Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
to bude dobrůtka
Aby to malé nezachutnalo tak, že bude chtít do bříška ještě další dávky, místo, aby vylezla ![]()
Gruší vážně se neboj
Mě opravdu taky do poslední chvíle říkali, že jsem totálně nepřipravená na porod. Uzavřená a malej nesestupoval. S tímto verdiktem mě ještě v pátek přijímali do porodnice a v pondělí byl malej na světě bez vyvolávaček
Taky jsem zkoušela snad všechny babské rady co jsou a nepomohlo vůbec, ale vůbec nic. I jsem malému domlouvala a vysvětlovala a vše na prd. Prostě musel chtít on sám a ne já
Teď si trochu zahraju na vědmu a říkám, že v pondělí je prcek na světě!!
Prostě budeš mít taky pondělňátko jak my
Užij si poslední víkendík klidovej, pak už nastane mazec
A drž se ![]()
Pitu, děkuju
Pořád se u mě nic neděje
Večer jdu na kontrolu do porodky, tak jsem zvědavá, co mi dr. dneska řekne, nějaké rozhodnutí už udělat musí, tak kéž by řekl, že se nález výrazně změnil a porodím si mimi k nedělním narozkám
Ale to tvé pondělí taky beru
![]()
Zdravím, já přenášela 41+1.V pondělí ráno jsem měla den nástupu do porodnice, že mě budou den nebo dva pozorovat, buď to porodím nebo mi to vyvolají. Nakonec ale kvůli velkému odhadu na plod a nesestouplému bříšku(manžel říkal, že mimi donosím do první třídy i s katovkou) jsem šla na císaře. Ještě ten den se nám v 13,45 narodila holčička. Kdybych nesnídala byla by na světě už dopoledne.
No nekecej, že máš v neděli narozky?! Tak to je pecka!
Já měla narozky 18.11. a malej se narodil 22.11.
Takže jsme na tom tak trochu podobně
Akorát, že tebe neplašej s velikým mimčem
Jinak přeju raději už dneska vše nej nej k narozkám a brzkej a rychlej porod
Ať už si mimčo konečně užíváš ![]()
Natule, koukám že jsi na tom taky podobně
Taky nesestouplé bříško, nepřipravená na porod a dlouhé přenášení
A navíc vyhrožování s velikým mimčem … to znám mooc dobře
A kolik nakonec malá vážila? Mě taky dali ráno snídani a nakonec jsem šla na císaře ve 12:45. Ale s narkózou se kvůli jídlu cukali ![]()
Ahoj tak já jednoho rodila ve 42 t vyvolávačkou zkoušela jsem všechno co kdo radil nic nepomohlo.Druhá se narodila ve 43 t a už jsem byla v klidu věděla jsem že nic nepomůže dostala jsem večer tabletu na dozrávání plus ten hezkej hmat a druhý den se narodila ve dvě ale necítila jsem krom pár stahů nic na sále jsem byla patnáct minut proti prvnímu super.Jo a poslíčky jsem měla tak desetkrát denně už od dvacátého týdne.Neboj věčně tam nebude a nejhodnější jsou stejně v bříšku
ZUZAN
Ahoj Pitu, malou odhadovali na 4,6kg
, kdybych při tomto sdělění neležela, tak se asi skácím.
Nakonec měla 4,1kg. Snídala jsem doma, ale protože jsem byla s nervama v pr.., tak jsem snědla asi jen půl rohlíku. Nechali mě bez jídla a pití do 13hod, pak operace a jídlo až druhý bden ráno. Teda jídlo, tomu se tak nedá říct, donesli nám pitíčko v krabičce c brčkem a řekli, že je to snídaně, já myslela, že chcípnu hlady a málem jsem szžrala i tu krabičku s brčkem.
Nechala jsem si lokálku, takže jsem si celý porod pěkně prožila. Příště si dám asi celkovou, teda jestli nějaké příště bude…
![]()
pitu píše:Pitu, mám a rovnou půlkulaté, tak k nim dostanu Prostin, nebo jak se ty tablety jmenují
No nekecej, že máš v neděli narozky?! Tak to je pecka!Já měla narozky 18.11. a malej se narodil 22.11.
![]()
Takže jsme na tom tak trochu podobně
Akorát, že tebe neplašej s velikým mimčem
Jinak přeju raději už dneska vše nej nej k narozkám a brzkej a rychlej porod
Ať už si mimčo konečně užíváš
Jsem pořád tady, dneska 41+3 a pořád kinder vajíčko beze změny. Stále ani poslík.
Jsem zářným příkladem toho, jak fungují babské rady, tedy vůbec ![]()
Prostě to bez chemické pomoci z rukou lékařů nepůjde, ale dobře mi z toho není, no
![]()
Ještě když mi řekli, že to vyvolávání může trvat od zítřka až do středy, mám vážně strach
Ale zvládnu to, co se dá dělat
![]()
ahoj Grušenko, je to už určitě otrava viď, ale to zvládneš, i kdyby to nakonec byl vyvolávaný porod.
První dítko jsem taky chvilku přenášela, termín jsem měla v úterý, ve čtvrtek jsem se naštvala, vyšlapala schody do 8. poschodí, pak teplá koupel, sexík a v noci mi praskla voda. V pátek ráno jsme jeli do porodnice. Porod se rozběhl až v pátek večer a malá se narodila v sobotu ráno v 9.25 hod. U mě teda babské rady zafungovaly…asi
.
Držím ti palce, třeba porodíme stejně, já mám teď s druhým dítkem termín ve středu 1., tak to by nebylo špatný, na den dětí.
Ale přiznám se, že přenášet taky nechci.
Bludičko, držím ti palce, ať je prcek brzy na světě
Bojím, bojím ![]()
Zuzan, taky mám bříško pořád nahoře, až u brady, ale odhad mám 3,5 kila, takže tak akorát ![]()
Ahoj Grušenko,tak to mi připomínáš mě samotnou. Ani jedna z babských rad mi nepomohla a to jsem jich vyzkoušela, vytírání schodů, uklízení, mytí oken, běhání do schodů, hrabání zahrady, skákání na balonu, červené vínko, sex a ani užásný Hamiltonův hmat, malou ven nedostal. Ono když se u tebe miminku líbí
, takho nedostanou ven ani heverem.
Manžel mi říkal, že jí budu nosit do 1.třídy a porodím jí i s aktovkou,
vtipálek. Z vyvolávačky jsem měla taky hrůzu, prý je pak porod bolestivější a intenzivnější, tak nevím. Každopádně držím palečky!!! ![]()
Nakonec musela jít ven císařem.