Popisek v Picasu

12332
7.4.11 20:42

popisek v picasu

ahoj, akutně :-) potřebuji poradit - udělala jsem dítkám, resp. babičkám koláž z jejich fotek, přidám dole popisek, ale pak se mi, když si ji uložím mezi další fotky nezobrazuje, takže předpokládám, že to je jen popisek, který slouží pro orientaci v picasu, jakým způsobem se dá dole napsat o co jde? díky za tipy :palec: , než bych na to přišla sama :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12667
7.4.11 21:49
Boriska píše:
ahoj, akutně :-) potřebuji poradit - udělala jsem dítkám, resp. babičkám koláž z jejich fotek, přidám dole popisek, ale pak se mi, když si ji uložím mezi další fotky nezobrazuje, takže předpokládám, že to je jen popisek, který slouží pro orientaci v picasu, jakým způsobem se dá dole napsat o co jde? díky za tipy :palec: , než bych na to přišla sama :-D

uloz si to jak .jpg (picasa to uklada automaticky do jpg) a potom si to otvor v nejakom inom editore, napr irfanview a tam si napises, co chces… alebo si to otvor v picniku, ten je online… picnik.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
7.4.11 21:51

Borisko, nejdřív ulož fotku a pak teprve vlož popisek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
7.4.11 22:22

holky díky, zkusila jsem irfana, ale tam mi i největší velikost 72 přijde strašně prťavá v times new romanu :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1202
8.4.11 00:58

Ja jsem ted vlezla do picniku pres flickr.com kde mam fotky - nabizi upravu v picniku… a tam najedes na ty upravy/edit (mam to v anglictine), pak na text… vyberes si font, ktery se ti libi, pridas do fotky/kolaze… ono se to objevi v ramci takoveho obdelnicku, ten obdelnicek vezmes mysi a posunes si ho tam, kde se Ti to libi… a pak za rohy ten obdelnik jde zvetsit/zmensit, omezene to neni. Tak muzes opravdu udelat vele nadpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
8.4.11 08:45

Mně to v picasech normálně funguje, používám to. Nejdřív vytvořit koláž, pak přidat popisek a uložit. Nestalo se mi, že by tam nebyl, můžeš si tam vybrat spoustu různých fontů a barev.

Co bych měla zase dotaz já, občas bych chtěla oříznout fotku v jiném tvaru než obdélník (kruh, ovál) a to jsem v picasech nikde neobjevila. Nevíte někdo, jestli to jde? S jinými programy nemám zkušenost.

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
8.4.11 12:35

díky, tak jsem to zpytlíkovala v picniku, škoda, že mi nedošlo, než budu dělat fotky, že se mám podívat na poměr stran :roll: :-D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1202
8.4.11 15:50

Oval nebo kruh opravdu v Picase nejde. To vim urcite, Picasu znam jak svy boty uz odjejich beta verze kdysi davno. Na picniku to taky myslim nejde, alespon ne v te verzi zadarmo. Urcite to pujde v jinych, ale taky je zatim natolik neovladam. Velmi tezce zkousim proniknout do photoshopu, mam ho nainstalovany, ale je to teda pro me super tezky, pokud chci delat cokoliv jineho, co v jinych programech neovladam. :lol: Budu to muset vzit vazneji a pujcit si v knihovne nejaky knizky a proste studovat od piky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová