Utrogestan v 6tt - zavádět nebo polykat?

809
20.5.11 13:30

Utrogestan v 6tt - zavádět nebo polykat?

Jsem v 6tt a vzhledem k predchozimu potratu mi dr. predepsat Utrogestan. Rekl, ze se da zavadet i polykat - jake mate zkusenosti? Je nejaka forma lepsi? Asi bych radsi polykala, ale zavadeni je asi „prirozenejsi“, ne? A jeste dotaz - mam na lecich napsano uzivani 2×2. V pribalaku je ale uzivani 2-3 denne… Tak si rikam, jestli se magistra nespletla a nemelo to byt 2×1…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4232
20.5.11 13:31

Lepší je zavádět, pokud trpíš ranníma nevolnostma, tak bys ho mohla vyzvracet, taky takhle se ta účinná látka dostane na místo rychlejc. A dávkování se drž, co ti napsala doktorka. To v příbaláku je jenom orientační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
20.5.11 13:33
MarketaJ píše:
Lepší je zavádět, pokud trpíš ranníma nevolnostma, tak bys ho mohla vyzvracet, taky takhle se ta účinná látka dostane na místo rychlejc. A dávkování se drž, co ti napsala doktorka. To v příbaláku je jenom orientační.

souhlasim lepší zavádět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
20.5.11 13:33

V těhotenství určitě zavádět. Dávkování dva ráno a dva večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
20.5.11 13:35

večer jsem zaváděla a ráno polykala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Venda04
20.5.11 13:38

Lepší je zavádět.

• Citovat
  • Upravit
1379
20.5.11 13:43
79Simona píše:
Jsem v 6tt a vzhledem k predchozimu potratu mi dr. predepsat Utrogestan. Rekl, ze se da zavadet i polykat - jake mate zkusenosti? Je nejaka forma lepsi? Asi bych radsi polykala, ale zavadeni je asi „prirozenejsi“, ne? A jeste dotaz - mam na lecich napsano uzivani 2×2. V pribalaku je ale uzivani 2-3 denne… Tak si rikam, jestli se magistra nespletla a nemelo to byt 2×1…

Ahojky taky beru vzhledem nedávnému potratu a zavádím si ho 2× denně 1 tabletu…dr.říkal,že zavádění je nejúčinější a prý když se polyká,tak po tom není moc dobře a mě teda není OK i tak :-D
Každopádně je to otrava,ale doufám,že to budu zavádět jen ty první 3.měsíce a to se vydržet dá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
20.5.11 14:17

A jeste dotaz - nepribraly jste po nem nejak vyrazne? Jen me to tak napadlo - preci jen jsou to hormony…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15584
20.5.11 14:19

Určitě je lepší zavádět. Jednak se ti nebude motat hlava a hlavně lépe se vstřebává. Můžeš klidně brát 2-0-2, to je v případě zavádění pohodlnější. Já to tak brala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
20.5.11 14:22

Pokud po něm neudeš výrazně unavenější (velké omezení pohybu) nebo rozežranější, není důvod, proč bys měla přibírat. Brala jsem x-krát a nepřibrala ani deko, jen jednou, kdy jsem se válela doma a léčila nervy čokoládou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
20.5.11 14:27
79Simona píše:
A jeste dotaz - nepribraly jste po nem nejak vyrazne? Jen me to tak napadlo - preci jen jsou to hormony…

Já nevím, ale v těhotenství se běžně přibírá ne? :mrgreen:
Ně já jsem nějak extra nepřibrala , řekla bych, že v prvním trimestru vůbec. Jen jsem byla šíleně unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
20.5.11 14:35

Lepší je zavádět. Moje doktorka mě upozorňovala, že Utrogestan při polykání dost dráždí žaludek.
Dávkování bych dodržela podle Mudr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69013
20.5.11 15:09

Nojo, no, tak jsem to nemyslela, prostě jestli bude přibírat víc, než by bylo zdrávo, není to Utrogestanem :-) Já ho měla v těhotenství jen jednou (a to skončilo dřív, než jsem začala nabírat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4853
20.5.11 15:34

Ahoj tak já ho zaváděla 2-2-2 ale musela jsem nosit vložky slipové. Žaludek to opravdu dráždí tak je to lepší zavádět. A nepřibírá se po ně jen normálně jak v těhotenství. A bere se jen asi do 13-14 týdne pak už ne. Dá se to vydržet neboj. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
20.5.11 16:06

ja som tiez brala 2-2-2 koli predchadzajucim potratom, snazila som sa zavadzat ked sa dalo, ked nie tak peroralne. co sa zaludku tyka vsetko ok, akurat som bola z neho unavenejsia, hlavne prve davky. kamoska cely prvy trimester uzivala len peroralne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí