Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dlouho jsem přemýšlela jsetli o tom sem napsat, ale už toho mám fakt plné zuby…
Je to spíše takové postěžování si, protože je mi jasné, že s tím nic nenadělám, ale strašně mě to vytáčí…
![]()
Takže z jedné strany máme sousedy, kteří kouří u dveří, takže kousek od našich oken a já je tím pádem nemůžu v obýváku otvýrat, protože místo vzduchu bych si tam pustila smrad…(tak otvírám okno do dvora). Taky jsou dost hluční, když jsou na dvorku pořád na sebe a na děcko řvou i sprostě (takže naše dítě bude mít dobrou slovní zásobu sprostých slov, i když mi budem mluvit slušně
)pak si soused, jak puberťák pouští nahlas na tom dvorku diskotékové hity a zpívá do toho (a to je mu cca 40 let)no děs
a jako prelička nám jejich čokl chodí dělat potřebu na náš trávník před domem (oni mají všude dlažbu). K tomuto psovi se přidají i další z okolí, takže už tam máme víc ho..n než trávy…
Teď přes jedno začal soused stavět dům, takže si užíváme hluk ze stavby…to ani nebudu vypisovat do podrobna, to je asi každému jasné (no co se dá dělat, chápu to, postavit se to musí) a za naším domem je další stavba, takže dvojité „potěšení“ a když staví, tak u toho samozdřejmě taky hulí, takže je zasmraděný i celý dvůr
. A teď poslední kapka co mě dorazilo bylo, že v tom nedostavěném domě za naším si majitel začal nacvičovat s kapelou - asi 2 elektrické kytary a bubny…nacvičovali v neděli od tří hodin do osmi do večera a pořád stejnou melodii, to bylo už na mě fakt silný kafe…
(takže jsem už nemohla použít na větrání ani okno do dvora
)
To už se sousedů netýká, ale taky si každé ráno v 6 hodin užívám cca 10 min. mlácení zvonů z nedalekého kostela a reprodukci populární hudby (Kája Gott, Mařenka Rotrová…)z našeho rozhlasu, který máme přímo před domem, takže, když se hraje musím poslouchat, protože to přeřve i televizi… ![]()
No a to se nám má narodi první mimko, takže asi budu muset utíkat na procházky ven, protože náš dvůr bude díky sousedům nepoužitelný…
No nic dnes je krásně,tak bych si mohla jít sednou na dvorek a trochu si zarelaxovat pohledem na kytičky a zaposlouchat se do zvuku brusky a vrtačky, který se teď nese celou ulicí…
Ivi neber to špatně ale leda se odstěhovat.My to máme taky tak na naší vsi tak si z toho nic nedělej,za chvilku porodíš a bude ti doma vřískat miminečko ![]()
Ahoj, takových diskuzí je tady už hodně
. A rada? Jedině se odstěhovat. Znám to, sousedy si prostě nevybereš. Já mm zase plnej barách lidí s čoklama co celej den štěkaj a štěkaj a štěkaj a štěkaj............
motika píše:
Já mm zase plnej barách lidí s čoklama co celej den štěkaj a štěkaj a štěkaj a štěkaj............
a my máme zas plný barák uřvaných dětí…no jo nóo, súsedy si nevybereš ![]()
dařbuján789 píše:motika píše:a my máme zas plný barák uřvaných dětí…no jo nóo, súsedy si nevybereš
Já mm zase plnej barách lidí s čoklama co celej den štěkaj a štěkaj a štěkaj a štěkaj............
máš recht pandrholo
![]()
Ivi, to bude dobrý, to jsou jen těhotenské hormony ![]()
zvlášt ty kostelní zvony mne pobavily. už vím, proč u nás nesměj zvonit zvony…
dařbuján789 píše:motika píše:a my máme zas plný barák uřvaných dětí…no jo nóo, súsedy si nevybereš
asi tak… ![]()
Tak to je drsny- asi zacnu byt vdecna ‚jen‘ za ty nase uzasny sousedy
![]()
Ti nasi maji dve male deti, asi tri a sest, uz od doby, kdy bylo jejich prvorozene sotva rok, vychovu nezvladaji a strasne na deti rvou. Ti jim to pak vraci, takze toho revu hned za stenou, at uz od rodicu nebo od deti, si uzijem dost a dost. Nejvic, kdyz nase mala spi- odpoledne- to ji casto budi, bud ze jeci, behaji po byte a strasne dupou, nebo na chodbe hulakaji a triskaji do sachty od vytahu. Kdyz jdou domu, cely barak to vi, protoze oni proste neumi to ‚volume‘ zeslabit
Navic si sousedka na deti nebere servitky, nekdy je slyset, jak na ty deti rve i veci typu ‚drz hubu‘, co z se mi zda opravdu silna kava na takto male deti- je mi jich uprimne lito a rikam si, co z nich asi vyroste. Jo a nikdy nemyjou chodbu, hrozne se vsude roztahujou a pritom si mysli, ze jsou strasne uzasni. Zkousela se me vyptavat kam jdu a tak, baba zvedava- vicemene ji ignoruju, kdyztak bude brzy stara. A i kdyz asi neni idealni ridit vlastnim detem, s kym se maji nebo nemaji kamaradit, spis se snazim jim tak nejak vyhybat, aby si nasi kocku nevzali do parady
No nic. Pak jeste pan pod nama dost vyhuluje, tak nam to vzdycky odspoda zamori zachod, ale jeste to jde. Ale jako IvaX to rozhodne nemam, takze si vlastne nemusim stezovat. Ale napsat to docela pomaha a trochu se ulevi
Asi byt zakladatelkou, taky bych popremyslela, jestli by se nenaslo nejake jine, vhodnejsi misto, kde by clovek v klidu zil a nemusel se denodenne otravovat s hotentotama…
Aspon ze uz je jaro ![]()
Holky, založíme nějakou ligu „Vybít sousedy“. Já radši anonymně, ať mě někdo nepozná, protože na sousedy si stěžuju vždy a všude
.
Soused nad náma (manžel mu familiérně říká Lulan) chodí doma asi v holandských dřevácích, všude má parkety, takže si umíte představit tu radost v paneláku. Navíc čurá asi z žebříku, protože to je takový proud, že to slyší tři partaje pod ním.
Soused pod náma zase kouří na balkóně, zapaluje druhou cigaretu o první, prostě celý den smrad jak v opičárně. Máme na té straně ložnici, takže zuřím, pořád to musíme dýchat s ním a nejvíc mě štve, že na balkon nebudu moct dávat spát prcka, který se nám v létě narodí.
Ještě k tomu mají se ženou dost italskou domácnost, takže se každé ráno hádají do krve, sprosté slova jsou na denním pořádku, hulákají jak na lesy.
Soused vedle nás byl téměř hluchý, v invalidním důchodu, celý den byl doma a poslouchal radiožurnál, či co, a to tak nahlas, že jsme poslouchali s ním, co nového. Ale tento pan soused ke konci loňského roku zemřel (což bylo taky dramatické, protože ho klepla pepka u něj v bytě a hasiči a záchranáři k němu lezli přes náš balkon), takže pšššt, o mrtvých jen dobré.
A nám se v létě narodí hyperaktivní a uřvané miminko a všem jim to dáme pěkně vyžrat, dobře jim tak
.
O.
Ahojte díky, za reakce
mě je jasné, že s tím nic nenadělám, jen jsem si potřebovala slovně ulevit…
Vydím,že i vy ostatní si se sousedy užíváte…No uvidím, jak to pak budu zvládat až budu nevyspaná z miminečka, takže až mi ho probudí, tak ho půjdu sklidňovat třeba na ten dvůr ať si sousedi, taky užijou
nebo si zahraju na prima sousedku a půjdu všechny sprdnout… ![]()
Jo a jen, tak pro pobavení - k vůli těm zvonům jsem psala mail i farářovi, jestli je jako nutné, aby zvonily každý den v 6 hodin a tak dlouho, že si myslím, že by stačilo zvonit, alespoň v 7 ať se člověk trochu vyspí a třeba jen parkrát cinknout, nemusí to přeci mlátit, tak dlouho. Na to mi on napsal ať si přečtu článek co napsal do zpravodaje a tam bylo, jak se pořádala sbírka na nové zvony a kolik jim na to ještě přispělo město… a že to zvonění, dává možnost lidem se na chvíli pozastavit a zamyslet se nad bohem bla bla bla…no já myslela, že mě jebne, takže jsem si ty zvony v postatě ještě zaplatila z daní a mám se v 6 hodin místo spaní rozjímat to mě fakt farář dostal… ![]()
Ahojte, dnes už mám nervy zas v prdeli…dnes zas celý den nacvičují sousedi s tou kapelou, řežou do kytar a mládí do bubnů, jak utržení - no prostě tvrdej rock…mě z toho fakt jebne.....
Ale když to dělají přes den i když je to neděle, tak nic nezmůžu co?
To by musely mlátit večer že…
Jde to dost slyšet až do baráku, to nechci vidět až budu mít doma mimko (za týden mám termín)…to snad není pravda, že právě,když máme mít mimko nastěhují s k nám takoví sousedi, to je vyloženě naschvál… ![]()
tak to tě fakt lituju, ale obávám se, že s tim nic nenaděláš. Já jsem zrovna teď posílala stížnost na mojí sousedku s uštěkanzm psem na družstvo
![]()
motika píše:
tak to tě fakt lituju, ale obávám se, že s tim nic nenaděláš. Já jsem zrovna teď posílala stížnost na mojí sousedku s uštěkanzm psem na družstvo![]()
![]()
Tak držím palce, ať ta stížnost pomůže…
Já je můžu jít asi tak maximálně seřvat… ![]()
Nechápu, že je někdo, tak bezohlednej a vůbe nebere ohledy na sousedy, že když je neděle, tak chtějí mít lidi klid a ne celý den poslouchat, jak si někdo hraje na rockovou kapelu… ![]()
tak snad nebudou hrát do pozdních hodin. člověka pak jen napadá, že taky začne dělat randál aby sousedům zpříjemnil život.