Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Klika, že nebyla porodnice dál, viď? To by se mrňous taky mohl vyklubat cestou
Tak u třetího pozor, ať stihnete dojet ![]()
Jo a tvrdnutí bříška u mě taky nic
, ale říkáš to správně, vykouknout musí.
Kakika píše:
V úterý v poradně (41+3) nic nenasvědčovalo porodu. Poslal mě do rizikové poradny do špitálu, kde mi udělali hamiltona a prý se zatím nic nechystá a v pátek si v další poradně promluvíme, co dál. Z rizikové poradny jsem odcházela v 15 hod. Následující den v 13:03 přišel na svět přirozenou cestou LukášekPoslíky jsem měla až po tom hamiltonu a bolesti (jako že fakt bolesti) začli v jednu ráno. Do porodky mě přijali v 7 ráno (byli jsme tam i v tu jednu, ale to mě posílali domů s tím, že to ještě může přestat).
Takže žádný stres, času dost, otvírací fáze byla málem moje smrt, ale v září mě to čeká znova, takže to tak hrozné být nemohlo (ještě že člověk rychle zapomene
)
tak já středa poradna (40+0.tt), odvelena v pátek do rizikovky (40+2) a tam mě udělali hamiltona … když neporodím přirozeně sama … jdu v úterý 24.5. (40+6) na vyvolávačku … trošku se bojím …
nečetla jsem diskuzi, ale já rodila 41+1 (podle UZ, podle MS by to bylo už 42+1), porod přirozenej, předtím bez poslíčků… slabě začalo v noci, do porodnice v 18 hod, malá byla 21:45 na světě, takže rychlý:) a super bezproblémový:)
Janico, díky za naději, že to třeba budu mít taky rychlé a bezproblémové ![]()
Grušenko … já to nechápu dodnes, co mají za problém s výškou rodičky. Ale ať jsem se zeptala jakého koliv doktora nebo sestry, nikdo mi na to neuměl odpovědět. Pánev úzkou nemám, jsem kus ženský
Podle mě to maj prostě v tabulkách a basta. Je fakt, že jsem si taky neuměla představit rodit 4kg drobečka
Ale to bych si nedokázala představit ani jako 2 metrová
Na jednu stranu jsem ráda, že byl císař … jen mi ho mohli udělat hned a nemuseli mě nechávat trápit 12 hodin ![]()
Pavouk … vyvolávačky se neboj
Každý na ní reaguje úplně jinak. Někdo tvrdí, že jsou po ní větší bolesti. Někdo zas naopak, že je porod rychlejší. Musíš si vsugerovat, že pro tebe bude vyvolávačka tou nej cestou, pokud ji budou muset dát
Já se zas strašně bála prdnutí vody. Nepraskla mi sama, ale museli mi pomoct. A nakonec to vůbec nebylo nepříjemný
Jen jsem měla mooooc plodové vody, tak jsem poměrně dlouho vytékala a to byl zvláštní pocit ![]()
Holky čekačky, držím vám všem palečky!!! Když jsem to zvládla já, tak to dá každá z vás
![]()
Ahojky,
přenášela jsem 5 dní, honil mě čas pač jsem po císaři mohla přenášet 10 dní jinak zas císař. Zkusila jsem doma snad všechny babské rady včetně běhání do schodů a nic
Porod byl pak dlouhý od soboty v porodnici,kontrakce po 5 min, neotevírala jsem se a malá se narodila v pondělí ráno přirozeně. Sice dlouhé,ale oproti císaři krásný zážitek ![]()
No tak já teda nic moc.První porod vyvolaný 41+6.Ráno tableta,do večera pravidelné kontrakce do rána,přes den se kontrakce protáhly na 10min.K večeru mi píchli vodu,pak kapačka a nakonec epidurál a já se začala konečně otevírat.Porodila jsem další den ve 3.30h.Takže 42+1.Druhý porod zase vyvolaný,tentokrát na mé přání už ve 41+4 a po 16h jsem porodila.Oba porody hodně podobné,stejná porodnice,stejný pokoj i postel.Akorát ten druhý o něco kratší!!! ![]()
Pitu, jedné holčině od z Květňátek taky hrozí císařem, že má jen 156 cm a taky má pánev ok, tak nechápeme, to je podobné jako u tebe ![]()
Jitule, Bababa** - ty jovka, to jste měly dlouhé porody, ale zvládly jste to, tak snad to taky vydržím, chvilkami se bojím ![]()
Grušenka píše:
Pitu, jedné holčině od z Květňátek taky hrozí císařem, že má jen 156 cm a taky má pánev ok, tak nechápeme, to je podobné jako u tebeJitule, Bababa** - ty jovka, to jste měly dlouhé porody, ale zvládly jste to, tak snad to taky vydržím, chvilkami se bojím
Neboj,vem si ,co mamin na světě to zvládlo! ![]()
Mě chtěli porod vyvolávat, ale odmítla jsem (ještě neuplynulo 14 dní od termínu - honili mě kvůli malování porodních sálů
) Nakonec se to rozjelo samo, ale moc nepostupovalo. Tak jsem dostala oxytocin do žíly a zanedlouho šup šup na císaře
No to jsem tě asi moc nepotěšila… Neboj, bude to dobrý ![]()
pomeranca píše:
Mě chtěli porod vyvolávat, ale odmítla jsem (ještě neuplynulo 14 dní od termínu - honili mě kvůli malování porodních sálů) Nakonec se to rozjelo samo, ale moc nepostupovalo. Tak jsem dostala oxytocin do žíly a zanedlouho šup šup na císaře
No to jsem tě asi moc nepotěšila… Neboj, bude to dobrý
tak to je poprvé co slyším, že někdo odmítl vyvolávák
já jsem teda čekala jen na to kdy mi ho nabídnou, já vím je to cizí zásah a bla bla bla, ale pro mě to byla úleva
já taky nechtěla vyvolávat, cítila jsem se ke konci dobře a furt sem říkala, jen ať mimi zůstane, kde je ![]()
lumu píše:pomeranca píše:tak to je poprvé co slyším, že někdo odmítl vyvolávák
Mě chtěli porod vyvolávat, ale odmítla jsem (ještě neuplynulo 14 dní od termínu - honili mě kvůli malování porodních sálů) Nakonec se to rozjelo samo, ale moc nepostupovalo. Tak jsem dostala oxytocin do žíly a zanedlouho šup šup na císaře
No to jsem tě asi moc nepotěšila… Neboj, bude to dobrý
já jsem teda čekala jen na to kdy mi ho nabídnou, já vím je to cizí zásah a bla bla bla, ale pro mě to byla úleva
no oni sami říkali, že to ještě není nachystaný, tak mě nijak extra nenutili. A jak říkám, ještě nebylo 14 dní po termínu ![]()
Tak Pavouk, co psala o pár řádků výš, v noci porodila kloučka, šlo to bez zásahů a přirozeně ![]()
Já pořád nic, žádné náznaky ![]()
Pomeranca - co byl za problém, že nakonec císař
?
Toho se asi obávám nejvíc, že mi porod třeba vyvolají, pak dlouho snaha a pak akutní císař. Doufám ale, že ne ![]()
Malej měl šňůru kolem krku. Vůbec nesestupoval, naopak lezl nahoru. A naštěstí mě nenechali trápit moc dlouho… po cca 6 hodinách mě vzali na sál. Jsem ráda, že to dopadlo takhle, i když jě mi pořád lít, že to nešlo normálně. Taky jsme to nemuseli ani jeden přežít ![]()