Přenašečky sem!

3113
20.5.11 13:12

Přenašečky sem!

Ahoj holky, zařadila jsem se mezi tzv. přenašečky, i když samozřejmě vím, že termín je plus minus 14 dní před a 14 dní před určeným termínem porodu. Nicméně se to slovní spojení „přenášet“ již ustálilo… Chci se zeptat na vaše zkušenosti s přenášením. Jak dlouho? Jak nakonec porod dopadl, zda přirozeně či vyvolávaný. Zda byl rychlý či pomalý atd…
Pro upřesnění - u mě se nic neděje, ani poslíček, dle včerejší kontroly v Podolí čípek 1,5 cm, otevřená jen částečně pro prst.
Děkuji za popis vašich zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
20.5.11 13:31

V úterý v poradně (41+3) nic nenasvědčovalo porodu. Poslal mě do rizikové poradny do špitálu, kde mi udělali hamiltona a prý se zatím nic nechystá a v pátek si v další poradně promluvíme, co dál. Z rizikové poradny jsem odcházela v 15 hod. Následující den v 13:03 přišel na svět přirozenou cestou Lukášek :palec: Poslíky jsem měla až po tom hamiltonu a bolesti (jako že fakt bolesti) začli v jednu ráno. Do porodky mě přijali v 7 ráno (byli jsme tam i v tu jednu, ale to mě posílali domů s tím, že to ještě může přestat).
Takže žádný stres, času dost, otvírací fáze byla málem moje smrt :lol: , ale v září mě to čeká znova, takže to tak hrozné být nemohlo (ještě že člověk rychle zapomene :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
20.5.11 13:44

Kakiko, tak ti otrnulo a držím palce s druhým miminkem :-D
Mně by ani Hamilton zatím nešel, není kudy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
20.5.11 14:29

Já skončila ve 42 tydnu u vyvolání, protože jsem měla málo plodové vody. Přes noc mi dali tablety na dozránínporodních cest a druhý den ráno zavedli tabletu na vyvolání. Do 4,5 hodinky od zaveddení byla Eliška na světě. Myslím, že jsem měla vcelku rychlý porod, protože na 2 vyvolávací tabletu, kterou plánovali, ani nedošlo. Jo, a byl to můj první porod a Eliška byla otočená koncem pánevním. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
20.5.11 14:40

ahojky, chce to klid (kecá se to dobře co? když já byla na nervy) - 41+3 nástup do porodky a to mi dělali oxytocínový test a 41+4 se malý narodil 4 hodiny po zavedení tablety :palec:

• Citovat
  • Upravit
lumu
20.5.11 14:42

a kdy jsi měla termín?

• Citovat
  • Upravit
3113
20.5.11 15:18

zatím se moc nenervuju, termín jsem měla dle ms ve středu 18., spíš si říkám, že ty porodní cesty by se už mohly trochu chystat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
20.5.11 16:23

U mě to taky bylo veselé :-) Už někdy od 36tt mi dr. říkal, že prcek bude moc velký. Že bych neměla přenášet. Protože měřím jen 152cm, tak v tom doktoři viděli velký problém. Problém až takový, že mě ve 39tt poslali do nemocnice s tím, že asi budou dělat císaře, páč malej už měl dle ultrazvuku skorem 4kg. V nemocnici jsem byla od pátku a v pondělí už mě zas pouštěli domu. Primář porodnice usoudil, že malej zas tak velikej nebude a že by to zkusil přirozeným porodem a ne císařem. Ve středu jsem měla narozeniny a v pátek znovu nastupovala do nemocnice. To už jsem byla nějakých 40tt + 5. Poslíčky už jsem mívala docela často a docela intenzivní, ale nic víc. Neotvírala jsem se a malej nesestupoval. Když mě v pátek přijímali, tak mi bylo řečeno, že do středy se bude čekat, zda to přijde samo a pak teprve začnou něco dělat. A že mě budou hlídat velikost prcka. Jakmile překročí 4kg tak jdu na císaře hned. Dle ultrazvuku v ten pátek měl malej přes 4kg a stejně se nic nedělo. V sobotu večer mi začly vcelku silný poslíčky a trvaly tak nějak celou neděli. V neděli ve 22hod. mě vzali na hekárnu s tím, že jsem otevřená na jeden prst. Už jsem měla kontrakce co 5-6 minut, celou noc … porod se však nerozjížděl. Kontrakce sílily a malej pořád nechtěl ven. Takže v pondělí ve 12:45 mi udělali císaře. Tudíž jsem přenášela. Byla jsem 41+1 a už jsem se sotva hýbala. Skoro dva týdny jsem doma dělala vše možné proto, abych porodila a nic :zed: Jo a ve finále měl Mates jen 3620g :roll: :lol: Nebylo to nic moc příjemnýho, rodit 12 hodin normálním porodem a ve finále stejně jít pod kudlu, ale přežila jsem :-) Matýskovi už bude v neděli půl roku a je to moje zlatíčko :-) Holky držím palce, ať vám to dopadne co nejlépe. Ať je to hlavně rychlé a nepřenášíte moc dlouho :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
20.5.11 16:29

První dítko se narodilo ve 40+6,v den co jsem měla nastoupit na vyvolačku.Druhé ditko taky v den co jsem měla jít na vyvolání ve 41+0,takže mě to nakonec díky bohu minulo.U druhého 2× hamilton,bez úspěchu.U prvního jednou a taky nic.Jo a v poradně vždy čípek dlouhý jak kůl v plotě,nic se nechystalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
20.5.11 16:30

Pitu, to sis taky užila :hug: Doufám, že tě nebudu následovat :-( Ty váhové odhady jsou totálně na nic, půl kilo sem, půl kilo tam… Mně ani odhad nedělali, prý když ve 30tt na velkém utz bylo vše v normě, tak už neopakují. Co jim vadilo na tvé výšce? Máš úzkou pánev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
20.5.11 16:31

Katko86, tak máš poslušné děti, že se rozhodly bez vyvolávačky :kytka: Jak to bylo? Prdla voda, nebo kontrakce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
20.5.11 16:34
Grušenka píše:
Katko86, tak máš poslušné děti, že se rozhodly bez vyvolávačky :kytka: Jak to bylo? Prdla voda, nebo kontrakce?

Voda neprdla ani jednou.U prvního kontrakce ale slabé,porod byl otřesný,prcek přez 4 kg,trvalo to 13 hodin.u druhého odhad váhy kolem 5 kg :evil: ,v noci přišly kontrakce hned po minutě,neskutečně silné,tak tak jsem došla do auta.honem do porodky,příjem,rychle na sál,otevřena na 8 cm,chvili do sprchy,píchnout vodu a prcek byl venku.Nesrovnatelné s prvním porodem.prostě paráda.třetí asi odrodím doma :pankac: :pankac: :lol: :lol: JO a vážili jsme 3,7 kg.Ve 38 tt odhad 4 kg :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
20.5.11 16:39

ten druhý porod si tak nějak představuju pro sebe taky :pankac: , rychle a hladce, tak kéž by se představy vyplnily :-D
Zatím (40+2) ale ani nevím, co je poslíček :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
20.5.11 16:40
Grušenka píše:
ten druhý porod si tak nějak představuju pro sebe taky :pankac: , rychle a hladce, tak kéž by se představy vyplnily :-D
Zatím (40+2) ale ani nevím, co je poslíček :think:

Já měla právě to šílené tvrdnutí od 16 tt celé těhu,tak si děloha asi natrénovala nebo mu starší sourozence tou svojí porodní váhou udělal dálnici ven :-P :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
20.5.11 16:41

A poslíčky jsem teda měla často,ale u prvního asi jen 2×.Neboj,je to čekání sice na palici,ale jednou ven vykouknout musí :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí