Poprvé autobusem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
836
9.6.21 22:59

@Pears206 psala jsem výš, že mám psychologa i psychiatra a právě kvůli úzkostně depresivní poruše. Je pravda, že léky už neberu a nechodím tam nějak částo, spíš jen občas preventivně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
9.6.21 23:01

@nikinnna Zdravím, já jezdím autobusem už s dvoumesíčníma :lol: Jediné, co se může stát je, že pak bude vyžadovat, abyste autobusem jezdili častěji. :lol: Jinak před mateřskou jsem dělala na škole (kde byla i školka) a „výletní“ autobusy vždy pásy měli. I když se jelo jen kousek na plavání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
9.6.21 23:02

@nikinnna :hug: neboj zvládne to a bude mít velký zážitek. Chápu Tě, když je něco nového tak mám pocity podobné. Ale i když se o děti moc bojíme, musíme je do světa vypustit a hlavně je na něj připravit. Zítra ho odved do školky a sama si zajdi na něco sladkého. Nic se nikomu nestane :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
10.6.21 08:10

8o tvl, s prominutím svět jde fakt do háje… Auto je bezpečnější? Od kdy? A hlavně, žádné auto není 100%, ani 99% bezpečné. Strach o blízké a hlavně děti chápu, ale proboha s mírou a ne to co předvádís. To je už na sezení u psychologa. A jen pro tvé info, bus je bezpečnější, než jízda autem.

Chudák dítě, pokud to bude takhle dál ho obírat o běžné činnosti v životě, tak to bude asocial jak hrom :roll: a v životě si moc nebude vědět rady.

Příspěvek upraven 10.06.21 v 10:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
10.6.21 08:19
@nikinnna píše:
@stinga tak syn na kole taky jezdí, ale semnou. On jede první a já za ním. Myslela jsem než pojede někam sám…

jo tak to jo, no až dcera pojede někam na kole sama, tak to se budu také bát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
10.6.21 08:39

Dcera jela poprvé autobusem když jí bylo 10 dnů. Neřídím, takže všude jezdíme autobusem, vlakem…Nikdy by mě nenapadlo se bát. Srovnej si, kolik lidí zemře při nehodě za rok v autě a kolik v autobuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
10.6.21 09:34

@Danielss syn na výlet jel a nikde jsem nenapsala, že nepojede. Nechápu proč musíš rýpat. Pokud vím, ptala jsem se na bezpečnost autobusů, ne na tvůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
10.6.21 10:25

@nikinnna Nikde nic nepíšu o tom, že by nejel. Čti pořádně. A nerypu, svoji péči opravdu přeháníš a není to o tom, že máte jediné dítě, a je, nemocný,.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
10.6.21 10:28

Autobus je statisticky bezpečnější než auto statisticky. tvůj strach pramení z toho zě ho nepoužíváš. A jen sem tam čteš o nějaké nehodě.

Pro dítě to bude super zážitek a ty to holt budeš muset zpracovat stejně jako spoustu dalších věcí. A nebo ho na ten výlet nepustit. Taky možnost.

• Citovat
  • Upravit
836
10.6.21 12:02
@Danielss píše:
@nikinnna Nikde nic nepíšu o tom, že by nejel. Čti pořádně. A nerypu, svoji péči opravdu přeháníš a není to o tom, že máte jediné dítě, a je, nemocný,.

Ty čti pořádně celou diskuzi, než něco komentuješ. K psychologovi jsem se vyjádřila několikrát a moji péči nech laskavě na mě. Taky se nestarám o to, jak pečuješ o svoje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
10.6.21 12:07

@nikinnna Reagovala jsem jen na Tvůj příspěvek. No, že jseš tak kousavá ( zbytečně )- psycholog je na místě. Měj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
10.6.21 12:14

@Danielss já reaguju kousavě? Tys napsala, že můj syn bude asociál. Představ si že nebude. Má spoustu kamarádů, je mezi nimi oblíbený. Miluje kolektiv a často je na hlídání u babiček. Je samostatný a není na mě ani fixovaný. To, že se o něj bojím neznamená, že ho omezuju. Napsalas to o dítěti které vůbec neznáš a to jenom podle toho, že řeším bezpečnost autobusu. Nech si soudy pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin