Lenost, a nebo co? Chci mít hezkou domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mišanila
10.9.13 22:35

@MiskaKosa To už je úchylka :mrgreen: ale když to někoho baví, já bych nechtěla prouklízet život…ale mít doma naklizeno musí být prima
Teda i když nic se nemá přehánět a třeba s dětma je lepší trocha nepořádku, protože když mám zrovna naleštěno a oni mi na to drobí, tak mě to rozčiluje a prudím, když nemám, tak je mi to fuk a jsme všichni šťastnější a víc v pohodě :)

Jen nějak moc nevěřím, že máš spoustu nějakých koníčků, pokud bys jich měla víc a časově náročnějších, tak bys takhle uklízet nestíhala, teda pokud pracuješ 8 hodin denně a nespíš v noci jen 4 hodiny a neuklízíš po nocích. A jestli mezi koníčky nepočítáš třídění triček podle barev :)
Z mojí zkušenosti aktivní lidi, co mají hodně zájmů a koníčku nemají doma antiseptický pořádek, protože na to už z podstaty věci nemohou mít čas, den má jen 24 hodin ;)

• Citovat
  • Upravit
2256
10.9.13 22:35
@terinka4444 píše:
hele, tchýně je z Prostějova, to už je k tobě kousek :mrgreen: moje dětimilujou mít okna, starší musí mýt a leštit, takže vyplácá spoustu clinu k ničemu a malinká miluje u nich stát, matlat po nich a slintat na ně. To by sis užila :mrgreen:

Malá by slintala a velká myla :-D to bych nějak podchytila :-D :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
10.9.13 22:38

@budi tak v úžasu jsem taky a asi dlouho budu. Mít okna jenou za 7-14 dnů? To už je moc i na úklidové maniaky :lol: Ale zase klobouk dolů, když to někdo zvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
10.9.13 22:40

@TereuliJa V klidu, rozházený hračky se nedají brát jako bordel. Bordel je plíseň, prach a smradlavej záchod. Poházený hračky a vytahaný věci neřeším. I když je pravda, že nedávno mi kámoška posílala asi 20 fotek z oslavy 2. narozenin svý dcerky a teda to zarazilo i mužskýho, jak bylo na fotkách naklizeno - ptal se, jak je to možný, že nemaj nikde pohozenou ani jednu hračku :mrgreen: :mrgreen: Mě doma říkaj „Moniko“ (podle seriálu Přátelé), i když příspěvky @MiskaKosa mě uklidnily, páč troubu nedrhnu po každým pečení, ale jen jednou týdně :mrgreen: Takže to vůbec neřeš, užívej si v klidu v posteli dětí a nečti diskuze o tom, jak má někdo odpor chodit k někomu na návštěvy. Stejnak za to návštěvy nestojej. Se o ně staráš a ještě tě pomluvěj na netu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2256
10.9.13 22:40
@Mišanila píše:
@MiskaKosa To už je úchylka :mrgreen: ale když to někoho baví, já bych nechtěla prouklízet život…ale mít doma naklizeno musí být prima
Teda i když nic se nemá přehánět a třeba s dětma je lepší trocha nepořádku, protože když mám zrovna naleštěno a oni mi na to drobí, tak mě to rozčiluje a prudím, když nemám, tak je mi to fuk a jsme všichni šťastnější a víc v pohodě :)Jen nějak moc nevěřím, že máš spoustu nějakých koníčků, pokud bys jich měla víc a časově náročnějších, tak bys takhle uklízet nestíhala, teda pokud pracuješ 8 hodin denně a nespíš v noci jen 4 hodiny a neuklízíš po nocích. A jestli mezi koníčky nepočítáš třídění triček podle barev :)
Z mojí zkušenosti aktivní lidi, co mají hodně zájmů a koníčku nemají doma antiseptický pořádek, protože na to už z podstaty věci nemohou mít čas, den má jen 24 hodin ;)

Tak pro zajímavost jezdím na kole, na koni ( teď poslední rok tak jednou dvakrát do měsíce), na kolečkových bruslích, miluju tůry, procházky se psem. Najdu si čas i na PC, net a emimino :-) Podnikám do měsíce tak 3 výlety ( ráda bych víc, ale to nestíhám ). Jo a i na tu práci si čas najdu :-) ;)
Ono na ten úklid už pak tolik času nepotřebuješ, když uklízíš denně, jelikož si udržuješ čistotu průběžně. Zatím nevím jak by to bylo když budu mít děti to asi vyskočím z kůže :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Během dovolené mi uklidí buď sestra nebo slečna na úklid :-) To samé při prodlouženém víkendu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
10.9.13 22:45
@MiskaKosa píše:
Tak pro zajímavost jezdím na kole, na koni ( teď poslední rok tak jednou dvakrát do měsíce), na kolečkových bruslích, miluju tůry, procházky se psem. Najdu si čas i na PC, net a emimino :-) Podnikám do měsíce tak 3 výlety ( ráda bych víc, ale to nestíhám ). Jo a i na tu práci si čas najdu :-) ;)
Ono na ten úklid už pak tolik času nepotřebuješ, když uklízíš denně, jelikož si udržuješ čistotu průběžně. Zatím nevím jak by to bylo když budu mít děti to asi vyskočím z kůže :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Během dovolené mi uklidí buď sestra nebo slečna na úklid :-) To samé při prodlouženém víkendu…

Prosím tě a co ti tam uklízí sestra v průběhu tvé dovolené, když tam nikdo není :think: Nerýpu, jen mně to zajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
10.9.13 22:46
@jakuve píše:
Prosím tě a co ti tam uklízí sestra v průběhu tvé dovolené, když tam nikdo není :think: Nerýpu, jen mně to zajímá…

Tak přetřít prach ( ten se tvoří furt :cert: :cert: ), a jen trochu vysát a vytřít. zalít kytky, vyvětrat :-) takže práce na 30 minut :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
10.9.13 22:47

@MiskaKosa to je diagnoza moje ex. tchýně :D. Ta byla dobrá kdysi byla na dovolence týden a hned jak přijela ani nevybalila a jala se vytírat i když jsem tam 2 dny předtím vytřela. :cert: Sem byla ponížena, ale to jsem ještě neměla děti :P

Jinak u mě oblečení je v komínkách chvíli, později se to horší nejsem schopná to udržet rovné :P Okna myji 1-2 ročně. Luxuju denně, to musím to se nedá :cert: A hrnce už mam prostě poházené to je mi jedno, každej den to vyhrabou. Botník taky neustále otvíraj a vyhazujou. Ať domlouvá jak domlouvám.. no už se těším na 1plus1. Tam je chodba zvlášť, koupelka zvlᚍ a dva pokoje. A né vše v jednom. Takže budou převážně prostě v pokoji tam at si hrajou jak jen libo. A nebudou mi porad lezt kam nemají.. :D Doufám že to nevidím příliš růžově :think:

Jinak děkuji za odkaz na stránku mrknu to :-)

Určitě radši si hraju s dětma než uklízím. Jsou dny kdy mi to je fakt šumák. A někdy mě to neskutečně rozčiluje. Dneska je to na nejvyšší míře, ale je mi jasné že na to žádná rada nebude :D Ale děkuji za podporu, že v tom nejsem tak uplně sama :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
10.9.13 22:50
@TereuliJa píše:
@MiskaKosa to je diagnoza moje ex. tchýně :D. Ta byla dobrá kdysi byla na dovolence týden a hned jak přijela ani nevybalila a jala se vytírat i když jsem tam 2 dny předtím vytřela. :cert: Sem byla ponížena, ale to jsem ještě neměla děti :P

Jinak u mě oblečení je v komínkách chvíli, později se to horší nejsem schopná to udržet rovné :P Okna myji 1-2 ročně. Luxuju denně, to musím to se nedá :cert: A hrnce už mam prostě poházené to je mi jedno, každej den to vyhrabou. Botník taky neustále otvíraj a vyhazujou. Ať domlouvá jak domlouvám.. no už se těším na 1plus1. Tam je chodba zvlášť, koupelka zvlᚍ a dva pokoje. A né vše v jednom. Takže budou převážně prostě v pokoji tam at si hrajou jak jen libo. A nebudou mi porad lezt kam nemají.. :D Doufám že to nevidím příliš růžově :think:

Jinak děkuji za odkaz na stránku mrknu to :-)

Určitě radši si hraju s dětma než uklízím. Jsou dny kdy mi to je fakt šumák. A někdy mě to neskutečně rozčiluje. Dneska je to na nejvyšší míře, ale je mi jasné že na to žádná rada nebude :D Ale děkuji za podporu, že v tom nejsem tak uplně sama :).

Já mám hodně úložných prostor a dost prostornou kuchyň, v tom to mám jednodušší, protože má každá věc své místo. A co nejvíc nesnáším je takový to schraňování věcí co se stejně už nikdy nepoužijí… To nech to se bude hodit, hm jasný, jen co odejde do práce už je to v popelnici :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.9.13 22:51

Hm, se nedivím že se tvoří prach, když furt třídíš oblečení :lol: :lol:

My jsme doma pořád, na rodičáku s dítětem a těhotná, vařím denně… ale prach se mi tu skoro netvoří. Utírám ho tak 1× za měsíc (no… spíš míň než víc) a stačí mi jedna utěrka na celý dům, ani není moc špinavá…

Jinak u našich tchánů ---- když jde tchán v noci na záchod, tak se vrátí a má ustláno :D :D Moje tchyně je teda taky taková diagnoza, naštěstí je 400km daleko. I když by se hlídání někdy šiklo, to je fakt.

Příspěvek upraven 10.09.13 v 22:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
10.9.13 22:52
@budi píše:
Hm, se nedivím že se tvoří prach, když furt třídíš oblečení :lol: :lol:My jsme doma pořád, na rodičáku s dítětem a těhotná, vařím denně… ale prach se mi tu skoro netvoří. Utírám ho tak 1× za měsíc (no… spíš míň než víc) a stačí mi jedna utěrka na celý dům, ani není moc špinavá…

Asi nejsi tak náročná jako já :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
10.9.13 22:52
@terinka4444 píše:
a to nic, ještě má leskymo, nebo jak se to píše, na sedačce a křesle a to se stále urovnává, zvedneš se na záchod, než se vrátíš, máš pod zadkem urovnané načechrané leskymo :mrgreen: jo jo, stará škola
:mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Jsem si musela najít co je to leskymo :mrgreen:.
Připomnělo mi to dětství, ty třásně na koberci jsem česávala hřebenem u babičky také.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
10.9.13 22:54
@meduzza píše: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen:
Jsem si musela najít co je to leskymo :mrgreen:.
Připomnělo mi to dětství, ty třásně na koberci jsem česávala hřebenem u babičky také.

já se přidám :D taky jsem česala u babičky třásně na kulatém koberci. ale jen proto že mě to bavilo ne že bych musela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.9.13 22:55
@MiskaKosa píše:
Asi nejsi tak náročná jako já :-D

no to URČITĚ nejsem :-))
ale zato jsem astmatička s astmatickým dítětem… takže mám dokonale zvládnuto, z čeho se tvoří prach. nejhorší je víření (vysavač co fouká u země), pak záclony, závěsy, koberce… pak roztoči v peřinách, to je taky lahůdka, kterou já si ráda odpustím (to je právě proč na sluníčku peřiny smrdí - to se tam škvaří ti roztoči)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
10.9.13 22:57
@budi píše:
no to URČITĚ nejsem :-))
ale zato jsem astmatička s astmatickým dítětem… takže mám dokonale zvládnuto, z čeho se tvoří prach. nejhorší je víření (vysavač co fouká u země), pak záclony, závěsy, koberce… pak roztoči v peřinách, to je taky lahůdka, kterou já si ráda odpustím (to je právě proč na sluníčku peřiny smrdí - to se tam škvaří ti roztoči)
8o 8o 8o to jsem netušila, to je teda síla :poblion: .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí