Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Si tak dřepím doma, starší kouká na pohádku, mladšího krmím kaší, když tu zvonek. Nesnáším neohlášené návštěvy, tak jen vykouknu z balkonu, tam stojí cizí chlápek a že popeláři nám přišli přát šťastné a veselé, přitom těká očima napravo nalevo, je nervozní…
Jsem fakt mrcha, že jsem mu též popřála a zabouchla balkon? Dáváte něco popelářům? A i kdyby to popeláři nakrásně byli, jako že nevím, jezdí brzo ráno
Ale spíš tipuju, že to žádný popelář zkrátka nebyl ![]()
Minulý rok u nás byli dvakrát…
Asi jednou či dvakrát během roku se stalo, že jsem vedle popelnice dala ještě pytlík, který se nevešel, myslíte, že ho vyvezli? Ale hlavně že obcházejí žebrat (pokud jsou to oni) ![]()
Co řešíš, jsou za práci placení? Jsou. Přece nebudeme na konci roku strkat drobné do kapsy každému, jehož práci využíváme a řádně za ni platíme?
To je divný,ne?Udělalas dobře,že jsi nešla ke dveřím,bůhví co to bylo zač.Hlavně by tam asi muselo být popelářské auto a hlavně jsem nikdy neslyšela,že by popeláři přišli popřát-když tě uvidí venku,pozdraví a popřeje,tak to jo,to dělá spoustu lidí,ale aby zvonili
V dnešní době radši nikomu nevěřit,když ho neznáš…
Tohle nechápu- co to má znamenat? Vždyt mají peníze, ne? To budou ještě obcházet pordavačky, učitelé, poštačky?
No asi bych nic neřekla a zalezla domů
Vždyť popeláři to mají hezky placené ne? Mají rizikový příplatek a já nevím co ještě.
Já bych před nikým takovým neotevřela dveře bytu a ani bych nevylezla ven. Taky bych vykoukla z okna, kdo co chce a maximálně bych mu popřála to samé.
Třeba to ani popelář nebyl..mohl to být nějaký zloděj nebo úchyl. ![]()
No u nás (Praha 4, čtvrť s rodinnými domky) chodívají od nepaměti, bydlela jsem ve starší zástavbě od 16 a vždycky chodili, ale tenkrát snad fakt přáli i s tim kuka vozem za zadkem, pak jim to zakázali, takže přijde škodovka stodváca, z ní vyskáčou chlapi… Ale myslím, že jezdí i nějací falešní, protože už to není poznat, tak se přiživí, proto nás asi navštívili minule už dvakrát
A tenhle byl fakt divný. Kdyby aspoň zazpíval ![]()
Aby to nebyl nějakej tipař,co zkoumá kdo je doma…Možná je to přehnaná představa,ale u nás vykrádaj běžně za bílýho dne,takže by mě to nepřekvapilo ![]()
Gladys píše:
No u nás (Praha 4, čtvrť s rodinnými domky) chodívají od nepaměti, bydlela jsem ve starší zástavbě od 16 a vždycky chodili
já jsem tohle zažila jednou v Praze v práci, když jsme měli kancl ve starým činžáku..do té doby jsme to neznala…ten donesl takový hnusný papír ofocený s přáním…šéf ho tenkrát vyrazil…od té doby mi popeláři nepřáli ale vím, že to existuje ![]()
Petrajan píše:Gladys píše:
No u nás (Praha 4, čtvrť s rodinnými domky) chodívají od nepaměti, bydlela jsem ve starší zástavbě od 16 a vždycky chodilico to tam máte za popeláře?
celkem se mi ulevuje, že jsem neporušila nějaký národní zvyk, když to skoro nikdo nezná ![]()
U nás tedy chodí a hodili taky, Praha 10 a Praha 14… jsem jim taky omylem otevřela… ale když viděli ječícího psa co jsem držela, tak celkem rychle vycouvali. Já tedy dělala, že nechápu o co jim jde
a že vlastně pro ten štěkot nic neslyším.
j.a.n.i1 píše:
U nás tedy chodí a hodili taky, Praha 10 a Praha 14… jsem jim taky omylem otevřela… ale když viděli ječícího psa co jsem držela, tak celkem rychle vycouvali. Já tedy dělala, že nechápu o co jim jdea že vlastně pro ten štěkot nic neslyším.
U nas chodi, co tu bydlime (12 let, Praha 4). Kazdy rok to samy, zazvoni, poprejou, daji PFko…je to porad ten samy styl PF, tak si myslim, ze to jsou porad ty samy popelari. No a s prazdnou neodejdou. ![]()
u nas taky chodi (Praha 11, taky rodinne domky), ale resi to s nima tchyne, vzdycky jim da 50, ted uz asi 100, kdyz papirova padesatka neni
ja dokud jsem se sem nenastehovala, tak jsem to taky neznala, tchyni to prijde normalni
No v dnešní době když člověk škudlí každou korunu…Nevím, dám třeba na charitu, na útulek por psy…Ale popelářům? já bych nedala ani korunu