Poprvé do školky

220
9.9.11 18:23

poprve do skolky

Ahoj, dcerka nam za chvili nastoupi do skolky, co mame sebou vzit poprve do skolky? Nechavate tam nejake obleceni taky? A jak oblikate holcicky do skolky (prevlikaji se tam?) Dekuji, jsem z toho uplne nervozni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
9.9.11 18:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
9.9.11 18:32

ahoj my jsme na tom stejně, můjsyn taky nastupuje do školky v úterý…
mela by mít náhradní teplášky, mikinu, tričko kalhotly a ponožky na převlečení, navíc papírové kapesníčky… to tam asi budou mít uložený a pak zvlášt oblečení na ven a do školky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.11 18:59

Ahoj, my jsme taky nastoupili do školky. Já jsem tam dala náhradní oblečení - tepláky, triko, ponožky a trenky - kdyby byla nehoda. Převlékáme každé ráno do tepláků, protože si Davídek neumí zapnout knoflík u kalhot, když jde na záchod.
Když jsme měli ve školce holku, tak musím říct, že byla šikovnější. Tu jsem nepřevlékala, byla to parádnice a tepláky jsem na ní nedostala. Nedávala jsem jí rifle, ale normální volné kalhoty nebo sukýnku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
9.9.11 19:25

Jee dekuji :kytka: a to nahradni obleceni nejak znacite jmenem nebo ne,no a co kombineza gumovky nechavate ve skolce nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1757
9.9.11 20:01
veras píše:
Jee dekuji :kytka: a to nahradni obleceni nejak znacite jmenem nebo ne,no a co kombineza gumovky nechavate ve skolce nebo ne?

já mu to všechno podepsala, ale stejně nevím v čem chodí ven, všechno má podivně čisté. Gumovky a pláštěnku tam budu nechávat, jen kdybych věděla, že na víkend budem potřebovat tak vezmu domu a pak zase přinesu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.11 18:37

Všechno jsem podepsala na lístky u oblečení permanentní fixou. Teda to se stydím, my tam gumovky nemáme :oops: . Pláštěnku si nosí Davídek denně v batohu, ale on si nosí i papuče - nechce se mu tam nic nechávat :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
13.9.11 08:45

Vem náhradní oblečeno,pyžámko,gumáky a pláštěnku.ve školce by ti měli dát seznam,co mají děští mít.My třeba museli dodat fotku,hrníček,ručník a deník,kam nám zapisují,co dítě dělalo přes týden.Někde musí mít děti i vlastní povlečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
17.9.11 16:19

Diky holky :kytka: Tady clovek vazne vzdy najde radu,dekuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
4.12.15 12:01

Prosím zkušené maminky o radu

PROSÍM, poraďte, jak mám dát syna skoro 3letého do školky? Bude tď teprve nastupovat na zkušenou, od ledna pak na delší dobu a od února na celou dobu.

Chtěla jsem týden jen do 10hod. než půjdou ven, vyzvedla bych si ho před procházkou… a potom druhý týden nechávat až do oběda… jenže v kanceláři jídelny mi řekli, že buď dva týdny bude mít nahlášenou jen svačinku nebo dva týdny svačinku i oběd… takže se musím rozhodnout, jestli bude chodit dva týdny do vánoc jen do 10hod. nebo hned ze startu rovnou až do oběda.

co myslíte??? já bych raději kratší dobu, ale to já zase budu běhat tam a zpět a nestihnu si doma nic předvánočního udělat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
4.12.15 12:04

Jako to máte tak striktní? nahládila bych asi do oběda, a když by hodně brečel tak bych chodila po svačince a holt oběd zaplatila (může se vzít i do ešusku domů) - máte zvláštně nastavená pravidla, a asi bych nezačínala zvykáním před 14ti denními prázdninami…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.12.15 12:04

Ty ho znáš lépe. Moje dítě bylo nešťastné, když mělo jít po svačince..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
4.12.15 12:05

@3HE v září jsme dávali taky skoro tříletého. U nás jde nejdřív vyzvednout po obědě. Žádnou žvýkací dobu nevedou. Syn to zvladnul krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
4.12.15 12:09

U nás ani nevím o tom, že by se mohlo už po svačince. Automaticky se vyzvedává buď poO nebo po odpolední svačině.
Jestli prcka odvedeš do školky na osmou, tak to do desíti pomálu nemá ani smysl-nestihne se ani rozkoukat, ani seznámit s dětmi. Takže já bych dala rovnou vyzvednutí po obědě, však jsou to čtyři hodiny. A uvidíš, jak se aklimatizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.12.15 12:09

@3HE Syn měl jít první den do jeslí na hodinu se mnou. Nakonec tam skončil hodiny 3 a sám. Druhý den to mělo být 2 hodiny sám nakonec celé dopoledne. Ted je tam celý den a je štastný, jak blecha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin