Poprvé autobusem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
836
9.6.21 22:27

@stinga to nevím, ale mám spoustu let to vymyslet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
9.6.21 22:29

@hanka.br. ten tablet byl v tom vlaku. Prý jsou tam už běžně, doma určitě tablet ještě nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
9.6.21 22:32

Taky jsem měla dlouhá léta vymodleného jedináčka, ale dospěla jsem k tomu, že nejlepší, co mu můžu do života dát, je vychovat z něj samostatného jedince a nechat ho poznávat svět. Autobus mít pásy s největší pravděpodobností bude, těch vážných nehod je oproi celkovým počtům cest autobusů naprosté minimum a myslím, že si se třídou ten výlet parádně užije a zase bude mít o mnoho skvělých zážitků víc. Přestaň se klepat, nepřenášej na něj své strachy a zkus se hodit do nastavení, že je to pro jeho dobro. I zážitky, které nejsou z těch nejkomfortnějších, umí být pro dítě zázračné, tak mu je dopřej :-) Nejšťastnější jsem své dítě asi viděla, když se o prázdninách vyvalilo špinavé z busu po 14 dnech na táboře pod stanem, kdy jsem o něm nevěděla víc, než z načmáraných pohlednic jednou do týdne. Letos se rozhodlo vyrazit rovnou na tři týdny, taky pojedou busem, zatnu zuby :mrgreen: Už je samozřejmě větší, ale takovým drobným diskomfortem ve školce to pomalu začíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
9.6.21 22:33

Cestování autobusem je statisticky diametrálně bezpečnější, než autem - i když máte nějaké bezpečné auto, i drahé sedačky, stejně v něm je daleko větší pravděpodobnost nehody, zranění i smrti. A to píšeš, že autem jezdíte běžně - tvůj strach z toho autobusu je úplně iracionální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
9.6.21 22:36
@nikinnna píše:
@stinga to nevím, ale mám spoustu let to vymyslet :D

spoustu let? když má 3? moje dcera jezdí na kole od 4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
9.6.21 22:36
@hanka.br. píše:
Teď je malý, to nic neznamená. Prostě si uvědom, že ho svým strachem dusíš a že to na něj má vliv. A třeba ten tablet mu ubližuje daleko víc, než autobus.

To byl nejspíš takový ten tablet v RegioJetu, když píše, že byl součástí sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
9.6.21 22:38

@stinga tak syn na kole taky jezdí, ale semnou. On jede první a já za ním. Myslela jsem než pojede někam sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
9.6.21 22:39
@klamonožka píše:
To byl nejspíš takový ten tablet v RegioJetu, když píše, že byl součástí sedačky.

Ano, už je to tam doplněno, původně to tam nebylo, ale o tablet přece vůbec nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
9.6.21 22:39

@klamonožka jo, tak se myslím jmenoval. Žlutý vlak. Čekala jsem u něj, tak si pamatuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.6.21 22:46

Já sama se v autobuse cítím daleko bezpečněji než v autě. Nehody autobusů jsou statisticky minimální, kdežto u auta se skoro denně dočtu o vážné nehodě někde. Pásy už ve většině autobusů bývají. Spíš mu dej sáček, hodně dětí blinká. Stejně tak naše děti. Nejraději cestujeme vlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836

@hanka.br. já nepopírám, že jsem úzkostná. Opravdu jsem u psychologa byla a taky u psychiatra. Po porodu se úzkosti projevily a zhoršovaly do stádia, kdy jsem nebyla schopná opustit dům nebo cokoli udělat. Měla jsem strach ze všeho. Bála jsem se, že než za 10 minut přijedu z obchodu shoří dům, protože nechám něco v zásuvce. Bála jsem se sednout do auta a byla jsem tak paralyzovaná strachem, že jsem ho nenastartovala. Bála jsem se na syna sáhnout, že mi upadne. Aktuálně je to dobrý, ale neznámé věci mi pořád trochu nedělají dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180

Já tě asi chápu. Když jela dcera poprvé na výlet se školkou tak jsem taky byla nervózní - nebyly jí tehdy ještě ani tři, takovej prcek neviňoučkej to byl… No jela na výlet, vrátila se zdravá a nadšená :) já se snažim si tyhle svoje úzkosti prožívat mimo a co nejméně to na ni přenášet (nejde to úplně, děti jsou hodně vnímavé), protože z ní nechci vychovat skleníkovou kytku. Letos ji babi poprvé bere na týden k vodě a já z toho už pár měsíců umírám úzkostma, ale co nadělám? Moje úzkostnost je můj problém a nemůže ovlivňovat dětství mojí dcery. Řeš to, že máš sklony být úzkostná matka a syna nech co nejvíc dýchat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
9.6.21 22:50

@Lily Evans děkuji. Ráno s ním pošlu manžela. Já bych ho buď do autobusu nepustila nebo bych brečela, jak už je velký a kluci by se mu akorát smáli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
9.6.21 22:51

@Pears206 děkuji, jdu ho přibalit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
9.6.21 22:53

@nikinnna To, co popisuješ, zavání uzkostnou poruchou. Bylo by vhodné se sebou pracovat, vhodná je psychoterapie. Jednak přenášíš strachy na dítě, druhak ta porucha má tendence se v určitých obdobích života periodicky vracet.
Moje děti byly samy bez nás rodičů v Itálii a v Chorvatsku, autobusem s nočním přejezdem. Až vyroste a taková příležitost se naskytne, třeba přes školu, pustíš ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin