Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem v 6tt a vzhledem k predchozimu potratu mi dr. predepsat Utrogestan. Rekl, ze se da zavadet i polykat - jake mate zkusenosti? Je nejaka forma lepsi? Asi bych radsi polykala, ale zavadeni je asi „prirozenejsi“, ne? A jeste dotaz - mam na lecich napsano uzivani 2×2. V pribalaku je ale uzivani 2-3 denne… Tak si rikam, jestli se magistra nespletla a nemelo to byt 2×1…
Lepší je zavádět, pokud trpíš ranníma nevolnostma, tak bys ho mohla vyzvracet, taky takhle se ta účinná látka dostane na místo rychlejc. A dávkování se drž, co ti napsala doktorka. To v příbaláku je jenom orientační.
MarketaJ píše:
Lepší je zavádět, pokud trpíš ranníma nevolnostma, tak bys ho mohla vyzvracet, taky takhle se ta účinná látka dostane na místo rychlejc. A dávkování se drž, co ti napsala doktorka. To v příbaláku je jenom orientační.
souhlasim lepší zavádět ![]()
V těhotenství určitě zavádět. Dávkování dva ráno a dva večer.
79Simona píše:
Jsem v 6tt a vzhledem k predchozimu potratu mi dr. predepsat Utrogestan. Rekl, ze se da zavadet i polykat - jake mate zkusenosti? Je nejaka forma lepsi? Asi bych radsi polykala, ale zavadeni je asi „prirozenejsi“, ne? A jeste dotaz - mam na lecich napsano uzivani 2×2. V pribalaku je ale uzivani 2-3 denne… Tak si rikam, jestli se magistra nespletla a nemelo to byt 2×1…
Ahojky taky beru vzhledem nedávnému potratu a zavádím si ho 2× denně 1 tabletu…dr.říkal,že zavádění je nejúčinější a prý když se polyká,tak po tom není moc dobře a mě teda není OK i tak ![]()
Každopádně je to otrava,ale doufám,že to budu zavádět jen ty první 3.měsíce a to se vydržet dá ![]()
A jeste dotaz - nepribraly jste po nem nejak vyrazne? Jen me to tak napadlo - preci jen jsou to hormony…
Určitě je lepší zavádět. Jednak se ti nebude motat hlava a hlavně lépe se vstřebává. Můžeš klidně brát 2-0-2, to je v případě zavádění pohodlnější. Já to tak brala.
Pokud po něm neudeš výrazně unavenější (velké omezení pohybu) nebo rozežranější, není důvod, proč bys měla přibírat. Brala jsem x-krát a nepřibrala ani deko, jen jednou, kdy jsem se válela doma a léčila nervy čokoládou ![]()
79Simona píše:
A jeste dotaz - nepribraly jste po nem nejak vyrazne? Jen me to tak napadlo - preci jen jsou to hormony…
Já nevím, ale v těhotenství se běžně přibírá ne? ![]()
Ně já jsem nějak extra nepřibrala , řekla bych, že v prvním trimestru vůbec. Jen jsem byla šíleně unavená.
Lepší je zavádět. Moje doktorka mě upozorňovala, že Utrogestan při polykání dost dráždí žaludek.
Dávkování bych dodržela podle Mudr.
Nojo, no, tak jsem to nemyslela, prostě jestli bude přibírat víc, než by bylo zdrávo, není to Utrogestanem
Já ho měla v těhotenství jen jednou (a to skončilo dřív, než jsem začala nabírat).
Ahoj tak já ho zaváděla 2-2-2 ale musela jsem nosit vložky slipové. Žaludek to opravdu dráždí tak je to lepší zavádět. A nepřibírá se po ně jen normálně jak v těhotenství. A bere se jen asi do 13-14 týdne pak už ne. Dá se to vydržet neboj. ![]()
ja som tiez brala 2-2-2 koli predchadzajucim potratom, snazila som sa zavadzat ked sa dalo, ked nie tak peroralne. co sa zaludku tyka vsetko ok, akurat som bola z neho unavenejsia, hlavne prve davky. kamoska cely prvy trimester uzivala len peroralne.