Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny maminky a nastávající maminky…dneska jsem byla v poradně a do teď to bylo vždy ok, stejně tak i ráno. Jenže pak jsem jela do práce a asi po hodině a půl, jsem šla na záchod, protože jsem cítila mokro dole…říkala jsem si klasika, výtok, jenže už v zrcadle jsem viděla že mám mezi nohama pořádnou krvavou mapu…na bílých bermudách
volala jsem Dr., nepanikařila jsem, ale raději říkala ať se otočím…prohlédla mě, a je to snad ok…zřejmě jsem krvácela po vyšetření…no a udělala i ultrazvuk a byla docela překvapená, protože malej už je měsíc hlavou dole, ráno byl taky a najednou za nějaké dvě hoďky měl dole nožičky…byla docela překvapená, no já taky
a poslední co mě vrtá hlavou, hje váha miminka, malej má cca 1,38 Kg…příjde mi to docela hodně, jsem 28+4…tak mám tři otázky
1) to krvácení, je to ok? Předpokládám, že ano… 2( otočení miminka - pevně věřím, že se zase otočí, co myslíte? 3) kolik vážili Vaše mimča v tomhle týdnu…jsem drobná a bojím se obřího miminka…děkuji za zkušenosti a rady. Hezký den-…
Já bych řekla, že:
1. pokud tě dr. prohlídla a řekla, že je všechno v pořádku, asi to bylo opravdu způsobeno jen vyšetřením, nicméně bych vnitřně měla pocit, že se musím víc sledovat… a kdyby cokoliv, kamžitě bych jela znovu nebo někam na pohotovost
2. já jsem teď 33.tt a mimi je každou kontorlu úplně jinak otočené, před dvěma týdny bylo hlavou dolů, pak zase hlavou nahoru a teď údajně hlavou dolů, nicméně cítím takové veletoče, že dneska může být zase jakkoliv… v 29.tt je na otočení se opravdu ještě dost času ![]()
3. tady neporadím, mám první dítě drobíska a druhé prý taky bude drobné… ale určitě ti měřili pánev, pokud by dítě vypadalo extrémně velké, ještě tě budou kontrolovat… a četla jsem, že ty odhady váhy dítěte v těhotenství se klidně o půl kila rozcházejí se skutečností…
D9ky za reakci, ano vystihla jsi to…„vnitřně se teď cítím trochu divně“ a to nejsem mamina, co by se nějak hlídala, právě naopak…jsem dost akční…pánev mi teprve dr. bude měřit, objednvala si nový přístroj…přeju pohodový zbytek těhu
te vahy bych se nebala, ja mela u Oldy v 28+2 odhad na 1500g a pri porodu mel 3560g ![]()
ahoj vegi,
já byla zrovna dnes na utz, jsem 28+6 a pišišvor má 1540 g - dr. říkal, že je to o něco víc, ale ok
k tomu točení mi sdělil, že dokud mají místo, tak se šroní, co jim síly stačí
důležité je, aby se stihli správně přetočit do porodu
Ahojky,
takže moje zkušenosti… ![]()
1. Já jsem nikdy po vyšetření nešpinila… ale kolikrát je těhulkám řečeno, že můžou klidně krvácet, takže bych byla v klidu ![]()
2. Otočení miminka je možné i v den porodu, to tvoje tam má ještě dost prostoru, takže se ještě otáčí libovolně jak se mu zachce…
Ten můj byl ve 27tt hlavou dolů, ve 31tt zase hlavou nahoru, a teď od 38tt zase hlavou dolů… takže s tím bych také byla v klidu ![]()
3. Ta váha je naprosto normální.. můj malej měl ve 30+0 1640gr… Teď mám cca 3dny do termínu a odhad má 3400gr, což je tak akorát ![]()
holky, tak moc díky
Monny 89,
za chvíli máš mimčo u sebe…četla jsem Tvůj deníček, taky jsi měla starosti a nakonec vše je ok…tak na Tebe budu moc myslet a na mimi taky ![]()
vegiska píše:
holky, tak moc díkyMonny 89,
za chvíli máš mimčo u sebe…četla jsem Tvůj deníček, taky jsi měla starosti a nakonec vše je ok…tak na Tebe budu moc myslet a na mimi taky
Děkuju, děkuju…
Ještě jeden poslední těhu deníček chystám
Ale asi to sepíšu až po porodu…
a díky moc, tobě též držím palečky
![]()
vegiska píše: … váha miminka, malej má cca 1,38 Kg…příjde mi to docela hodně, jsem 28+4… kolik vážili Vaše mimča v tomhle týdnu…jsem drobná a bojím se obřího miminka…děkuji za zkušenosti a rady. Hezký den-…
Ahoj,obřího miminka se zdá se bát nemusíš,ale kdo ví.
Lukášek měl ve 30.týdnu odhad 2300 kg,pak měl 4850g a 55 cm a Petříček měl ve 30.týdnu odhad 2000g a pak měl 4700g a 52 cm.