Neschopenka a mateřská

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19.1.11 11:57

Poradte

Dobrý den chtěla bych poradit mám doma 3 děti 6,3 a 3 měsíce.začala sem pracovat minulý rok v únoru kdy synovi bylo 21 měsíců a končila mi Mateřská a 3.800 je opravdu málo ale zjistila sem že jsem ve druhém měsíci,ale přesto jsem pracovala do poloviny 5-tého měsíce potom sem naspoupila na neschopenku když sem měla 6 týdnů před porodem nastoupit na Mateřskou bylo mi řečeno že na to nemám nárok proto sem musela zůstat na neschopence a po porodu jdem dostala neschopenku související s porodem tedy na Mateřskou jsem nastoupila až po šestinedělí a ted mám strach že budu muset zhruba za půl roku do práce protože 3.800 co to je nevýte někdo jestli mám nárok na to vybrat si mateřskou na 3 roky manžel ted přišel o práci kvůli snižování stavu :zed: a nechci od syna odejít tak brzo přece jenom už je to naposledy.Poradte mi někdo děkuji mnohokrát :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2803
19.1.11 12:02

To je nemilá situace :-( Poradím ti, ať si manžel najde rychle novou práci nebo brigádu a ty se můžeš v klidu starat o miminko :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
19.1.11 12:25

Já si myslím, že bys měla mít nárok vybrat si tříletou variantu :think: Skrze tu nemocenskou až do konce šestinedělí.
Zajdi na SSP (úřad práce - odbor státní sociální podpory, jak jsi žádala o porodné) a poraď se tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
19.1.11 12:29

Pokud jsem všechno správně pochopila, řekla bych, že máš nárok pouze na čtyřletou, ale jistá si fakt nejsem :think: Poradila bych se radši na ÚP…

Ale jak píše Lumáťa, jistě se to dá řešit brigádami a melouchy, než manžel sežene novou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
19.1.11 12:36
Pipet píše:
Já si myslím, že bys měla mít nárok vybrat si tříletou variantu :think: Skrze tu nemocenskou až do konce šestinedělí.

Taky si myslím, že bude mít nárok zvoli si délku RP.
Nevadí, že nebyla možnost nastoupit na PPM.
Bohatě stačí ta neschopenka až do 6-nedělí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
19.1.11 12:48

Myslím, že pokud jsi před druhým dítětem normálně pracovala, tak máš nárok na výběr délky rodičáku. Ale taky bych se obrátila na odbor sociální podpory, tam ti dají jistou odpověď :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
19.1.11 12:50

Ahoj měla jsem to podobně jako ty. Vezmeš si papír pro doložení těch příjmu z mateřské, zajdeš na OSSZ oni ti vyplní že si měla nárok na nemocenskou spojenou s porodem a šestinedělím a vyplní ti kolik si měla peněz na den. To zaneseš pak na úřad práce oddělení státní sociální podpory a i s žádostí o rodičák a s žádostí o volbu. Uvidíš, jak dopadneš, pokud si měla denní plnění dost vysoké uznají ti 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.11 12:50

ak to bych byla moc ráda kdyby vyšla ta tří letá budu doma stejně jen dva roky(deýl to prostě nevydržím)Manžel už má csice brigádu na černo ale stím jak to ted hlídají máme docela strach.Máme pronajatý byt od rodičů a platíme 9.000 stím že byt do tří let odkoupíme pomocí hypotéky jenže tu nemůžeme mít ani trvalé bydliště(aspon bych měla nárok na příspěvek na bydlení protože nemáme životní minimum)a s dalšíma splátkama které jsme si brali hlavně kvůli podnájmu jsme skoro na nule.
Kdyby ste mi někdo věděli o nějaké práci na doma byla bych Vám opravdu moc vděčná :-? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.1.11 12:52

Ano na vyber mas.Neznam to presne zneni ale vim ze narok ams.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.11 12:54
locika píše:
Myslím, že pokud jsi před druhým dítětem normálně pracovala, tak máš nárok na výběr délky rodičáku. Ale taky bych se obrátila na odbor sociální podpory, tam ti dají jistou odpověď :wink:

Před druhým dítětem jsem byla necelý rok na pracáku protože syn chtěl jít ve třech do školky nemohla jsem najít práci tak jsme se rozhodly pro druhé dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.11 12:55
kattkka píše:
Ano na vyber mas.Neznam to presne zneni ale vim ze narok ams.

tak to si mě opravdu moc potěšila děkuji :-D :-D  :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.1.11 13:13

ahojky, pusť si hned v televizi ČT 1 - Sama doma, zrovna to rozebírali a dají se tam volat /psát i dotazy. Třeba se něco dozvíš :palec: Jinak docela dobré informace jsou na http://www.babyonline.cz/…ovolena.html. (Řekla bych, že máš na mysli rodičovský příspěvek).
Tak právě na ČT 1 říkali, že pokud jsi neměla nárok na mateřskou, spadáš automaticky do 4-leté varianty :roll: Ale pokud z toho nevyžijete, můžeš na sociálce žádat o pomoc v hmotné nouzi a příspěvky. (na babyonline mají rozepsané i ty příspěvky, tak tam mrkni). Držim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
19.1.11 13:58
Michaelam25 píše:
když sem měla 6 týdnů před porodem nastoupit na Mateřskou bylo mi řečeno že na to nemám nárok proto sem musela zůstat na neschopence

Já se opírala právě o tuhle větu - také jsem žila v domnění, že když „nemá nárok na mateřskou“, spadá do čtyřleté varianty.

Ale pokud jsem to špatně pochopila, omlouvám se samozřejmě za mystifikaci. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.1.11 14:01

Bohusko:zakladatelka napsala ze zustala na nemocenske.
ta veta je takto do 3 let věku tohoto dítěte v základní výměře, pokud neprovedl volbu na rodičovský příspěvek ve zvýšené výměř, jestliže

* rodiči vznikl nárok na peněžitou pomoc v mateřství, peněžitou pomoc nebo nemocenské
Takze ten narok tam opravdu je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
19.1.11 14:29

Kattko, vypadá to, že jsem zakladatelce špatně porozuměla - myslela jsem, že na nemocenskou šla nuceně, právě proto, že neměla nárok na mateřskou. Každopádně děkuji za vysvětlení. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí