Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No, to se mělo předpokládat přece hned ze začátku, když jste se přestěhovali- měli jste si nechat zvýšit zálohy- co ona tě má co sprdávat? jasně, že s dětmi spotřeba stoupá. Pereš, vaříš, atd.
Dnes u nás byli také. Já platím dost vysoké zálohy, abych nedoplácela. Já šetřím zuase na topení, je to hodně znát.
Kolik platíte? Být tebou, nechala bych to navýšit, ted je sice pozdě- ale pro příští zúčtování
u nás spotřeba mírně stoupla,ale ne o moc,zatím nám každý rok vracejí
taky u nás byly dělat odečet,jak jsem to porovnávala s loňskem tak je to zhruba nastejno, takže snad zase nějaké prašulky příjdou,budou se hodit ![]()
Tak jasně že v celodenně obývané jednotce budou vyšší spotřeby, tak to je, hodně vody se protočí splachováním, pokud makají na stavbě, tak si určitě každý den dají pořádnou dlouhou sprchu, nejen kvůli špíně, ale i na relax svalů, zkrátka to jen letí. Ale nechápu, proč by tě měla majitelka sprdávat, to je snad vaše věc, co si spotřebujete, to si zaplatíte, ne?
Aspoň já se teda v podnájmu nikdy nesetkala, že by se přeplatky/nedoplatky už nájemců netýkali.
Zálohu platí 5.400,–a říkala,že je rozepsaný na 4lidi,nj který nejsou skoro vůbec doma
a řikala teda,že od novýho roku to zvedne,ale stím jsem zvhledem k zdražování počítala.
Na topení taky šetřím,v ložnici netopím vůbec,v pokojíčku jen na min.přes noc na den to stahuju,v kuchyni topím chvíli,a v obýváku taky netopím celý den tak nevím
jo na topení mi řekla,že si zavřela dveře a netopila vůbec,to bych jí chtěla vidět v mrazech a u malý to moc nejde páč pořád courá ![]()
Gladys však jo kdyžbude nedoplatek tak si to zaplatím(doufám,že nebude moc velký) tak nevím o co jí jde ![]()
no ono jí to ke srovnání s jejich dřívějším vyúčtováním připadá asi dost když byly pořád pryč,ale já bych řekla,že se to rovná tomu,že jsem s malou doma,ale rozhodně neplýtvám!!
no kamarádka mi říkala at si ztoho nic nedělám,že oni co je doma taky dost doplácí,že ten rozdíl je tam znát než když chodila do práce ![]()
Ahoj,no záloha na topení,vodu a eletřinu 5400kč měs. je dost vysoká až se mi to nezdá.Jak máte velký byt a jak vysoké stropy?Já platím za plyn ročně 10000kč za 2kk o 45m2 a za elektřinu 800kč měs. a to jsme s dcerkou doma.Za vodu mě to vychází také na 800kč měs.
Já platím za 4 lidi 600 zálohu /měsíčně a ještě dobíráme . Jediné plus je myčka,jinak spotřeba stejná,jak všude jinde v odmácnosti. ![]()
přesně mám to takto měsíčně: služby 400kč,voda 800kč,elektřina 800kč,plyn 850kč.Plyn nedolácím,elektřinu tak do 500kč a vodu občas také ale malé částky.
doporučuji energie přepsat na nájemce - u jednoho bytu byli na pronajímatele a dost mě okrádal.
Tak já za 5 lidí, 2500 el., voda st. 1250, teplo 2136, plyn 800, to vše měsíčně, a nedoplatky tisícové pořád zvedají zálohy a pořád to je málo ![]()
No, já jen pořád jaksi nechápu majitelku, proč se chová, jako by to měla platit ze své kapsy
![]()
No já vím možná proč tak vyvádí. Mají schválně vysoké zálohy,nebyly skoro doma,tak jim dost vraceli.To mi aj přiznala,už vloni. Nj jenže ted toho moc nebude,a jim by se každá kačka hodila asi jako ted každýmu ![]()
Ahoj..Tak budu mít dneska ještě jeden dotaz

Dneska nám tady v nájemním bytě dělaly odečty vody,topení atd..samo byla u toho majitelka,a dost mě sprdla za spotřebu,přitom se snažím dost šetřit!!Jenže oni byly všichni dospěláci,v práci nebo na stavbě domečku takže věčně pryč,a je jasný,že když jsem s malou doma tak budu mít trochu větší spotřebu,než když oni se přišli večer jen vykoupat
chjo.. no docela mě naštvala stěma hnusnýma kecama 
Tak mě zajímá máte taky rozdíl ve vyúčtování když jste s dětmi doma než když jste chodily do práce??A kdyžtak o kolik??díky za odpovědi