Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, zařadila jsem se mezi tzv. přenašečky, i když samozřejmě vím, že termín je plus minus 14 dní před a 14 dní před určeným termínem porodu. Nicméně se to slovní spojení „přenášet“ již ustálilo… Chci se zeptat na vaše zkušenosti s přenášením. Jak dlouho? Jak nakonec porod dopadl, zda přirozeně či vyvolávaný. Zda byl rychlý či pomalý atd…
Pro upřesnění - u mě se nic neděje, ani poslíček, dle včerejší kontroly v Podolí čípek 1,5 cm, otevřená jen částečně pro prst.
Děkuji za popis vašich zkušeností.
V úterý v poradně (41+3) nic nenasvědčovalo porodu. Poslal mě do rizikové poradny do špitálu, kde mi udělali hamiltona a prý se zatím nic nechystá a v pátek si v další poradně promluvíme, co dál. Z rizikové poradny jsem odcházela v 15 hod. Následující den v 13:03 přišel na svět přirozenou cestou Lukášek
Poslíky jsem měla až po tom hamiltonu a bolesti (jako že fakt bolesti) začli v jednu ráno. Do porodky mě přijali v 7 ráno (byli jsme tam i v tu jednu, ale to mě posílali domů s tím, že to ještě může přestat).
Takže žádný stres, času dost, otvírací fáze byla málem moje smrt
, ale v září mě to čeká znova, takže to tak hrozné být nemohlo (ještě že člověk rychle zapomene
)
Kakiko, tak ti otrnulo a držím palce s druhým miminkem ![]()
Mně by ani Hamilton zatím nešel, není kudy ![]()
Já skončila ve 42 tydnu u vyvolání, protože jsem měla málo plodové vody. Přes noc mi dali tablety na dozránínporodních cest a druhý den ráno zavedli tabletu na vyvolání. Do 4,5 hodinky od zaveddení byla Eliška na světě. Myslím, že jsem měla vcelku rychlý porod, protože na 2 vyvolávací tabletu, kterou plánovali, ani nedošlo. Jo, a byl to můj první porod a Eliška byla otočená koncem pánevním. ![]()
ahojky, chce to klid (kecá se to dobře co? když já byla na nervy) - 41+3 nástup do porodky a to mi dělali oxytocínový test a 41+4 se malý narodil 4 hodiny po zavedení tablety ![]()
zatím se moc nenervuju, termín jsem měla dle ms ve středu 18., spíš si říkám, že ty porodní cesty by se už mohly trochu chystat ![]()
U mě to taky bylo veselé
Už někdy od 36tt mi dr. říkal, že prcek bude moc velký. Že bych neměla přenášet. Protože měřím jen 152cm, tak v tom doktoři viděli velký problém. Problém až takový, že mě ve 39tt poslali do nemocnice s tím, že asi budou dělat císaře, páč malej už měl dle ultrazvuku skorem 4kg. V nemocnici jsem byla od pátku a v pondělí už mě zas pouštěli domu. Primář porodnice usoudil, že malej zas tak velikej nebude a že by to zkusil přirozeným porodem a ne císařem. Ve středu jsem měla narozeniny a v pátek znovu nastupovala do nemocnice. To už jsem byla nějakých 40tt + 5. Poslíčky už jsem mívala docela často a docela intenzivní, ale nic víc. Neotvírala jsem se a malej nesestupoval. Když mě v pátek přijímali, tak mi bylo řečeno, že do středy se bude čekat, zda to přijde samo a pak teprve začnou něco dělat. A že mě budou hlídat velikost prcka. Jakmile překročí 4kg tak jdu na císaře hned. Dle ultrazvuku v ten pátek měl malej přes 4kg a stejně se nic nedělo. V sobotu večer mi začly vcelku silný poslíčky a trvaly tak nějak celou neděli. V neděli ve 22hod. mě vzali na hekárnu s tím, že jsem otevřená na jeden prst. Už jsem měla kontrakce co 5-6 minut, celou noc … porod se však nerozjížděl. Kontrakce sílily a malej pořád nechtěl ven. Takže v pondělí ve 12:45 mi udělali císaře. Tudíž jsem přenášela. Byla jsem 41+1 a už jsem se sotva hýbala. Skoro dva týdny jsem doma dělala vše možné proto, abych porodila a nic
Jo a ve finále měl Mates jen 3620g
Nebylo to nic moc příjemnýho, rodit 12 hodin normálním porodem a ve finále stejně jít pod kudlu, ale přežila jsem
Matýskovi už bude v neděli půl roku a je to moje zlatíčko
Holky držím palce, ať vám to dopadne co nejlépe. Ať je to hlavně rychlé a nepřenášíte moc dlouho ![]()
První dítko se narodilo ve 40+6,v den co jsem měla nastoupit na vyvolačku.Druhé ditko taky v den co jsem měla jít na vyvolání ve 41+0,takže mě to nakonec díky bohu minulo.U druhého 2× hamilton,bez úspěchu.U prvního jednou a taky nic.Jo a v poradně vždy čípek dlouhý jak kůl v plotě,nic se nechystalo.
Pitu, to sis taky užila
Doufám, že tě nebudu následovat
Ty váhové odhady jsou totálně na nic, půl kilo sem, půl kilo tam… Mně ani odhad nedělali, prý když ve 30tt na velkém utz bylo vše v normě, tak už neopakují. Co jim vadilo na tvé výšce? Máš úzkou pánev?
Katko86, tak máš poslušné děti, že se rozhodly bez vyvolávačky
Jak to bylo? Prdla voda, nebo kontrakce?
Grušenka píše:
Katko86, tak máš poslušné děti, že se rozhodly bez vyvolávačkyJak to bylo? Prdla voda, nebo kontrakce?
Voda neprdla ani jednou.U prvního kontrakce ale slabé,porod byl otřesný,prcek přez 4 kg,trvalo to 13 hodin.u druhého odhad váhy kolem 5 kg
,v noci přišly kontrakce hned po minutě,neskutečně silné,tak tak jsem došla do auta.honem do porodky,příjem,rychle na sál,otevřena na 8 cm,chvili do sprchy,píchnout vodu a prcek byl venku.Nesrovnatelné s prvním porodem.prostě paráda.třetí asi odrodím doma
JO a vážili jsme 3,7 kg.Ve 38 tt odhad 4 kg ![]()
ten druhý porod si tak nějak představuju pro sebe taky
, rychle a hladce, tak kéž by se představy vyplnily ![]()
Zatím (40+2) ale ani nevím, co je poslíček ![]()
Grušenka píše:
ten druhý porod si tak nějak představuju pro sebe taky, rychle a hladce, tak kéž by se představy vyplnily
Zatím (40+2) ale ani nevím, co je poslíček
Já měla právě to šílené tvrdnutí od 16 tt celé těhu,tak si děloha asi natrénovala nebo mu starší sourozence tou svojí porodní váhou udělal dálnici ven
![]()
A poslíčky jsem teda měla často,ale u prvního asi jen 2×.Neboj,je to čekání sice na palici,ale jednou ven vykouknout musí
![]()