budou hezčí vzpomínky??
@Angua píše:
A nebude to třeba tím, že tam jsou tři na jedno docela už větší dítě a ty jsi doma sama na dvě?Jinak jsem nedávno zjistila, že čím víc se snažím odpočívat, tím jsem zpomalenější a otrávenější (protože mě nikdo odpočívat nenechá)
to už jsem zjistila taky
a pak i v noci špatně spím
takže lepší je furt něco dělat, ale dneska jsem byla na tři hodiny bez dětí a to byl balzám na duši ![]()
Garsonka nebo 1+1 to už je jedno, z bláta do louže… Pokud chceš mít naklizeno a voňavo, tak proto budeš muset něco udělat holt no. Já každý den luxuji, vytírám-někdy i dvakrát za den, prach je samozřejmost taky každý den. Nádobí se umývá zásadně okamžitě, neexistuje povalování po lince a dřezu. Na špinavé prádlo je koš, na použité vyhrazené místo ve skříni. Oblečení samozřejmě seřazené podle barev, rozdělené na domácí, pracovní, elegantní… Postel při vstávání stlaná. Umývám okna tak jednou za 7-14 dní ( podle potřeby). Koupelnu myji každý den, záchod ráno i večer ( mám velkou spotřebu sava
) úchytky na nábytku a v kuchyni leštím taky každý den. Troubu vytřu po každém pečení. Jo a záclony peru při mytí oken ![]()
Když jsem na služebce, tak uklízí přítel po té co přijde z práce, ale když se vrátím, tak mám dva dny generálního úklidu. Jo a holky mám práci a ještě občas jdu na brigádu, ne kvůli financím, ale když nikoho nemají a potřebují pomoci. K tomu pěstuji spoustu koníčků, relaxace a zábavy, takže vše jde jen si musíš zorganizovat čas a najít tu správnou techniku ![]()
Některým budu připadat jako magor, ale miluju čistotu ![]()
@terinka4444 ježiš, teď se mi to živě vybavilo, jak nás mamka „nutila“ česat ty třásně ![]()
Já mám děti 3 i chlapa a mám pocit, že pořád vařím, žehlím, peru, uklízím a nikde to není vidět. Taky bych to chtěla mít doma hezký a voňavý, ale to bych asi musela tu svou smečku odstěhovat někam jinam.
Drobná rada na lenost: Když už se ti podaří děti rozdat babičkám, tak udělej aspoň nejnutnější a pak se válej, pak nebudeš mít takový výčitky svědomí
. Já to tak taky dělám a když se mi podaří udělat aspoň půlku z toho co jsem chtěla, tak se chválím a chválím a chválím (nikdo jinej to jaksi neudělá)
.
@MiskaKosa píše:
Garsonka nebo 1+1 to už je jedno, z bláta do louže… Pokud chceš mít naklizeno a voňavo, tak proto budeš muset něco udělat holt no. Já každý den luxuji, vytírám-někdy i dvakrát za den, prach je samozřejmost taky každý den. Nádobí se umývá zásadně okamžitě, neexistuje povalování po lince a dřezu. Na špinavé prádlo je koš, na použité vyhrazené místo ve skříni. Oblečení samozřejmě seřazené podle barev, rozdělené na domácí, pracovní, elegantní… Postel při vstávání stlaná. Umývám okna tak jednou za 7-14 dní ( podle potřeby). Koupelnu myji každý den, záchod ráno i večer ( mám velkou spotřebu sava) úchytky na nábytku a v kuchyni leštím taky každý den. Troubu vytřu po každém pečení. Jo a záclony peru při mytí oken
Když jsem na služebce, tak uklízí přítel po té co přijde z práce, ale když se vrátím, tak mám dva dny generálního úklidu. Jo a holky mám práci a ještě občas jdu na brigádu, ne kvůli financím, ale když nikoho nemají a potřebují pomoci. K tomu pěstuji spoustu koníčků, relaxace a zábavy, takže vše jde jen si musíš zorganizovat čas a najít tu správnou technikuNěkterým budu připadat jako magor, ale miluju čistotu
Všecko beru, ale toto je proboha důležité proč? ![]()
@Angua píše:
@terinka4444 ježiš, teď se mi to živě vybavilo, jak nás mamka „nutila“ česat ty třásně
a to nic, ještě má leskymo, nebo jak se to píše, na sedačce a křesle a to se stále urovnává, zvedneš se na záchod, než se vrátíš, máš pod zadkem urovnané načechrané leskymo
jo jo, stará škola
@Angua píše:
Všecko beru, ale toto je proboha důležité proč?
Protože nesnáším, když přijde chlap a vytáhne si to nejspodnější tričko, protože on zrovna teď chtěl to černý a co má teda udělat, když je úplně na spodu
rozhrabe to jak slepice a nikdy neuklidí, tak jak to bylo
a když se s tím žehlím, skládám, rovnám, tak ať to prostě vypadá
a navíc máme hader tolik, že už to bylo potřeba roztřídit
líp se to pak hledá ![]()
Ale na jednu stranu toto je pro mě obdivuhodné, protože ti lidi to dělají naprosto automaticky. Tak se jim nestane, že by se jim to doma „rozklížilo“, jako mně a pak strávili celé dny úklidem ![]()
@MiskaKosa no každý den leštit úchytky, mít okna jednou týdně, rovnat prádlo podle barev, no já bych řekla, že nejsi magor, že jsi úchyl