Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pears206 psala jsem výš, že mám psychologa i psychiatra a právě kvůli úzkostně depresivní poruše. Je pravda, že léky už neberu a nechodím tam nějak částo, spíš jen občas preventivně…
@nikinnna Zdravím, já jezdím autobusem už s dvoumesíčníma
Jediné, co se může stát je, že pak bude vyžadovat, abyste autobusem jezdili častěji.
Jinak před mateřskou jsem dělala na škole (kde byla i školka) a „výletní“ autobusy vždy pásy měli. I když se jelo jen kousek na plavání ![]()
@nikinnna
neboj zvládne to a bude mít velký zážitek. Chápu Tě, když je něco nového tak mám pocity podobné. Ale i když se o děti moc bojíme, musíme je do světa vypustit a hlavně je na něj připravit. Zítra ho odved do školky a sama si zajdi na něco sladkého. Nic se nikomu nestane ![]()
tvl, s prominutím svět jde fakt do háje… Auto je bezpečnější? Od kdy? A hlavně, žádné auto není 100%, ani 99% bezpečné. Strach o blízké a hlavně děti chápu, ale proboha s mírou a ne to co předvádís. To je už na sezení u psychologa. A jen pro tvé info, bus je bezpečnější, než jízda autem.
Chudák dítě, pokud to bude takhle dál ho obírat o běžné činnosti v životě, tak to bude asocial jak hrom
a v životě si moc nebude vědět rady.
Příspěvek upraven 10.06.21 v 10:26
@nikinnna píše:
@stinga tak syn na kole taky jezdí, ale semnou. On jede první a já za ním. Myslela jsem než pojede někam sám…
jo tak to jo, no až dcera pojede někam na kole sama, tak to se budu také bát
Dcera jela poprvé autobusem když jí bylo 10 dnů. Neřídím, takže všude jezdíme autobusem, vlakem…Nikdy by mě nenapadlo se bát. Srovnej si, kolik lidí zemře při nehodě za rok v autě a kolik v autobuse.
@Danielss syn na výlet jel a nikde jsem nenapsala, že nepojede. Nechápu proč musíš rýpat. Pokud vím, ptala jsem se na bezpečnost autobusů, ne na tvůj názor.
@nikinnna Nikde nic nepíšu o tom, že by nejel. Čti pořádně. A nerypu, svoji péči opravdu přeháníš a není to o tom, že máte jediné dítě, a je, nemocný,.
Autobus je statisticky bezpečnější než auto statisticky. tvůj strach pramení z toho zě ho nepoužíváš. A jen sem tam čteš o nějaké nehodě.
Pro dítě to bude super zážitek a ty to holt budeš muset zpracovat stejně jako spoustu dalších věcí. A nebo ho na ten výlet nepustit. Taky možnost.
@Danielss píše:
@nikinnna Nikde nic nepíšu o tom, že by nejel. Čti pořádně. A nerypu, svoji péči opravdu přeháníš a není to o tom, že máte jediné dítě, a je, nemocný,.
Ty čti pořádně celou diskuzi, než něco komentuješ. K psychologovi jsem se vyjádřila několikrát a moji péči nech laskavě na mě. Taky se nestarám o to, jak pečuješ o svoje dítě.
@nikinnna Reagovala jsem jen na Tvůj příspěvek. No, že jseš tak kousavá ( zbytečně )- psycholog je na místě. Měj se.
@Danielss já reaguju kousavě? Tys napsala, že můj syn bude asociál. Představ si že nebude. Má spoustu kamarádů, je mezi nimi oblíbený. Miluje kolektiv a často je na hlídání u babiček. Je samostatný a není na mě ani fixovaný. To, že se o něj bojím neznamená, že ho omezuju. Napsalas to o dítěti které vůbec neznáš a to jenom podle toho, že řeším bezpečnost autobusu. Nech si soudy pro sebe.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.