Poprvé Nutrilon

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
65
2.12.09 00:00

Poprvé Nutrilon

Ahoj, potřebuji prosím poradit. Malá má 4 měsíce a plně ji kojím. Po dohodě s MUDr. jsem dnes zkoušela dát poprvé Nutrilon. Budu kojit i nadále, umělou výživu chci použít pouze v případě nouze jako nyní. Potřebuji jet na vyšetření daleko od místa bydliště a nechci brát malou sebou. Sát z láhve neměla problém (tedy aspoň jsem měla pocit, že s tím problém nemá). Ale po pár doušcích vždy začala řvát a z láhve už nechtěla. Připadalo mi, že jí ten Nutrilon nechutná. Po přiložení k prsu se uklidnila a sála v pohodě. Zkoušela jsem jí dát láhev i mezi kojením. Pětkrát až desetkrát nasála a opět řev… Mám průběžně zkoušet podávat Nutrilon dál až si zvykne nebo jak na to? Přemýšlím i o odsátí mléka, ale řekla bych, že mám tak akorát od kojení ke kojení. Takže mám obavu, že když budu mezi kojením odsávat, bude mít pak malá hlad. Nebo jí může vadit malá nebo naopak velká dírka v savičce. Fakt nevím? Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9868
2.12.09 06:57

ahoj kamu může to být ten nutrilon, našemu vojtovi taky nechutná. prý má trochu odlišnou chuť než MM. máme nakonec bebu. zkus jiný mlíko, bebu nebo hipp. hami je dtto co nutrilon, jen levnejsi.
těma dírkama to myslím nebude, pokud u kojení neřve taky. co používáš za savičky, kolik dírek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
2.12.09 08:38

ahojky,

může to být nutrilonem, ale i tou velikostí savičky, mě to malá dělala vždy když už jí to hooodně pomalu teklo. Ale to bys musela mít asi tu nejmenší.

Co se týče odstříkávání tak pokud po kojení odstříkáš mělo by se ti mlíka dělat víc a neměl by s tím být problém. Ze začátku asi neodstříkáš moc,a le můžeš to nastřádat za celý den. Zkus, jestli to je chutí mlíčka tak by to bylo nejjednodušší řešení. Nevím jak často tedy budeš muset být pryč. Jinak pak ještě vyzkoušet jiné UM popř i jinou flašu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
2.12.09 08:56

Ahoj.Já s umělou výživou zkušenosti nemám,stále kojím.Pokud je to ojedinělé,nezkusila bys přece jen odsát,i kdybys po každém kojení odsála 20ml,zchladíš každou dávku zvlášť v ledničce,pak sleješ,zmrazíš.
Pokud budeš odsávat týden před odjezdem,potřebnou dávku nasaješ.Ten nutrilon bych pak nechala v záloze tomu,kdo bude hlídat,kdyby mlíčko nestačilo.Ještě lepší volba než nutrilon,pokud budeš mít MM a nebude stačit,bych už pak dala dětský čaj.Co když jí Nutrilon zachutná a MM už nebude chtít..

Pokud budeš mít kvalitní odsávačku - já mám Medela manuální,nebolí to.

Nevím,měla jsem vždy dost mléka v mrazáku,od dětí,když byly plně kojené,jsem se vždy stihla do kojení vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
2.12.09 22:22

Ahoj, všem vám děkuji za odpovědi! Mám dobrou zprávu, prcek dnes vypil z láhve 45ml odstříkaného a 60 ml Nutrilonu. Ráno jsem jí zkoušela dát Nutrilon a nechtěla ho (lahvičkou jako včera, savička 2 dírky a je na ní napsáno číslo 2). Ještě jsem jí zkusila dát kojeneckou vodu jinou lahvičkou s menší savičkou a jednou dírkou (číslo na savičce není, ale předpokládám, že se to čísluje podle velikosti - nebo se mýlím???). Na vodu se také moc netvářila, sice neplakala, ale vypadala jako by žvýkala šťovík a moc nepolykala… :-D
Pořád jsem nad tím přemýšlela, nedalo mi to, tak jsem odstříkala. Až se vyspala, dala jsem jí menší savičkou mat.mléko, začala se kroutit a nechtěla. Manžela napadlo nakapat jí nejprve SAB SIMPLEX (dáváme na prdíky), má ho ráda, vždycky u toho mlaská. No, a pak jsme jí hned dali láhev s MM, krásně sála a za chvíli byla láhev prázdná. Mezitím jsme přichystali Nutrilon a poté jí ho dali, ani nemrkla a pila dál. Vypila dalších 60 ml a pak už nechtěla, zřejmě měla dost.Takže je to asi tím, že není zvyklá pít z lahvičky a taky asi vadí ta větší savička. Teď jsem zase odstříkala a až se probudí, zkusím opět MM v lahvičce. Vím, že je nejlepší miminko neopouštět, ale je období chřipek, tak si říkám, že je lepší nechat ji vyjímečně doma, než ji „tahat“ po nemocnicích. O tom, že je nejlepší MM ani nemluvě!!!!! :-) Jak je to tedy s velikostí saviček a počtem dírek v nich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
2.12.09 22:44

Ještě k předchozímu příspěvěku: Díky odsávání (odsávala jsem dnes poprvé) mám teď pocit, že se mi někdy vytvoří málo MM. Odsávala jsem z pravého prsu (předtím jsem z něj krmila 3 hodiny zpětně) a odsála jsem jen 45 ml, z druhého jsem odstála teď večer 125 ml (předtím jsem z něj kojila před 6 hodinami). Většinou krmím jen z jednoho prsu, další kojení je vyměním. Když je malá vzhůru, tak kojím cca každé 2 hodiny. Akorát odpoledne v kočárku a v noci spí déle, to krmím cca po 4 až 5 hodinách. Poté co jsme ji dnes večer nakrmili i Nutrilonem, spí jako andílek, což není obvyklé. Jindy usíná až okolo 23 hodiny.Do té doby než usne je někdy hodná, někdy nevrlá, každý večer je jiný (převažuje nevrlost). Čím myslíte, že to je? Mám málo mléka, proto někdy poplakává a ten Nutrilon víc zasytí?? A ještě k tomu odsávání…za jak dlouho po odsátí můžu dát mléko do lednice. Předpokládám, že ho tam nedávat hned, dokud je ještě „teplé“, ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
3.12.09 07:26

Kamusko co se týče saviček tak jsou podle čísel od nejmenší po největší. Někdy je to počtem dírek někdy velikostí asi je to různé podle výrobce.

No a k odsávání, odsávat by se mělo po kojení z toho prsu co jsi kojila. Tím se ti bude tvořit i víc mlíčka a neměla by sis ubírat to z kterého kojíš, ale je to jen teorie, možná spíš poradí víc holky co kojily víc u nás to bylo jen chvíli, ale naodsávala jsem se až až. Jinak do lednice jsem dávala hned aby se mlíčko co nejrychleji schladilo.

Večer už by to mohlo být tím, že máš míň mlíka ale kojící maminy ti určitě budou psát ať dokrm nedáváš. :nevim: aby ti tvoje mlíčko neubývalo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová