Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To vypadá nadějně!!
Grušenka nám asi konečně porodila. Jupííí
Oooobr gratulace, holka
Ať se vám daří co nejlépe a mimčo roste před očima jak má
Jo a doufám, že porod byl co nejrychlejší ![]()
Ahoj holčinky, nakonec jsem to Květňátko stihla tak tak ve 41+5, den po mých narozeninách. Děkuju, že jste na mě myslely a za podporu
.
Porod byl to fakt porod. Vyzkoušela jsem si snad všechny “oblíbené lahůdky”, kterých se nastávající maminky děsí.
Vyvolávaný porod, odteklou vodu, která byla zelená jak žabinec, celých 14 hodin než malá vykoukla křížové bolesti, že mě i napadlo proskočit oknem, neboť na nich raději neměli kličky
, celou dobu porodu na 2 centimetry, epidurál mi zabral jen na hodinku, ale aspoň tak, celých 14 hodin vleže na zádech, protože jen tak snímaly sondy monitoru maličké srdíčko, museli ji pořád hlídat kvůli té zkažené vodě a vydýchat křížové bolesti vleže fakt nejde.
Nakonec rozhodnuto o císaři pro nepostupující porod, i po 13 hodinách pořád na dva cm a kvůli té vodě tam maličká nemohla být dlouho, ač se jí dařilo dobře. Takže po 14 hodinách lokální umrtvení a řežou, jenže já to cítím a to fakt fest, pořád říkám, ať mě neuspávají, chci vidět maličkou, jak mi ji ukázali a začali šít, tak už jsem tu bolest nezvládla a dali mi celkovou narkózu. Takže tak.
Maličká je kouzelná
, jmenuje se Berenika, měla 3,46 kg a 51cm, hned se na JIPu přisála a saje doteď, zatím ale nemá co, chudinka malá, už zhubla o víc než 10%, tak jí dneska dají mateřské mléčko z banky a snad se mi max zítra rozjede laktace, prý to po císaři tak 4 dny trvá??? Holky císařky, jak jste to měly s mlékem?
Grušenko, ooobr gratulace také
Koukám, že mi to pondělí vyšlo, co?
Jak to tak čtu, pěkně jsi si porod užila … v tom se taky vcelku shodujeme. Taky jsem k tomu měla křížové bolesti a lehce zakalenou plodovku, tak jsem celou dobu musela ležet se sondou na srdíčku prcka. Vím přesně o čem mluvíš
Hlavně, že už je malá na světě a že jste holky obě v pořádku
Berenika je vážně moc krásná
Přeju jí mnoho sil do života
Jinak mě se po císaři mlíčko nerozjelo skorem vůbec
Ale nechci tě tím strašit. Ono to bylo i tím, že Mates se nechtěl přisát. V porodnici jsme s tím strašně bojovali. Měl hysterák, když měl dostat prso
A bohužel nám to částečně zůstalo i doma. Takže jsem plně nekojila nikdy. Ze začátku lehké příkrmy a od měsíce je plně na UM. A taky jsme to přežili
Ale uvidíš, že se rozkojíš
Tak se tam mějte holky krásně a ať vám malá dělá jen samou radost ![]()
Pitu, jde to dobře, asi se to mléko včera leklo, že si na něj stěžuju na emiminu a chvíli poté se laktace rozjela na jedničku. Takže včera malá tahala hned 40 a od noci 50 najednou, jsme tu trochu za exotky, že dva dny po císaři a první den, co mi ji dali, nám to spolu tak jde, ale já jsem strašně šťastná, že to tak dopadlo. Nechci to zakřiknout, ale už zítra by nás mohli pusti domů
![]()
Děkuju moc a pohlaď Matese ![]()
Grušenko, moooooc GRATULUJU
k holčičce, je kouzelná. Tak jsi to zvládla, to je jedno že císařem, vždyť hlavně že je malá zdravá viď.
No a já se tak nějak přidávám k přenašečkám
, termín byl ve středu a zatím nic. Dneska při poslední kontrole všechno stejné jak ve středu. Tak pokud neporodím do pondělí, tak v úterý nástup do poradny v porodnici a tak rozhodnou, jestli vyvolat, nebo ještě čekat ![]()
Dnes při vyšetření mi dr. zajela tak trošku hlouběji a šťournula tam prstem, tak nevím jestli to byl pokus o Hamiltona nebo ne, každopádně mě pobolívá podbřišek. Tak uvidíme. Už mě to čekání zmáhá a to čekám teprve chvíli ![]()
Ahoj holky, tak jak jste na tom s přenášením - nynější zářijovky? ![]()
Ahoj, já jsem dneska 40+6, je to děs.. když to nepůjde samo, ve středu jdu na vyvolání, což je to, čeho jsem se nejvíc bála. co ty?
Moc děkuju ![]()
já už zkoušela všechno (dobře, do mytí oken se mi nechce
) procházka, sex, vanu mám každej den, svařák, i ricinovej koktejl.. akorát poslíčci a nic..
Tonic, granátové jablko, masáž kotníků, masáž bradavek ![]()
To přijde.. Já jsem porodila 40+6
tak to stihneš třeba taky, den ještě nekončí ![]()
Zdravím já měla první TP 21.9.. a den předtím termínem mi to změnil doktor na 25.9.
Takže vlastně nevím, jestli přenáším nebo zítra termín… tak jako tak už toho mám dost a dsot ![]()
@Monny píše:
Tonic, granátové jablko, masáž kotníků, masáž bradavek
To přijde.. Já jsem porodila 40+6tak to stihneš třeba taky, den ještě nekončí
Vlastně masáž bradavek jsem taky zkoušela, nohy mi muž masíruje skoro každý den, musí.. ![]()
zkusim ten tonic a granátové jablko, děkuju za radu
ráda bych porodila dneska, ale s tím, jak se cítím teď by to musela být docela rychlovka ![]()
@TereuliJa píše:
Zdravím já měla první TP 21.9.. a den předtím termínem mi to změnil doktor na 25.9.Takže vlastně nevím, jestli přenáším nebo zítra termín… tak jako tak už toho mám dost a dsot
ahoj ![]()
já měla celý těhotenství termín dle UTZ stejný jako termín dle TP (i mi to tak vychází dle početí) a najednou na kontrole v porodnici 40+2 doktorka říká, že malý je malý
, asi na 39+0. ale když jsem viděla, jak to na tom UTZ měří, nic si z toho nedělám, dělala to hodně podle oka. teoreticky mám teda taky před termínem
ale stejně mě objednala na středu na vyvolání, měla bych být 41+1.