Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MiskaKosa píše:
Protože nesnáším, když přijde chlap a vytáhne si to nejspodnější tričko, protože on zrovna teď chtěl to černý a co má teda udělat, když je úplně na spodu![]()
rozhrabe to jak slepice a nikdy neuklidí, tak jak to bylo
a když se s tím žehlím, skládám, rovnám, tak ať to prostě vypadá
a navíc máme hader tolik, že už to bylo potřeba roztřídit
líp se to pak hledá
Aha, tak to já nemám tak velkou skříň ![]()
Ale říkám si, že ty to máš s úklidem snazší, protože jestli dobře chápu, tak děti nemáš, tak kdo by ti nadělal bordel, když jste oba v práci, nevaříte přes den… Nejvíc bordelu vzniká podle mě díky dětem (i když to třeba padá od mých rukou) a vaření ![]()
@terinka4444 píše:
@MiskaKosa no každý den leštit úchytky, mít okna jednou týdně, rovnat prádlo podle barev, no já bych řekla, že nejsi magor, že jsi úchyl
každý jsme uchýlný na něco jiného
![]()
@Angua píše:
@terinka4444![]()
Ale na jednu stranu toto je pro mě obdivuhodné, protože ti lidi to dělají naprosto automaticky. Tak se jim nestane, že by se jim to doma „rozklížilo“, jako mně a pak strávili celé dny úklidem
ne, té se fakt nerozklíží nic, ta stojí v pozoru a čeká na jakoukoliv nesrovnalost, jen aby to mohla dát do pucu. Jako pozor, ona chodí každý den po zahradě a z trávníku vydloubává i sedmikrásky, je to přeci plevel. My milujeme pampelišky ![]()
@Angua píše:
Aha, tak to já nemám tak velkou skříňAle říkám si, že ty to máš s úklidem snazší, protože jestli dobře chápu, tak děti nemáš, tak kdo by ti nadělal bordel, když jste oba v práci, nevaříte přes den… Nejvíc bordelu vzniká podle mě díky dětem (i když to třeba padá od mých rukou) a vaření
Vařím denně, mám psa… Pes nadělá kolikrát větší bordel než 5ti členná rodina ![]()
Já nevím, ale nepřijde mi to ani tak jako lenost, ale jako vyčerpanost. Nebo já to tak teda mám. Mám dva malý kluky, 3 a 1 rok. Starší ve školce, mladší objevuje svět a zákoutí domácnosti a když jdou děti spát přes den, jdu většinou taky a večer jsem tak zblblá, že koukám na tv a ani nevím na co
V deset. večer chytnu druhý dech a rychle projedu internet, páč spát se mi nechce, ale na fyzickou práci nemám sílu. No a tak v jedenáct odpadnu. Ale jsou dny, kdy mi moje drahá polovička pomůže s dětma a to vygruntuju byt a za hodinu to vypadá jako předtím
Takže má rada zní, každý den uklidit něco málo, nestresuj se. fotkama bezdětných a až budou děti větší, tak ti pomůžou.
Oj, tak to bych nedělala doma nic jiného než uklízela…
Já nejsem kdovíjak uklízecí typ, taky s tím bojuju… a mám pocit, že největší bordel (kromě drobků a rozházených věcí) a z toho, že máme málo úložných prostorů a docela malý byt a hodně věcí… jdou prostě vidět, nemám je kam schovat… spousta mých známých má domek s „bordelmístností“ a jinde relativně čisto, no… takže garsonka, to je jasné.
A když si na děti sama, asi padáš na hubu…
Ale pravda je, že někdy toho člověk stíhá víc, když má pořád co dělat, když „nestíhá“… pro mne ten režim na mateřské nebyl dobrý, i když jsem byla doma a měla „čas“, tak jsem toho moc nestíhala s dětmi za zadkem… tak nějak spíš pocitově… taková zvláštní lenost, ze které se nejde vyhrabat, protože tě deptá pocit, že je to pořád dokola, jen uklízíš…
@MiskaKosa píše:
Garsonka nebo 1+1 to už je jedno, z bláta do louže… Pokud chceš mít naklizeno a voňavo, tak proto budeš muset něco udělat holt no. Já každý den luxuji, vytírám-někdy i dvakrát za den, prach je samozřejmost taky každý den. Nádobí se umývá zásadně okamžitě, neexistuje povalování po lince a dřezu. Na špinavé prádlo je koš, na použité vyhrazené místo ve skříni. Oblečení samozřejmě seřazené podle barev, rozdělené na domácí, pracovní, elegantní… Postel při vstávání stlaná. Umývám okna tak jednou za 7-14 dní ( podle potřeby). Koupelnu myji každý den, záchod ráno i večer ( mám velkou spotřebu sava) úchytky na nábytku a v kuchyni leštím taky každý den. Troubu vytřu po každém pečení. Jo a záclony peru při mytí oken
Když jsem na služebce, tak uklízí přítel po té co přijde z práce, ale když se vrátím, tak mám dva dny generálního úklidu. Jo a holky mám práci a ještě občas jdu na brigádu, ne kvůli financím, ale když nikoho nemají a potřebují pomoci. K tomu pěstuji spoustu koníčků, relaxace a zábavy, takže vše jde jen si musíš zorganizovat čas a najít tu správnou technikuNěkterým budu připadat jako magor, ale miluju čistotu
takové frekvence sice nemám, ale trička mám taky podle barev
Máš bílou jako první nebo jako v pastelkách až třetí?
@MiskaKosa píše:
Vařím denně, mám psa… Pes nadělá kolikrát větší bordel než 5ti členná rodina
prej pes
ti půjčím na týden moje děti, ty udělají i mou tchýni, ta lítá jak hadr na holi, aby s mými dětmi zvládla držet krok a stihla postupně uklízet, co rozbordelaří
asi jsem někde udělala chybu ve výchově ![]()
@MiskaKosa píše:
Garsonka nebo 1+1 to už je jedno, z bláta do louže… Pokud chceš mít naklizeno a voňavo, tak proto budeš muset něco udělat holt no. Já každý den luxuji, vytírám-někdy i dvakrát za den, prach je samozřejmost taky každý den. Nádobí se umývá zásadně okamžitě, neexistuje povalování po lince a dřezu. Na špinavé prádlo je koš, na použité vyhrazené místo ve skříni. Oblečení samozřejmě seřazené podle barev, rozdělené na domácí, pracovní, elegantní… Postel při vstávání stlaná. Umývám okna tak jednou za 7-14 dní ( podle potřeby). Koupelnu myji každý den, záchod ráno i večer ( mám velkou spotřebu sava) úchytky na nábytku a v kuchyni leštím taky každý den. Troubu vytřu po každém pečení. Jo a záclony peru při mytí oken
Když jsem na služebce, tak uklízí přítel po té co přijde z práce, ale když se vrátím, tak mám dva dny generálního úklidu. Jo a holky mám práci a ještě občas jdu na brigádu, ne kvůli financím, ale když nikoho nemají a potřebují pomoci. K tomu pěstuji spoustu koníčků, relaxace a zábavy, takže vše jde jen si musíš zorganizovat čas a najít tu správnou technikuNěkterým budu připadat jako magor, ale miluju čistotu
To je síla, to je diagnoza… Neber to špatně, ale mě to opravdu hlava nebere.
Savo mi nesmí do domu, to je agresívní chemikálie vhodná jedině do Spolany.
Stlaní hned po vstávání milují všechny ty malé zvířátka, která tam na tebe počkají, až se večer vrátíš – necháš jim tam teplíčko a zatuchlíčko, větrání oni nesnáší.
Kolik máš dětí? a babiček na hlídání? (druhá otázka je ze závisti, já nemám ani jednu)
Ale okna můžeš přijít umývat i k nám, já je myla letos na jaře a dřív než příští jaro je zase mýt nebudu. Nevím kdo by to ocenil…
A neboj, vyřádíš se – v našem „světlém“ rodinném domku je plocha oken možná větší než plocha stěn v běžném bytě ![]()
(záclony nemám, ani závěsy, a ani koberce)
(prosím nebrat příspěvek příliš vážně… myšleno napůl v žertu, napůl v závisti a taky trochu v úžasu)
@danyk píše:
takové frekvence sice nemám, ale trička mám taky podle barevMáš bílou jako první nebo jako v pastelkách až třetí?
Bíla je první, pak černá a pak zbytek
Netuším jak je to v pastelkách
ale až půjdu zítra do obchodu mrknu se
![]()
@TereuliJa Kašli na úklid a válej se s dětmi. Mě jako dítě štvalo, že máma si s námi tolik nehrála, protože „musela“ uklízet
Do teď mi pořád říká, jak určitě budu spokojená, až budu chvíli doma bez malého, abych si mohla pořádně uklidit (nevím, kde na to přišla
)
@terinka4444 píše:
prej pesti půjčím na týden moje děti, ty udělají i mou tchýni, ta lítá jak hadr na holi, aby s mými dětmi zvládla držet krok a stihla postupně uklízet, co rozbordelaří
asi jsem někde udělala chybu ve výchově
Klidně půjč
já mám často půjčené děti
Akorát to máš krapet z ruky ![]()
@nepřihl. IvetJas píše:
@TereuliJa Kašli na úklid a válej se s dětmi. Mě jako dítě štvalo, že máma si s námi tolik nehrála, protože „musela“ uklízetDo teď mi pořád říká, jak určitě budu spokojená, až budu chvíli doma bez malého, abych si mohla pořádně uklidit (nevím, kde na to přišla
)
@MiskaKosa píše:
Klidně půjčjá mám často půjčené děti
Akorát to máš krapet z ruky
hele, tchýně je z Prostějova, to už je k tobě kousek
moje dětimilujou mít okna, starší musí mýt a leštit, takže vyplácá spoustu clinu k ničemu a malinká miluje u nich stát, matlat po nich a slintat na ně. To by sis užila ![]()
@budi píše:
To je síla, to je diagnoza… Neber to špatně, ale mě to opravdu hlava nebere.Savo mi nesmí do domu, to je agresívní chemikálie vhodná jedině do Spolany.
Stlaní hned po vstávání milují všechny ty malé zvířátka, která tam na tebe počkají, až se večer vrátíš – necháš jim tam teplíčko a zatuchlíčko, větrání oni nesnáší.Kolik máš dětí? a babiček na hlídání? (druhá otázka je ze závisti, já nemám ani jednu)
Ale okna můžeš přijít umývat i k nám, já je myla letos na jaře a dřív než příští jaro je zase mýt nebudu. Nevím kdo by to ocenil…
(prosím nebrat příspěvek příliš vážně… myšleno napůl v žertu, napůl v závisti a taky trochu v úžasu)
A neboj, vyřádíš se – v našem „světlém“ rodinném domku je plocha oken možná větší než plocha stěn v běžném bytě
(záclony nemám, ani závěsy, a ani koberce)
dětí 0, ale babičky na hlídání by byly 2
+ tchýně ![]()
Hele jediný co nesnáším je žehlení, takže asi tak ![]()
Já větrám peřiny na balkoně když je chladněji a nesvítí slunko. Já si nemůžu pomoct, ale když je pověsím a svítí slunko, tak mi pak připadá, že tak jako divně páchnou
ale když je zima a sníh, a mínusové stupně, tak to je super, to větrám i několikrát týdně ![]()