Nízko položená placenta - 30tt

Adaška
20.5.11 11:21

nízko položená placenta, 30tt

Ahoj holky,
dneska jsem byla na kontrole a paní doktorka říkala, že mám moc nízko placentu… Že to budeme muset hlídat… Nemáte s tím nějakou zkušenost? Já totiž vůbec nevím.. nic víc mi k tomu neřekla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
20.5.11 11:27

Placenta je prostě nízko, třeba pod miminkem, a měla by se časem vytáhnout nahoru aby nepřekážela dole u Branky a nekomplikovala porod :think:
Ale záleží jak moc nízko, jestli je vcestná nebo pouze někde dole u vnitřní branky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.5.11 11:30

ahoj mela jsem ji taky nizko. neměla jsem se moc namáhat, ideálně ležet. Víc tohlídala na utz, páč kdyby byla v porodních cestách musel by být císař. A ještě mě upozornila doktorka, že kdybych začala i jenom trošičku krvácet tak mám jet okamžitě do porodnice. U mě na to přišli až ve 36 týdnu a pěkně mě vyděsili. Jediný čeho se báli, že bych mohla víc krvácet, ale to se nestalo a ve 38+4 jsem měla naprosto ukázkový porod :) Dražim palce ať ti taky všechno dobrře dopadne.

• Citovat
  • Upravit
17715
20.5.11 11:50

tohle samé mě řekli včera když jsem byla na stěru :pocitac: :zed: uvidíme co mi na to řekne můj gynekolog, prý bych musela na císaře kdyby se to nezlepšilo a má mě můj dr hlídat, o tahání atd mě nikdo nic neřekl :zed: :pocitac: jsem teprv 18týden. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
20.5.11 11:51

Já to mám taky, tedy vcestnou, což znamená, že opravdu zasahuje do porodních cest… V tom případě miminko nemá jak projít ven a musí se rodit císařem, ale do poslední chvíle se čká, jestli se náhodou placenta „nevytáhne“ nahoru, často k tomu dojde a pak může proběhnout normální porod.
Pokud by se neposunula, budou mi na 39+0 plánovat císaře. Vzhledem k tomu, že první syn se narodil 37+4, zdá se mi těch 39 dost pozdě, ale asi vědí, co dělají :).
A taky mi bylo řečeno, že při sebemenším krvácení okamžitě do porodnice… Protože by se uložení placenty muselo zned zkontrolovat a pokud by byla stále v porodních cestách, akutní císař, nemohli by nechat probíhat spontánní porod.
U mně navíc musí kontrolovat tloušťku jizvy po prvním císaři :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
20.5.11 11:53
viky23 píše:
tohle samé mě řekli včera když jsem byla na stěru :pocitac: :zed: uvidíme co mi na to řekne můj gynekolog, prý bych musela na císaře kdyby se to nezlepšilo a má mě můj dr hlídat, o tahání atd mě nikdo nic neřekl :zed: :pocitac: jsem teprv 18týden. :roll:

Viky, ty máš ještě spoustu času, ta pravděpodobnost, že se placenta posune, je hoooodně vysoká, v takhle časném stadiu těhotenství se to opravdu nijak neřeší, většina doktorů by na to ani nepřišla, protože takhle brzo to nekontrolují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
20.5.11 11:58

právě že můj gynekolog před měsícem nic neříkal, jen jsme musela do nemocnice na stěr, tak mě tamní doktor takhle vyděsil…docela mě v tom bodbříško bobolívá tak proto mi tam mrkl :nevim: tak doufám, že byde vše ok…ležím odpočívám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
20.5.11 12:08

viky23, ty jsi ještě v brzkém těhu, u tebe je velká pravděpodobnost, že se samovolně vytáhne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adaška
20.5.11 12:16

Díky holky, tak jsem na to zvědavá… Mně to teda doktorka říkala už ve 20.týdnu, pak nic neříkala a až dnes… no, uvidíme :wink:

bumbinka - a ty jsi teď kolikátý týden? Já prvního syna rodila 38+4, ale to byl spontánní porod

Každopádně jsem teď trošku chytřejší, za což děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5468
20.5.11 12:23
Adaška píše:
bumbinka - a ty jsi teď kolikátý týden? Já prvního syna rodila 38+4, ale to byl spontánní porod
Každopádně jsem teď trošku chytřejší, za což děkuji :kytka:

Já jsem teď 33.tt.
První syn se taky rozhodl přijít o něco dřív na svět sám, jen se mu to úplně nepovedlo, takže jsme skončili na akutním císaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
20.5.11 14:36

Ahoj, já byla dneska v poradně a taky mi doktorka říkala, že je placenta docela nízko…navíc jsem pak dost krvcela po vyšetření a tak jak byl malej do teď hlavou dolů, tak když jsem pak přijela znovu skrz to krvácení, tak najednou byl otočený nohama…doktorka docela mrkala a já ani nemluvím…z porodu mám nebetyčnou hrůzu a byla jsem vděčná za to, že už je malý hlavou dolů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
20.5.11 14:36

Ahoj, já byla dneska v poradně a taky mi doktorka říkala, že je placenta docela nízko…navíc jsem pak dost krvcela po vyšetření a tak jak byl malej do teď hlavou dolů, tak když jsem pak přijela znovu skrz to krvácení, tak najednou byl otočený nohama…doktorka docela mrkala a já ani nemluvím…z porodu mám nebetyčnou hrůzu a byla jsem vděčná za to, že už je malý hlavou dolů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.5.11 21:55

Ja měla taky vcestnou placentu, akorátže jsem se to dozveděla asi tak dvě hodiny předtím, než jsem musela na předčasného císaře…to asi zakladatelka nechtěla slyšet :oops: ale přidávám jen svou zkušenost. Naštěstí všechno dobře dopadlo a naše jehňátko se má v rámci možností dobře :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4762
5.6.11 14:19

ahoj holky,tak já se teda zatím nemusím bát jo?,jsem teprve v půlce těhu a náhodou jsme se dočetla v propouštěcí zprávě jak jsem byla v nemocnici na pozorování že mám nízko položenou placentu,tak mě to zajímalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.4.14 12:32

Může být nízko položená placenta a zároveň hlavička volně nad vchodem?? 29 týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí