Sousedi - hluk, atd.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Republic
6.1.16 12:55
@BohunkaP píše:
A kolikrát denně, jak dlouho a v jakou denní dobu hraje?

Hraje kazdy den od libovolne mezi 12-17, od pul hodiny do tri hodin. Zkousela jsem s nim domluvu, ze by hral jen o vikendu na tu trubku, sam to navrhl, ale nikdy to nedodrzoval…Po mesici me kydli nervy, Hral i na novy rok. Vzbudil nas. Trubku dava od pul hodky do dvou hodin, pak piano…Jasne, da se v tu dobu chodit pryc. Ale je to k ziti? Ted teda nemuzu, pac mam zdrav problemy…

• Citovat
  • Upravit
Republic
6.1.16 12:58

@Heivka @klenice Volala jsem na tu hygienickou stanici dneska rano. Norma na produkci z hudebnich nastroju je 35 dB. To je nase lednicka, to hraje rozhodne hlasiteji…Ale nikoho nam sem neposlou, ze pry se to nedela…Muzeme si nekoho sehnat sami.. Jinak ve smlouve mame, ze z domova muzeme pracovat, ale nesmime rusit tim sousedy…

• Citovat
  • Upravit
22075
6.1.16 13:06
@KayaRepublic píše:
Hraje kazdy den od libovolne mezi 12-17, od pul hodiny do tri hodin. Zkousela jsem s nim domluvu, ze by hral jen o vikendu na tu trubku, sam to navrhl, ale nikdy to nedodrzoval…Po mesici me kydli nervy, Hral i na novy rok. Vzbudil nas. Trubku dava od pul hodky do dvou hodin, pak piano…Jasne, da se v tu dobu chodit pryc. Ale je to k ziti? Ted teda nemuzu, pac mam zdrav problemy…

Tj. hraje mimo noční klid.

Místo klavíru by si možná mohl pořídit klávesy a dát sluchátka, na trubku ne. Coby profesionál cvičit denně musí, to se nedá svítit.

K investování do toho, aby si on sám svůj byt odhlučnil, k tomu ho nikdo nepřinutí, protože hra na trubku i na klavír se rozhodně vejde do všech hlukových limitů.

Podle mého názoru máš pouze dvě možnosti - zvyknout si nebo se odstěhovat. Nicméně s rizikem, že i v novém se vedle Tebe může klidně objevit rodina se třemi dětmi, z nichž každé bude hrát (a cvičit) na jiný hudební nástroj. Bohužel toto jsou životní situace, které prakticky nejsou řešitelné jinak než přizpůsobením se nebo odstěhováním se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
6.1.16 13:09
@BohunkaP píše:
Tj. hraje mimo noční klid.

nejsem si jistá, ale mám pocit, že nejde jen o noční klid, ale soused nemá druhého obtěžovat nepřiměřeným hlukem ani přes den…

co poradit nevím. když jsem bydlela ještě s rodici, denne primo nad námi cvičil pán na flétnu a později se přidaly i jeho dvě děti. naprostý mazec, kdo to nezažil, nepochopí, je to na zbláznění :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
6.1.16 13:10

@BohunkaP Pockej, ty limity na hru na hudebni nastroji v domacnosti je 35dB. To je tichy sepot. To po nikom nechci, to je nerealny. Tady jde o to, ze to neprehluci ani hlasita televize, radio…A je to soudem vymahatelny. A pravnik me rekl, ze to pravdepodobne vyhraju, pokud zainvestuju a necham si to zmerit a pak podam zalobu. Jenze to taky muze byt otazka nekolika let… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Republic
6.1.16 13:14

@BohunkaP A nejvic me stve, ze ja jsem klaviristka, kytaristka a zpevacka…Doma mam od ty doby, co nejsem u rodicu v domecku el. klavesy, hraju se sluchatkama, a ted si rikam, jak jsem blba… kytaru mam uplne znechucenou, na tu jsem ani nesahla a ani jsem si nezazpivala, co tu jsem :,( @surikataXY Dik, prave. :,( Mam chut skocit z vokna… :zed:

• Citovat
  • Upravit
59409
6.1.16 13:20

@KayaRepublic hm jen o víkendu jo :lol:, vždyt je to jeho práce. Až budeš mít mimino a bude řvát i v noci tak co? Bud si odhlučnit byt na vlastní náklady nebo jít bydlet jinam ;) kdy a kde má zkoušet? otravné to je, ale bohužel. my bydleli vedly psychopata, vyhrával děsně, no odtěhovali jsme se, jediný klid byl když byl zavřenej :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
6.1.16 13:29

@Markéta80 Vis co, ja jsem terapeut a taky si do baraku nevodim agresivni psychoticky klienty v atace. A zpev je taky castecne moje obziva a nikdy jsem necvicila doma naplno. Ja nevim, asi jsem fakt blba, ze dodrzuju vsechny zakony a vyhlasky…Koupim si do bytu kridlo, muzi koupim elektrickou kytaru a se. u na to…holt to od.ere i zbytek baraku…
Jinak zkouset muze napr. na konzervatori po-ne zcela zdarma…nikdo z mych znamych, co na konzerve jsou s tim nikdy nemel problem…ci v baraku ve sklepe…staci sjet vytahem

• Citovat
  • Upravit
72725
6.1.16 13:33
@KayaRepublic píše:
Cus, chtela bych obnovit diskuzi. Snad nekdo rozume poradi. Prosim ne rady typu odstehuj se, kup si spunty do usi, ci prestan byt precitlivela..Po nastehovani do noveho bytu (statni na ktery jsme dlouho cekali) jsme zjistili, ze soused je profesional, hraje denne na trubku a klavir jakekoliv zvukove redukce. Dohoda s nim, ze by treba aspon na tu trubku hral mimo byt, odzvucil steny, nebo u nas ve sklepe neni mozna. Jinak trva na tom, ze chce hrat denne a ja jsem doma ted na riziku a pak s ditetem a budu pracovat z domova. Slyset je to v kazdem pokoji, nejvic v loznici, ktera do jine casti bytu prestehovat nejde. Napada Vas nekterou, co by se dalo delat legislativne? Zakony ohledne uzivani bytu atd., ktere jsou na nasi strane vcelku znam od pravnika z obcanske poradny, zajima me, jestli jste to nekdo resil a uspesne vyresil… Taky prosim nesrovnavat s hlucnyma detma, hadkama, luxem a prackou, to je uplne jiny level..Predem moc dekuji vsem za rady…

pozvi měření, jestli je to moc, tak on to prostě dělat nemůže. Existují takové věci, jakože nesmí obtěžovat nadměrným hlukem - přes den.. jde s tim něco udělat, ale je to běh na dlouhou trať. Píšeš - byt je státní - je státní i ten jeho? Pak si prostě pořád stěžuj :think: když budeš dost vytrvalá, třeba se něco změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22075
6.1.16 13:34
@KayaRepublic píše:
@BohunkaP Pockej, ty limity na hru na hudebni nastroji v domacnosti je 35dB. To je tichy sepot. To po nikom nechci, to je nerealny. Tady jde o to, ze to neprehluci ani hlasita televize, radio…A je to soudem vymahatelny. A pravnik me rekl, ze to pravdepodobne vyhraju, pokud zainvestuju a necham si to zmerit a pak podam zalobu. Jenze to taky muze byt otazka nekolika let… :nevim:
:nevim:

Hmmm…to bude super život… až to uděláš a on Ti to začne oplácet naschvály. To s malým dítětem doma fakt oceníš… :think:
A až to po těch pár letech vyhraješ, on se pustí do rekonstrukce… Bude ji pěkně protahovat, prodlužovat, provádět také jistě velmi ohleduplně… Mezitím Ti dítě poodroste a ejhle, třeba by se mohlo začít učit na flétničku… ovšem je tu ten problém s těmi decibely, no… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.1.16 13:41

@BohunkaP ani přes den nesmí rušit nadměrným hlukem, což zrovna trubka rozhodně tichý nástroj není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
6.1.16 13:41

@martina.se Je statni, i ten jeho…No ja se bojim, aby po prvni stiznosti na bytak nezacal hrat treba sedm hodin denne…je to dilema… @BohunkaP Hele, to je asi zbytecny odpovidat, kdyz nevis, jaky je rozdil mezi tim, kdyz hraje dite na fletnu a dospely chlap na trubku…No nic, koupim kridlo, tady to asi nikomu vadit nebude…Nebo rozhodne nikdo nebude mit namitky…

• Citovat
  • Upravit
14110
6.1.16 13:45

@KayaRepublic a co an to říkají sousedi, ketří bydlí hned vedle něj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.1.16 13:46

@KayaRepublic tak potom to neřeš. Buď chceš řešení a jediné možné rozumné je si prostě stěžovat, nebo si nech odhlučnit byt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22075
6.1.16 13:47

@KayaRepublic, ale vím to moc dobře… Jenomže když jednou sklouznete ke vzájemným naschválům a žalobám, přestane to být podstatné, v tom je ten vtip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová