Lenost, a nebo co? Chci mít hezkou domácnost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2256
10.9.13 22:57
@budi píše:
no to URČITĚ nejsem :-))
ale zato jsem astmatička s astmatickým dítětem… takže mám dokonale zvládnuto, z čeho se tvoří prach. nejhorší je víření (vysavač co fouká u země), pak záclony, závěsy, koberce… pak roztoči v peřinách, to je taky lahůdka, kterou já si ráda odpustím (to je právě proč na sluníčku peřiny smrdí - to se tam škvaří ti roztoči)

a co s těma peřinama teda děláš? :mrgreen: jak z toho ráno vylezeš, tak do toho zase večer vlezeš? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
10.9.13 23:00
@MiskaKosa píše:
a co s těma peřinama teda děláš? :mrgreen: jak z toho ráno vylezeš, tak do toho zase večer vlezeš? :-D

né, vždyť říká že je nechá poškavřit na sluníčku a v zimě vymrznout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
10.9.13 23:01
@TereuliJa píše:
né, vždyť říká že je nechá poškavřit na sluníčku a v zimě vymrznout :mrgreen:

Každej den jo? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.9.13 23:02
@TereuliJa píše:
(to je právě proč na sluníčku peřiny smrdí – to se tam škvaří ti roztoči)
8o 8o 8o to jsem netušila, to je teda síla :poblion: .

U našeho doktora alergologa visí informace, že v běžné peřině, která se nevětrá a zastýlá, tvoří ca. 10% její váhy roztoči
FUUUJtajbl
Já teda na úklid nejsem, ale jsem alergická na roztoče, takže peřinu pereme a ZÁSADNĚ NESTELEME - přehazujeme je přes pelest postele, aby se celý den větrala a aby se větrala i matrace.
Nejhorší je prý vstát a hned ustlat - ti roztoči si tam až do večera lebedí ve vlhku.

No to jen tak na okraj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
10.9.13 23:02

@TereuliJa no mě pomáhá se k úklidu dokopat to, že v průběhu týdne mi chodí návštěvy, rodina, kamošky… :mrgreen: ne teda, že bych uklízela jen kvůli nim že, ale tak je to takový kopanec někdy…
jinak já jsem z široké rodiny až obsedantně uklízecích maniaků a vím jak jsem to v dětství a mládí vnímala jako něco strašnýho a těšila se až si ve svém udělám bordel :mrgreen: no sice taky uklízím, ale doufám, že tak nějak normálně… hlavně rychle ať můžu dělat něco užitečnějšího a smysluplnějšího :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
10.9.13 23:03
@TereuliJa píše:
né, vždyť říká že je nechá poškavřit na sluníčku a v zimě vymrznout :mrgreen:

To je ale fakt, že peřiny máš nechat vyvětrat než usteleš. To zmiňované stlaní hned po vstávání je pro alergiky mor. A často prát na hodně stupňů

• Citovat
  • Upravit
Mišanila
10.9.13 23:04
@MiskaKosa píše:
Tak pro zajímavost jezdím na kole, na koni ( teď poslední rok tak jednou dvakrát do měsíce), na kolečkových bruslích, miluju tůry, procházky se psem. Najdu si čas i na PC, net a emimino :-) Podnikám do měsíce tak 3 výlety ( ráda bych víc, ale to nestíhám ). Jo a i na tu práci si čas najdu :-) ;)
Ono na ten úklid už pak tolik času nepotřebuješ, když uklízíš denně, jelikož si udržuješ čistotu průběžně. Zatím nevím jak by to bylo když budu mít děti to asi vyskočím z kůže :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Během dovolené mi uklidí buď sestra nebo slečna na úklid :-) To samé při prodlouženém víkendu…

Tak to jsi nějaká mimozemská bytost :D I když my těch koníčků a zábav máme víc…taky máme doma ve srovnání s tebou asi přímo bordel :D

Jen před pořízením dětí doporučuji jít na odvykačku :),protože s dětma tohle stíhat nebudeš, pokud jich budeš mít víc, tak se z toho zblázníš ty a i oni z tebe :) Děcka takovou posedlost pořádkem fakt moc neocení… :think:

Teda pokud nebudeš tak bohatá, jako ta anglická rodina, kde matka trpěla stejnou obscesí jako ty.
Tam jsem musela dětem na poličce rovnat plyšáky podle velikosti do řady, plyšovej krokodýl na zemi musel mít prstíky natažené a ne skrčené :mrgreen: lžíce v šuplíku musely být na sobě, ramínka otočená jedním směrem a VŠE se muselo lesknout.
A to měla doma 7 dětí, úplně bílou kuchyň jak z Ikei(což je na opatlané prstíky jako dělané), v jídelně lesklou podlahu, na které kontrolovala každé smítko… ale pravda, taky měla au-pairku a uklízečku v jednom, pak ještě paní na úklid, někoho na mytí oken, na zahradu atd…prostě jí ten pořádek dělal někdo jinej :)

• Citovat
  • Upravit
4099
10.9.13 23:04
@MiskaKosa píše:
a co s těma peřinama teda děláš? :mrgreen: jak z toho ráno vylezeš, tak do toho zase večer vlezeš? :-D

už jsem psala výš…
prostě to přehazujeme ráno tak, aby se to celý den větralo. Kvůli tomu máme postele takové, že mají čelo za hlavou i v nohách - aby se tam daly peřiny přehodit. Když je hodně horko (sluníčko, nad 25st), nebo hodně mrzne (pod -10st), tak dáváme ven. Když je normální teplota, nemá smysl dávat peřinu ven, protože do ní akorát naleze vlhkost a roztoči si můžou lebedit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
10.9.13 23:06
@budi píše:
U našeho doktora alergologa visí informace, že v běžné peřině, která se nevětrá a zastýlá, tvoří ca. 10% její váhy roztoči
FUUUJtajbl
Já teda na úklid nejsem, ale jsem alergická na roztoče, takže peřinu pereme a ZÁSADNĚ NESTELEME - přehazujeme je přes pelest postele, aby se celý den větrala a aby se větrala i matrace.
Nejhorší je prý vstát a hned ustlat - ti roztoči si tam až do večera lebedí ve vlhku.No to jen tak na okraj…

Ono je stlaní a stlaní :-D Já to mám taky tak napůl přehozené přes okraj a každou peřinu na vlastní straně. Vypadá to hezky, upraveně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.9.13 23:08
@MiskaKosa píše:
Ono je stlaní a stlaní :-D Já to mám taky tak napůl přehozené přes okraj a každou peřinu na vlastní straně. Vypadá to hezky, upraveně :-)

no hlavně když to větrá
Ta naše postel taky nevypadá špatně - prostě peřina visí přes pelest.
akorát se teda neschová žádná díra v prostěradle :mrgreen: (nežeby do ložnice někdo přes den lezl)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
10.9.13 23:11
@budi píše:
no hlavně když to větrá
Ta naše postel taky nevypadá špatně - prostě peřina visí přes pelest.
akorát se teda neschová žádná díra v prostěradle :mrgreen: (nežeby do ložnice někdo přes den lezl)

Co jsem objevila super povlečení a prostěradla od Matějovského, tak teda s dírami problém nemám :-D je to fakt kvalitní povlečení :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
10.9.13 23:12

No nic já, pes a roztoči jdeme spát :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Zítra můžeme v debatě pokračovat :mrgreen: Dobrou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
10.9.13 23:13
@MiskaKosa píše:
Co jsem objevila super povlečení a prostěradla od Matějovského, tak teda s dírami problém nemám :-D je to fakt kvalitní povlečení :pankac: :pankac:

no však já taky ne, doufám je to jasný (pokus o) ftip :lol: :D :roll:
při tom, jak často peřiny, povlečení a prostěradla peru, jich musím mít hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2575
10.9.13 23:27
@terinka4444 píše:
prej pes 8o ti půjčím na týden moje děti, ty udělají i mou tchýni, ta lítá jak hadr na holi, aby s mými dětmi zvládla držet krok a stihla postupně uklízet, co rozbordelaří :mrgreen: asi jsem někde udělala chybu ve výchově :think:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
10.9.13 23:28

Já mám paradoxně doma víc naklizeno až po tom co jsem začala chodit do práce na plný úvazek, během mateřské to taky bylo s tím úklidem takové všelijaké a neměla jsem v tom řád. Ale nyní to jde tak nějak samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí