Do školky dříve?

Anonymní
7.9.11 12:38

Do školky dříve?

Od ledna 2009 jsem na mateřské, posléze tříleté rodičovské dovolené. V březnu 2011 jsme byly s malou u zápisu ve školce, s tím, že ji vezmou od tří let - tedy od února 2012. Během března jsem zjistila, že jsem těhotná a vzhledem k tomu že mám stálý pracovní poměr, mám nastoupit druhou mateřskou v půlce října. Dnes jsem se byla ptát jestli by mi malou nevzali aspoň na zvykání 4 hodiny denně, nebo 5 dní v měsíci - ne, nemáme kapacitu - byla jsem odmítnuta, myslela jsem ,že když už budu pobírat dávky na druhé dítě, tak malá do školky může, nebo ne? :zed: :zed: :zed: Jde mi o to, že malé se narodí v listopadu a dcerka by šla až v únoru, ať nemá pocit, že musí chodit, protože je doma miminko :cry: Teď by si aspoň trošku zvykla. Kamarádka z vedlejšího města má holčičku prosincovou, další mimi čeká taky v listopadu - a malá chodí na 4 hodiny už teď a když bude brát mateřskou, tak ji vezmou na celý den!!! Je to vše v kompetenci ředitelky? Hlavně,že naše malá už je tam napsaná v seznamu pro nejmenší oddělení :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
7.9.11 12:44

Je to v kompetenci ředitelky a vzít ti ji do školky nemusí vůbec, když budeš doma na mateřské s druhým dítětem. Míst je málo a upřednostňují matky, které školku potřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
7.9.11 12:45

Musí vzít pouze předškoláka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
7.9.11 12:51

máte štěstí, že malou vůbec do školky vezmou, když budeš doma s dalším dítětem…
a děti do tří let se do školky často neberou právě kvůli věku, protože jsou pro ně jiné zákonné podmínky než pro děti nad 3 roky (proto jsou jesle pro děti do 3 let a školky až pro děti od 3 let…)- s pobíráním rodičovského příspěvku to nijak nesouvisí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
7.9.11 12:51

Nás teda minulý rok vzali a to jsem hlásila že budu doma s druhým.Platíte školkovné?U nás se platí i když tma enchodí třeba když by začal chodit v lednu tak od září normálně platí,pokud neplatíš neporadím,ale pokud platíš tak byhc řekla že platím školkovné jako ostatní maminky takže moje dítě tam chodit a bude a tečka pokud nemají kapacitu neměli jí brát…těžko ěnjaké dítko opustí školku v únoru že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lekno
7.9.11 12:53

Školkovné po nás nechtěli, já jsem to v u zápisu ještě nevěděla, že budu doma s druhým dítětem…

• Citovat
  • Upravit
27008
7.9.11 12:53

A syn nastupoval hned v září i když mu byly 3 v listopadu ale on po školce prahnul a ředitelka mi říkala že to nevadí ž emu 3 ještě nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
7.9.11 12:54
lekno píše: Školkovné po nás nechtěli, já jsem to v u zápisu ještě nevěděla, že budu doma s druhým dítětem…

tak to je blbý to vás nemusí vzít ani v únoru pokud jsou narvaní u nás teda letos otvírali o třídu víc ale bylo asi jen 7 dětí co nebrali tady to docela vychází

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.9.11 12:59

Pokud je dcera oficiálně přijatá - máš vyjádření ze školky o přijetí a platíš školné nemůže tě ředitelka jen tak najednou vyhodit… pokud šlo jen o ústní dohodu máš bohužel smůlu, míst je málo a přednost mají většinou zaměstnaní rodiče.
Já hlásila prostřední dceru už na loňské září a nevzali ji, přestože už měla víc jak tři roky, šla až teď. Jsem doma, takže přednost dostaly děti zaměstnaných.
A to jestli ti ji vezme na zvykání ještě předtím než budou dceři tři roky je plně na ředitelce, i pokud je dcera přijatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.11 13:02

Prostě je to o lidech…když v jedné školce to jde a v jiné ne…díky za postřehy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5230
7.9.11 13:14

Myslim, že to neni ani tak o lidech jako spíš o kapacitách školek. Když to místo prostě nemaj tak si hi tam nevykouzlej :nevim: A souhlasím, že můžeš bejt ráda, že ti jí vůbec vzali. A školky mají povinnost brát jen předškoláky (děti co jim je do konce prázdnin 5)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.11 13:21

Jo a i když už je v seznamu na tento školní rok? To se jim ta kapacita nějak v únoru zázračně navýší? Já jsem jen psala, že kámoška z vedlejší obce to má podobně jako já a dcerku už jí vzali - takže je to o lidech… :cert:

• Citovat
  • Upravit
44193
7.9.11 13:26

Je to plně v kompetenci ředitelky a kapacity školky. Některé školky neberou na 5 dní v měsíci vůbec, na 4 hodiny denně jen velmi omezený počet dětí(jak naše školka)..

Upřímně - myslím si, že školku potřebují více zaměstnané maminky než maminky čerstvě tříletých dětí na mateřské dovolené..
Navíc, s tříměsíčním miminkem a v sezoně chřipek bych malé batole nedala do školky ani omylem.
Nemáš nějakou jinou možnost v okolí? Kroužek pro děti?

To, že dítě od 3 let potřebuje kolektiv a bůhvíjaké zvykání je nesmysl - aspoň podle mého názoru a zkušenosti. Starší a zralejší dítě snáší nástup do školky lépe a je menší šance, že se později v předškolním věku vrátí adaptační potíže(jak tomu bývá často u jeslových dětí a dětí, které musely nastoupit do školky brzy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
7.9.11 13:30

Jestli je někde v seznamu na to nemá vliv - pokud máš rozhodnutí o přijetí k předškolnímu vzdělávání a na něm, že dcera je přijata, klidně se s nima hádej, vyhraješ. Pokud nemáš tak holt smůla. Je to o lidech a taky o kapacitě, školka se nenafoukne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.11 13:31

Na vesnici bohužel žádné mateřské centrum, nebo DDM s kroužky nemáme a dojíždět s novorozencem těžko někam budu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin