Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
pate81 píše:
Ještě otázku pro zakladatelku.
Je dcerka ve svých 2,5 letech úplně samoobslužná?
Umí se obléknout?dojde si sama na záchod?Nají se sama?I některé tříleté děti s tím mají problém,natož ty mladší,ten půlrok je na dětech a jejich vývoji strašně vidět.
tak přesně na tohle jsem se taky chtěla zeptat ![]()
moje mamka učí ve školce a u nich přijímají i 2,5leté děti. pokud je kapacita.
loni měla mrňata a 2,5letých tam bylo 8. z 25 dětí.
všem utírala zadečky a polovinu z nich musila dokrmit, protože to nezvládaly. pomoc s oblíkáním je ve školce normální i u 4letých dětí, natož u 2,5letých.
Vojtíkovi jsou 2 roky a 3 měsíce, u babičky ve školce je strašně rád, má rád dětský kolektiv a tak - ale
na školku je prostě ještě malej.
A taky prostě ještě není úplně bez plínek. Takže bych ho tam dát ani nemohla, nevím teda, jak se za ty další 3 měsíce posune, je to trošku složitější teď, když máme mimino… Navíc on jak je bez plíny nahatej tak dbrý, na nočník si řekne a jde, ale jakmile má kaťata, tak ne a počůrá se. Jo a taky asi neumí udržet větší množství moči, prtoože je schopnej čůrat i co 10minut. Snad není nastydlej, ale myslím že ne.
Anonymní píše:
Jako já jsem ráda, že nás vezmou aspoň od té zimy ,ale to odmítnutí bylo tak nečekaně tvrdé, že mě to docela zarazilo - proto jsem se chtěla zeptat na názor ostatních
U nás to samé. Mě to sebralo veškerou radost ze školky. Pochopila jsem až později ![]()
Pokud na „zvykačce“ trváš, zkus to ještě jednou probrat s ředitelkou nebo učitelkou. Každopádně zkus trvat na posledních 5ti dnech v lednu (poku dítě nastupuje v únoru. Budete mít 5 dní k dobru a tímhle pdole mě nic nezkazíš.
Jinak je to zvláštní, drtivá většina školkových diskuzí tady je pro adaptaci za každou cenu ![]()
Já si myslím, že by ti ji vzít měla. Pochybuju, že místo tvojí malé tam je jiné dítě, které v únoru školku opustí, aby mohla tvoje malá nastoupit (že by tedy její místo bylo dočasně obsazené). Takže bych trvala na tom, aby mi ji vzali, když už ji jednou přijali.
Raduš.ka44 píše:
Já si myslím, že by ti ji vzít měla. Pochybuju, že místo tvojí malé tam je jiné dítě, které v únoru školku opustí, aby mohla tvoje malá nastoupit (že by tedy její místo bylo dočasně obsazené). Takže bych trvala na tom, aby mi ji vzali, když už ji jednou přijali.
Jiné dítě na jejím místě určitě není,ale trvat na přijetí zakladatelka nemá právo. Školka příjmá až děti od tří let(jen pár školek povoluje vyjímky a rozhodně ne matkám co nechodí do práce)
Zakladatelka nemá jak školku donutit,aby jí vzali dcerku dříve.
pate81 píše:Raduš.ka44 píše:Jiné dítě na jejím místě určitě není,ale trvat na přijetí zakladatelka nemá právo. Školka příjmá až děti od tří let(jen pár školek povoluje vyjímky a rozhodně ne matkám co nechodí do práce)
No naprosto přesně… Nechápu na jakém podkladu by měla trvat na tom, aby ji vzaly do školky dříve než ve 3 letech ![]()
monikalysa píše:pate81 píše:No naprosto přesně… Nechápu na jakém podkladu by měla trvat na tom, aby ji vzaly do školky dříve než ve 3 letechRaduš.ka44 píše:Jiné dítě na jejím místě určitě není,ale trvat na přijetí zakladatelka nemá právo. Školka příjmá až děti od tří let(jen pár školek povoluje vyjímky a rozhodně ne matkám co nechodí do práce)
Mrkla jsem do svého rozhodnutí o přijetí, já tam mám, že syna přijímají od 1.9.2011 (3 mu budou v listopadu). Takže bych mrkla na papír a pokud tam je uvedeno, že je dítě přijaté od září, případně na školní rok 2011/2012, tak pak bych skutečně trvala na tom, aby ho vzali hned. Pokud má zakladatelka v přijetí výslovně uvedeno, že se dítě přijímá až od února 2012, tak pak chápu, že jí dítě nechtějí vzít hned a nemá tedy na čem trvat.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.