Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer všem přeji, mám trosku stresy za 3 dny odlitam s moji rodinou do Turecka poprvé letim letadle a mám fakt strach z letadel..už od mala… a hlavně strasne trpím na usi a bojím se ze tam ještě dostanu úzkost..sice sem dnes volala doktorce jestli by mi mohla předepsat nějaké leky na uklidnění..
ale víte jak člověk se boji i tak, tak se chci zeptat jaké to je? Nebo jak jste to měly vy poprvé? Pomůžou sluchátka do usi? Děkuji všem
Jako ve vlaku když přejíždí na jinou kolej
. Zvedání
bych možná přirovnala k turbu auta
. No, prostě mi to přišlo jako vlak.
@Atisia já se strasne bojím no snad to bude dobrý, a co usi měly jste nějaké problémy ze vam zalehly?
V letadle od bolesti uší může pomoci cucat bonbon nebo pít pití a polykat. Nebo mým dětem pomáhá zacpat si noc a fouknout silně do něj. Není to ale bolest, která by se nedala vydržet a často se stává, že uši ani nebolí. ![]()
Dle mého více uši bolí při přistání než při vzletu.
Příspěvek upraven 05.09.24 v 22:09
@Ketris a myslíte ze pomůžou i sluchátka? Někde sem pravé slyšela ze i to pomáhá si pustit nějaké písničky ale nevim no think: ![]()
@Niki820 píše: Více
Ne, ale strašně mě bolela hlava. S tím jsem nepočítala. Noční Praha je strašně krásná z vejšky ![]()
@Yasmina21 no já mám vážně problém s ušima ze mě zalehnou aj někdy ve vlaku
ale vždy to jako přejde
tak snad to bude fakt dobré
Uši bolí kvůli horšímu vyrovnání tlaku ve středouší. Proto se má něco cucat či žvýkat. A někdy se doporučuje i chvíli před letem použít sprej proti rýmě. Cílem je, aby se tlak vyrovnával lepší průchodností Eustachovy trubice.
@Atisia ano taky se velmi tesim na ten výhled ale strasne se bojím tak snad mi pomůžou i ty prášky na uklidnění
@Havlova jojo to vim no
ale jak pisu ja sem strasne moc citlivá na usi vážně přežiju cokoliv
ale usi toje moje smrt
![]()
Ja se driv bala letat, ale ted litam docela casto. Usi mi zalhnou jak kdy. Bonbony pomuzou. Je to horsi pri pristavani. ale neni to zase neco, co se neda vydrzet. Kdyz jsem jeste nemela rada letani, tak jsem zavrela oci a myslela si, ze jsem ve vlaku.
Ted uz usnu, sotva co si sednu do letadla
takze nevim, ze jsme vzletli ![]()
Příbuzný je bral léta. Před 3 roky letěl bez nich s strašně si nadával že to měl udělat dřív. Že se otupil a nic moc z cesty neměl.