Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Placenta je prostě nízko, třeba pod miminkem, a měla by se časem vytáhnout nahoru aby nepřekážela dole u Branky a nekomplikovala porod ![]()
Ale záleží jak moc nízko, jestli je vcestná nebo pouze někde dole u vnitřní branky ![]()
ahoj mela jsem ji taky nizko. neměla jsem se moc namáhat, ideálně ležet. Víc tohlídala na utz, páč kdyby byla v porodních cestách musel by být císař. A ještě mě upozornila doktorka, že kdybych začala i jenom trošičku krvácet tak mám jet okamžitě do porodnice. U mě na to přišli až ve 36 týdnu a pěkně mě vyděsili. Jediný čeho se báli, že bych mohla víc krvácet, ale to se nestalo a ve 38+4 jsem měla naprosto ukázkový porod
Dražim palce ať ti taky všechno dobrře dopadne.
tohle samé mě řekli včera když jsem byla na stěru
uvidíme co mi na to řekne můj gynekolog, prý bych musela na císaře kdyby se to nezlepšilo a má mě můj dr hlídat, o tahání atd mě nikdo nic neřekl
jsem teprv 18týden. ![]()
Já to mám taky, tedy vcestnou, což znamená, že opravdu zasahuje do porodních cest… V tom případě miminko nemá jak projít ven a musí se rodit císařem, ale do poslední chvíle se čká, jestli se náhodou placenta „nevytáhne“ nahoru, často k tomu dojde a pak může proběhnout normální porod.
Pokud by se neposunula, budou mi na 39+0 plánovat císaře. Vzhledem k tomu, že první syn se narodil 37+4, zdá se mi těch 39 dost pozdě, ale asi vědí, co dělají
.
A taky mi bylo řečeno, že při sebemenším krvácení okamžitě do porodnice… Protože by se uložení placenty muselo zned zkontrolovat a pokud by byla stále v porodních cestách, akutní císař, nemohli by nechat probíhat spontánní porod.
U mně navíc musí kontrolovat tloušťku jizvy po prvním císaři ![]()
viky23 píše:
tohle samé mě řekli včera když jsem byla na stěru![]()
uvidíme co mi na to řekne můj gynekolog, prý bych musela na císaře kdyby se to nezlepšilo a má mě můj dr hlídat, o tahání atd mě nikdo nic neřekl
![]()
jsem teprv 18týden.
Viky, ty máš ještě spoustu času, ta pravděpodobnost, že se placenta posune, je hoooodně vysoká, v takhle časném stadiu těhotenství se to opravdu nijak neřeší, většina doktorů by na to ani nepřišla, protože takhle brzo to nekontrolují…
právě že můj gynekolog před měsícem nic neříkal, jen jsme musela do nemocnice na stěr, tak mě tamní doktor takhle vyděsil…docela mě v tom bodbříško bobolívá tak proto mi tam mrkl
tak doufám, že byde vše ok…ležím odpočívám… ![]()
viky23, ty jsi ještě v brzkém těhu, u tebe je velká pravděpodobnost, že se samovolně vytáhne ![]()
Díky holky, tak jsem na to zvědavá… Mně to teda doktorka říkala už ve 20.týdnu, pak nic neříkala a až dnes… no, uvidíme ![]()
bumbinka - a ty jsi teď kolikátý týden? Já prvního syna rodila 38+4, ale to byl spontánní porod
Každopádně jsem teď trošku chytřejší, za což děkuji ![]()
Adaška píše:
bumbinka - a ty jsi teď kolikátý týden? Já prvního syna rodila 38+4, ale to byl spontánní porod
Každopádně jsem teď trošku chytřejší, za což děkuji
Já jsem teď 33.tt.
První syn se taky rozhodl přijít o něco dřív na svět sám, jen se mu to úplně nepovedlo, takže jsme skončili na akutním císaři.
Ahoj, já byla dneska v poradně a taky mi doktorka říkala, že je placenta docela nízko…navíc jsem pak dost krvcela po vyšetření a tak jak byl malej do teď hlavou dolů, tak když jsem pak přijela znovu skrz to krvácení, tak najednou byl otočený nohama…doktorka docela mrkala a já ani nemluvím…z porodu mám nebetyčnou hrůzu a byla jsem vděčná za to, že už je malý hlavou dolů ![]()
Ahoj, já byla dneska v poradně a taky mi doktorka říkala, že je placenta docela nízko…navíc jsem pak dost krvcela po vyšetření a tak jak byl malej do teď hlavou dolů, tak když jsem pak přijela znovu skrz to krvácení, tak najednou byl otočený nohama…doktorka docela mrkala a já ani nemluvím…z porodu mám nebetyčnou hrůzu a byla jsem vděčná za to, že už je malý hlavou dolů ![]()
Ja měla taky vcestnou placentu, akorátže jsem se to dozveděla asi tak dvě hodiny předtím, než jsem musela na předčasného císaře…to asi zakladatelka nechtěla slyšet
ale přidávám jen svou zkušenost. Naštěstí všechno dobře dopadlo a naše jehňátko se má v rámci možností dobře ![]()
ahoj holky,tak já se teda zatím nemusím bát jo?,jsem teprve v půlce těhu a náhodou jsme se dočetla v propouštěcí zprávě jak jsem byla v nemocnici na pozorování že mám nízko položenou placentu,tak mě to zajímalo ![]()
Může být nízko položená placenta a zároveň hlavička volně nad vchodem?? 29 týden
Ahoj holky,
dneska jsem byla na kontrole a paní doktorka říkala, že mám moc nízko placentu… Že to budeme muset hlídat… Nemáte s tím nějakou zkušenost? Já totiž vůbec nevím.. nic víc mi k tomu neřekla