Panický strach dítěte

zuzukaa
6.4.11 14:19

panicky strach

moje dcera 3.5.roku ma hrozny strach ze vseho co je venku mouchy pavouci mravenci no proste vse mame zahradku a ona nechce kvuly tomu ani tam jit dost me to stve mame hezke pocasi atd nemate stim nekdo skusenost? jak se zachovat popripade zkusenost ? us sem ji i vysvetlovala ze nic nedelaji atd a nepomaha to :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1673
6.4.11 14:27

A začala ten strach mít až ted,nebo to bylo vždycky?My máme teda opačnej problém.Malé je rok a půl a sbírá a prohlíží si všechno.
Jsem zvědavá na odpovědi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.4.11 14:27

Zuzi a co jí přečíst knížku o broučkách?Broučci jsou vcelku sympatické postavičky :lol: a nebo ferdu mravence. :nevim:
Třeba by to pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzukaa
6.4.11 14:30
Judita74 píše:
A začala ten strach mít až ted,nebo to bylo vždycky?My máme teda opačnej problém.Malé je rok a půl a sbírá a prohlíží si všechno.
Jsem zvědavá na odpovědi…

prave ze as tetkon :zed: nemuzu sni ani skoro ven je to hrozny doma nam jen prelitne moucha a vypada to ze se uplne zhrouti je to des

• Citovat
  • Upravit
zuzukaa
6.4.11 14:31
Kamča.dalmatinka píše:
Zuzi a co jí přečíst knížku o broučkách?Broučci jsou vcelku sympatické postavičky :lol: a nebo ferdu mravence. :nevim:
Třeba by to pomohlo

dobry napad skusim :think: :palec:

• Citovat
  • Upravit
44193
6.4.11 15:53

Máme zkušenost, dcera má vrozenou arachnofobii, nesnáší pavouky, broučky, jakoukoliv špínu a hlavně nesnáší vlas. Když ho někde má, šílí, ať jí ho oddělám.

Ale neodmítá si hrát venku, mravence i ploštice pozoruje, ale nechytá na ně. Ale když jde na nočník, nedá si ho nikdy do kouta, bojí se, že tam bude pavouk, to samé na záchodě, napřed zkontroluje, jestli není někde pavouk v rohu a taky kontroluje místnosti v bytě, pod topením. Každé smítko, každou špínu, když si všimne, zvedne ze země a na sobě nesnáší smítka vůbec.

Nějak to nehrotím, každé dítě je jiné a každý má strach z něčeho jiného. Já jsem jako malá měla fobii ze psů, i když mi nikdy žádný nic neudělal a dodnes si pamatuju na ty hrozné, hnusné, nepříjemné pocity, když mě naši nutili „nebát se psů“

Vždyť pobyt venku je možné strávit i jinak než na zahradě ne? Já jsem prý jako malá neměla ráda hru na písku, ta „špína“ mi vadila.
A brouci přece nejsou všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.4.11 17:01

Zuzi a nebo jí pust ferdu na joutube.Třeba to pomuže když to uvidí a pak až venku uvidí třeba berušku tak jí hned připomeń že je to ta beruška co kamarádí s ferdou,komár je stroj na kterém lítá ferda atd..
Já si pamatuju že sem se brouku taky strašně bála než sem si to spojila s pohádkama.pak sem koukala jestli nemá mravenec červenej šátek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
6.4.11 17:05
zuzukaa píše:
moje dcera 3.5.roku ma hrozny strach ze vseho co je venku mouchy pavouci mravenci no proste vse mame zahradku a ona nechce kvuly tomu ani tam jit dost me to stve mame hezke pocasi atd nemate stim nekdo skusenost? jak se zachovat popripade zkusenost ? us sem ji i vysvetlovala ze nic nedelaji atd a nepomaha to :nevim:

Syn to má taky …bohužel… od mala a je mu dvanáct. zrovna dnes chodí polalu na chůdách protože vylezli doma mravenci

• Citovat
  • Upravit
sophinka
6.4.11 17:06
sophinka píše:
zuzukaa píše:
moje dcera 3.5.roku ma hrozny strach ze vseho co je venku mouchy pavouci mravenci no proste vse mame zahradku a ona nechce kvuly tomu ani tam jit dost me to stve mame hezke pocasi atd nemate stim nekdo skusenost? jak se zachovat popripade zkusenost ? us sem ji i vysvetlovala ze nic nedelaji atd a nepomaha to :nevim:
Syn to má taky …bohužel… od mala a je mu dvanáct. zrovna dnes chodí pomalu na chůdách protože vylezli doma mravenci.bojí se všeho hmyzu,bál se i psů,ale to už jakž takž zvládá.
  • Citovat
  • Upravit
1.5.11 21:57

Strach z větru a bouřky

Dobrý večer,
naší malé jsou 2,5 roku a začala mít děsný strach z větru. Způsobilo to rozbité sklo u dveří vinou průvanu.
Přerostlo to do takových rozměrů, že se bojí i jít ven, když je trochu vítr.
Stále vysvětlujeme, že vítr nic nedělá a vymýšlíme různé příběhy,ale zatím se to nelepší.
Nemá s tím někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SisiH
10.5.13 21:41

panický strach z much

Ahoj Zuzi, máme úplně stejný problém, dcerka má 2 roky, doposud nebyl žádný problém až teď to začalo. Byly jsme venku a lítaly kolem ní mušky, nesedaly na ni, jen jí lítaly před očima a kolem hlavy, začala strašně plakat, hystericky, zakrývat si oči a hlavu a pobíhala pryč a zase ke mně a sápala se na mně. Vysvětlovala jsem jí, že mušky nic nedělají, ale nepomohlo to:-( zkusím toho Ferdu, nebo Broučky, snad něco zabere…nechci, aby měla k vůli tomu nějaký blok, nebo fóbii.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová