Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, asi už tady bude podobné téma, ale nepodařilo se mi najít nějaké hodně podobné…Jsem na rodičovské dovolené a jsem teprve v půlce, malého strašně miluju, ale už to doma nezvládám..tady u nás skoro nikoho neznám…našla jsem si novou práci, kam chodím na částečný úvazek a moc mě to baví, že jsem mezi lidma a příjdu si také k něčemu užitečná, než jen k přebalovaní plen…ale pak mám zas výčitky, že nejsem s malým…:-( Máte někdo tip, kde si najít nové kamarádky, které jsou taky na mateřské?
Ahojky, odkud jsi?
A co třeba najít ve městě nějaké mateřské, rodinné nebo dětské centrum… já vím, že zade mimina a mamonky, ale aspoń si najdeš kamarádky na stejné vlně ![]()
@3HE píše:
A co třeba najít ve městě nějaké mateřské, rodinné nebo dětské centrum… já vím, že zade mimina a mamonky, ale aspoń si najdeš kamarádky na stejné vlně
když já právě na tyhle hromadné huráá akce moc nejsem…
![]()
Takže bydlíš někdě ve městě? tak jak radila 3HE zajít do rodinného centra
@Anonymní píše:
když já právě na tyhle hromadné huráá akce moc nejsem…![]()
![]()
tak si zkus najít kamarádku - dej si inzerát někde na vývěsce - v každém městě, obci nějaká je… Napiš, že hledáš kamarádku na RD k občasným schůzkám na pokec
nebo tak nějak…
Nebo si napiš diskuzi tady na emiminu - kolikrát tady někdo psal, že hledá kamarádku v tom a tom městě… ![]()
@Anonymní píše:
když já právě na tyhle hromadné huráá akce moc nejsem…![]()
![]()
Ono to není tolik hromadné, když není zrovna nějaká akce jako čarodějnice
Já byla jednou v dětském centru a byli tam dva lidi, což šlo.
Příspěvek upraven 07.09.13 v 20:17
@ncc1701 píše:
Ono to není tolik hromadné, když není zrovna nějaká akce jako čarodějniceJá byla jednou v dětském centru a byly tam dva lidi, což šlo. [/citace
Však by tam zakladatelka nemusela vyloženě chodit, ale našla by si tam kamarádku v okolí svého bydliště
Já jsem taky z Chrudimi
Tak se hlásím, mám půlročního chlapečka a spoustu volného času ![]()
Občas jsem taky nevěděla jak efektivně využít čas na RD. Šla jsem do práce až ve třech letech a musím říct zpětně, že jsem udělala nejlíp jak jsem mohla. Ono potom ta neskutečná honička, školka, práce, doma, rodina, nemoci a pocit, že už to nebude prostě jinak je pak hodně náročný. Za mě, zkus si najít něco co tě bude bavit, co tě bude naplňovat i s dítětem. Budeš vzpomínat jednou.
Hezký den, mám potřebu se vypsat. Jsem v půlce RD, a snažím se to zvládat co nejlépe. Manžel má téměř každý den časově jinou směnu - jednou vstává, jednou ne, jednou přijde brzo, podruhé večer, takže jsem se naučila doma fungovat víceméně bez jeho pomoci. To neznamená, že by nepomáhal, prostě jsem se jen naučila být samostatná a jeho pomoc brát spíš jako super příjemný bonus. Péče o malou, domácnost, vaření, nákupy - mi zabere většinu času, a do toho ještě píšu bakalářskou práci. Někdy jsem strašně nervní a nesnáším se za to. Manžel mě pak posílá ven, ať si jdu posedět s holkama třeba do kavárny, a když jdu, tak se vrátím ještě víc zpruzená než když odcházím. Nějak s nimi nemůžu chytit to společný téma, neustále se předhání co se jejich dítko naučilo, nenápadně naznačují, že to umí teda líp než jiné děti. Mluví v množném čísle, jako: my už jíme dortíky a moc nám chutnaj. Když nějaké z dětí něco roztomilého zažvatlá, nezůstane to u pouhého jé, ale je to taková menší hysterie. Asi jsem hnusná, ale hrozně mi to vadí. Vadí mi i jejich otázky kdy si konečně koupím GOLFÍK, že zrovna ten jejich je FAKT BOHOVEJ, a dobrá cena - šest tisíc. Co na tom, že se typově a prakticky neliší od jejich původního sporťáku. Vadí mi, že se mi tak nenápadně pošklebují, že si věci pro dítě raději pokoupím od známých nebo z bazaru, než nové. Neustále ironicky opakují, že si všechno dokážu krásně najít na internetu. Ptají se, jestli si dokážu vůbec užít mateřství, když každý den vařím a učím se.
Když jsme se poznaly na těhotenském cvičení, myslela jsem si, že mám opravdové štěstí. Že jsem potkala skvělé kamarádky a naše děti budou vyrůstat společně. Dneska si tím nejsem vůbec jistá a cítím nechuť ke každému setkání, která jsem už tak minimalizovala. Netvrdím, že je to jejich chyba, že si nerozumíme. Určitě mám svůj podíl. Stejně tak s manželem. Je moc hodný, když může pomáhá se vším, o víkendu klidně i uvaří, stará se o malou, klidně i celý den když musím do školy. Ale stejně si občas pěkně vjedeme do vlasů, a to mě hrozně mrzí, protože ho miluju a nechci se s ním dohadovat. Hlavně naše hádky jsou opravdu kvůli blbostem. Přijde mi, že nějak nemůžu najít svoje místo ve „světě“. S kamarádkama si teď moc nerozumím, a přiznám se, že si o nich myslím, že to jsou tak trochu pipky. Ve škole spolužáci užívají života, o dětech asi nepřemýšlí, nebo jen přemýšlí, a tak je občas taky těžké najít společné téma, nebo se vůbec vzájemně pochopit. K smrti už nenávidím plastovou želvu do které se strkají různé tvary, protože to s dcerou dělám asi tak tisícrkát denně. Ale pro ní jsem ochotná do té želvy házet i dalších pět let, a snad jí stále trpělivě vysvětlovat, že kolečko nikdy neprojde trojúhelníkem…Díky, že jsem se mohla vypsat.
@Shyka Nevím proč mám pocit, že tě RD otravuje mám z Tvého psaní pocit, že TY jsi ta co by si chtěla užívat chodit na večírky a chvíli nebýt za tu domácí paní, která uklidní, navaří postará se všeobecně o celou domácnost se vším všudy.
Co se týče kamarádek:Jedním uchem dovnitř druhým ven. Ženy(matky) mají obrovskou tendenci vychvalovat své dítě, že všechno umí nejlíp, protože pro ně je jejich dítě to nejlepší. To je hold mateřský pud.Co se týče věcí pro dítě. Hele já taky mám většinou vše z druhé ruky, ale spíše co se týče oblečení, GOLFÍKY mám a opravdu za 3.270Kč
asi bych byla šetřílka, nepotřebuju mít všechno s nejnovější značkou co vyšla na trh.
Chápu v tomto období, se nic moc nedá s dítětem dělat. Taky mi můj syn zabere spousty času. Co takhle jít na nákup s tím, že by jsi koupila alespoň na 2-3 dny stejně na ty dny i uvařila, aby jsi nemusela tolik za ten den dělat? A ten den co budeš mít už navařeno dopředu hold budeš více s malou odpočívat, nebo půjdete místo úklidu odpoledne ven?
I maminky jsou pod tlakem, vždyť se dělají i „prijimacky“ do MŠ. Dítě jestli pozdravi, zna nejake barvy atd. a spis jen ventilují ten tlak, ktery se společnosti nese. Určitě se jich takto ptají i jejich maminky. A i ony chtějí machrovat, ze vozí vnučku v kočárku za 6 tacu.
Jediná rada: pusť to z hlavy, najdi si treba jiné kamarády, bud rada sama se sebou a věř sobe a svému dítěti, ze je vše jak má. Třeba někoho stvu já, ze dětem pořizuji věci z netu a ze mají k dispozici hudebni pokoj s cimbalem, kytarami, mikrofony… prostě vybavením k hudební realizaci a děti mohou cokoli. Starší umi zapojovat keyboard, mikrofon a elektronického bubeníka…
Každy je jiný a má jiné priority. To je přirozené a tobě at se podaří brzy v tomto zorientovat, abys byla šťastná s tím, co je. Vidět mouchy je snadné, ale uvědomit si, co vlastne pro sebe a svou rodinu chces. Přeji pěkné dny s prijemnymi lidmi. ![]()
@Shyka no tak asi především nejsi zrovna ten typ, který by se realizoval na mateřské a v domácnosti
, s tím je potřeba se smířit… pokud ti s kámoškama není dobře, nebuď s nima… každý na tohle prostě není, až ti dítko povyroste, bude to zas jiné ve všech směrech. Kde hledat kámošky neporadím, ale asi nehledej podle dítěte, ale podle toho, kdo sedne tobě… taky musím potvrdit, že když se všechno točí kolem těhotenství a malého dítěte, tak si lidi víc sednou, povídají, mají společná témata… časem se to vrátí zpět a ty zjistíš, že se to společné vytratilo, no…
Ahoj, asi už tady bude podobné téma, ale nepodařilo se mi najít nějaké hodně podobné…Jsem na rodičovské dovolené a jsem teprve v půlce, malého strašně miluju, ale už to doma nezvládám..tady u nás skoro nikoho neznám…našla jsem si novou práci, kam chodím na částečný úvazek a moc mě to baví, že jsem mezi lidma a příjdu si také k něčemu užitečná, než jen k přebalovaní plen…ale pak mám zas výčitky, že nejsem s malým…:-( Máte někdo tip, kde si najít nové kamarádky, které jsou taky na mateřské?