Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám pseudo-zásnubní prstýnek s kamínkem, kterej mám moc ráda a mám k němu silnej vztah
, ale po svatbě nevím, jak ho zkombinovat se snubním a jestli nejsou třeba nějaký pravidla jak to nosit.
Kde ho nosíte vy?
Měla bych ještě dodat, že nejsem moc parádivej typ - jakože nosit x prstýnků na rukách se mi nelíbí … líbí se mi mít jen jeden prstýnek celkem, ale ten snubní je mi vždycky líto nechat ležet ve skříni ![]()
A ještě je asi dobrý říct, že se zásnubní a snubní k sobě nehodí - jde o bílý zlato s nějakým třpytivým kamínkem (briliant to ovšem nebude
) a pak o titanovej silnější zaoblenej kroužek s titanovou kuličkou na obrázku, takže naprosto odlišný věci …
![]()
Poradíte, svěřte se mi ![]()
Zrovna jsem to řešila, protože jsem čerstvě vdaná. Na levém prsteníčku mi oba vadí, chtěla jsem je nosit první k dlani zásnubní, za ním snubní - ale jsou dohromady moc široký a mě se v nich potí prst
, navíc zásnubní mám s kamenem a tak ho častěji sundavám.
A tak se zásnubní přestěhoval na prsteníček pravé ruky, občas ho sundavám - vaření, uklid a pod. A snubní je na levém skoro pořád. Mělo by to tak být správné. Je tu i pár diskuzí na emiminu ![]()
Snubní mám na levé ruce na prsteníčku tam kde má být, a zásnubní na pravé ruce na prsteníčku…
Tedy doufám, že se to takhle nosí ![]()
Monny89 píše:
Snubní mám na levé ruce na prsteníčku tam kde má být, a zásnubní na pravé ruce na prsteníčku…Tedy doufám, že se to takhle nosí
mám to přesně tak ![]()
Tos mě zaskočila-ani nevím kde ho mám.Nenosím ani snubní.Mě to na ruce vadí.Popravdě já na to ani nejsem.Dneska říkám že jsme si měli dát kroužek z trávy
-škoda peněz.Můj ho sundal a dával do krabičky hned jak jsme vyšli z kostela.
Na zásnubák nedošlo a snubák jsem odložila v těhotenství. Ale na to ses asi neptala ![]()
Ahoj, tak ja jsem zasnubni po svatbe presunula na pravy prstenicek. Na levem mam snubni.
Spolu jsem je nosit nemohla, byly moc siroke ![]()
Zásnubní mám již od počátku na pravém prsteníčku a brzy přibude na levý snubní.
Zásnubní nosím na pravém prsteníčku, snubní na levém…klasika.
A pokud ti „vadí“, že budeš mít prstýnky dva, dej si zásnubní třeba na krk na řetízek ![]()
kdysi se říkalo, že na pravé ruce nosí snubák vdovy, aby to bylo na první pohled jasné. Nosila to tak i babička po smrti dědy (měla na prsteníku oba dva).