Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak my letime zitra:) do letadla beru vsem mikcu a dlouhe kalhoty. To je jedine teple obleceni co beru.
Kremy mam 50 z DM.
LekRnicku jako vzdy: teplota, kasel, bolesti v krku, fenistil kapky i mast. Smectu. Detinfekci a naplast.
Když jsem letěla poprvé nekam dál k moři, taky jsem to tak řešila
dneska jen předem nakoupím opalovací krémy a nějaký věci pro děti, i něco do letadla, aby se zabavily, jinak nic neřeším. Ohledně toho uv faktoru…já používám na sebe nejdřív 30 a pak 20 (když se trošku opalim),ale to zalezi asi i na tom, jaky typ jsi. Pro deti tu 50, ale ja mam mrnousy. Jinak do letadla na noc bych si vzala leginy a mikinu, ale ja jsem v noci zimomriva
dopredu nic nejim, zadna probiotika a ni noc dalsiho. Oblečení si beru jen letní plus to teplejší co mám na sobě na cestu. Co si beru vždy, je něco na hlavu. Kloboucek nebo tak něco. Pak taky základní léky, myslím na teplotu a náplast, teplomer a malou dezinfekci. Jinak zbytek bych si taky dokoupila tam. Víc nic neřeším
užijte si moře!
@Alyss1 no my máme také odlet v noci, neboli k ránu a to bývá zima tak mi příjde blbost jít v kraťasech a triku, když je i v letadle chladněji
ale asi až přiletíme do turecka tak se upečeme ![]()
Tak si nahoru do kufru dej ktatasky a na letisti se prevleknes…
Hele nic, oblečení plavky, trička, šaty, sukně, kraťasy. Do letadla, ano, v noci bude chladno, já to řeším u dětí tak, že jim dám tričko, sukni sportovnějšího typu, pod to jim dám tříčtvrťáky, takové ty klasické bavlněné tříčtvrteční legíny. Ty se pak právě dají na místě sundat, když je v místě příletu teplo a jsou jen v lehkých sukních. Moje holky tedy létají ve svetříkách, ale k tomuto se dí vzít i mikina. A dávám jim s sebou ponožky a sandálky. Conversky jako ne, zbytečné, neužijete je, v srpnu bude v Turecku na chcípnutí, využijete jen sandály a pantofle. Mikiny další na týden bych nebrala, stačí to jedno, co budou mít v letadle. Co já beru do letadla je tenká deka, mně i dětem. Taková ta tenoučká fleecová, je to malinké a většinou se hodí. Dále do letadla vždycky beru náhradní tričko, 2× jsem ho neměla v příruční tašce a 2× se mi dcera polila. Krémy, 50 je zbytečná, mezi 25-30 a 50 není v ochraně téměř žádný rozdíl, je to skoro jen reklamná trik, když se podíváš na graf ochrany 30 a 50, je tam jen minimální rozdíl. Já nedám dopustit na daylong, ale názory se různí z jiných diskuzí zde, takže krém je asi jedno. Kupuji tedy v lékárnách, ne v drogeriích. Ale loni jsme měli kupodivu nějaký astrid 30 faktro a byl dobrý, řeším to tak, že horní polovina těla, ta je prostě náchylnějsí ke spálení, mažu drahým krémem z lékárny a nohy ( děti jsou stejně furt ve vodě) mažu levnějším, loni Astridem a fakt překvapil. Co s sebou tahám celé rodině jsou trika s UV filtrem, my prostě jsme na pláž celý den, i přes poledne, nechodíme dělat siesty do pokoje, takže přes poledne oblékám ochranná trička, zvláště v měsících jako je červenec a srpen. K lékům, cestuji hodně a už spoustu let, není pravda, že jejich léky zabírají lépe. Nejvice se to říká o Antinalu v Egyptě, má naprosto stejné složení jako náš Ercefuryl. Léky vozím vždy s sebou, komplet všechny, takže na horečky s brufenovou složkou a paracetamolem, abych mohla střídat, samozřejmě těploměr, vozím léky na bolest v krku, v podstatě léky, které mohu potřebovat doma, u mě třeba na žlučník, i když mě bolí tak 2× do roka, dále ušní kapky a oční kapky, vřele doporučuju, u nás za pár korun, u nich za docela několikanásobně víc. Vozím s sebou zinek ve formě zinkové emulze, Miraclean se to jmenuje, luxusní zázračná věc na jakékoliv defekty na kůži i spálení od sluníčka. Mast na opary, vozím smectu a hylak. V Turecku jsme nikdy neměli střevní potíže.
@Alkata píše:
Fuj, podporovat tamního diktátora. Hanba by mi byla.
A z toho našeho prolhanýho ovara se ti kufr neobrací?
Čauky, tak letadlo opravdu může být hodně klimatizované, kor v noci tam bude větší chladno, takže já bych brala leginy, k tomu baleriny nebo Conversky, triko a klidně přes to mikču nebo tenkej svetřík. Ať zbytečně nenachladnete v letadle a nemáte celou dovču rýmu. ![]()
Turecko závidím, kampak to bude? Já tam byla jako bezdětná ještě, v Alanyi, bylo to tam parádní. Jen teda upozorňuju, že je tam mega vedro - a to i v noci! A do toho hodně vlhkej vzduch, takže my byli pořád takoví ulepení. Faktor určitě 50 a mazat, mazat a mazat, sluníčko tam pálí fest. Značku jsme loni používali La Roche Posay pro dospělé a Ladival pro děti.
My byly v Turecku minulý rok. V letadle jsem měla tričko, kraťasy manžel to samé. Nebyla nám zima. Let není tak dlouhý. Co se týče oblečení, nabalila jsem si trička, kraťasy… Ale teď už vím že jestli ještě poletime vezmu si jen pár věcí. Všude tam jsou obchody 5 euro kus (plavky. Mikiny, trika…) Takže jsem si nakoupila a nazpátek jsem převažovala skoro 4 kg 😁Je to tam levné. Jinak jsem sebou měla smectu, ibalginy a antibiotika kdyby něco ale nic z toho jsem nepotřebovala.
@ontar píše:
A z toho našeho prolhanýho ovara se ti kufr neobrací?
@Šáruší moc děkuji za odpověď, ukládám si to ![]()
@bjetuschka právě, ta klimatizace je zrádná toho se bojím ![]()
@Tamara86 no já vím že někdo tady jede v tričku a kraťasech, ale přes tu noc nevím a dcera je dost náchylná stačí málo a má rýmu ![]()
@bjetuschka letíme sem https://www.eximtours.cz/…d-resort-l19 hotel Pegasos Royal and Resort v Alanyi hodně lidí mi tento hotel doporučovalo tak snad budem spokojený
už se moc těšíme
@Alyss1 píše:
Tak si nahoru do kufru dej ktatasky a na letisti se prevleknes…
no a potom umrzne v autobuse cestou do hotelu.. Turci pro mě absolutně nepochopitelně klimatizují autobusy na 18 °C ![]()
Na let určitě dlouhé kalhoty, pro dítě třeba šaty a legíny, aby se mohlo rychle svléknout. Já si na cestu beru plátěné kalhoty, tričko a svetr a do příručního zavazadla balím parea, kterými se ještě v letadle přikryjeme.
Jinak na pobyt ti stačí plavky, šaty, trička, kraťasy, klobouky. Pozor, některé hotely požadují na večeři slušnější oblečení, u pánů dlouhé kalhoty.
Pokud jde o krémy, mám velmi dobrou zkušenost s Biodermou 50. Mažeme se tím celá rodina a v pohodě.
Vem si klasickou lékárničku - kašel, rýma, teplota, průjem. Na základní problémy pomohou i naše léky, když je to vážnější, budeš to řešit na miístě. Ale mám zkušenost, že tyto problémy chodí v tu nejméně vhodnou dobu, takže je lepší mít pro první pomoc něco po ruce a nehledat narychlo lékárnu. Užijte si to. My máme také koupený pobyt v Turecku a už se strašně těšíme.