Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Kup si ještě jeden testík a pokud bude pozitivní, navštiv znovu svého lékaře a pak už snad budeš vědět na čem jsi.Nejistota je hrozná, já vím, zvlášť když se člověk těší.
Ahojky všicky!
Je tu někdo, kdo by mi poradil, když mám jeden neprůchodný vejcovod a dokrot mi chce udělat inseminaci. Je jedno, který měsíc to dělá?
Každý mi říká něco jiného. Jeden, že musíme ob měsíc, druhý, že je to jedno.
Díky Péťa
Čau!
Když Ti bude dělat IUI, určitě bude i sledovat pomocí UZV, v kterém vaječníku bude dozrávat folikul(y) (na UZV to pozná hned 2. den cyklu při menzes).
O té neprůchodnosti konkrétního vejcovodu doktor, doufám, ví!!!
A ještě něco, tak zcela to neplatí - že vajíčka dozrávají střídavě v Levém a další měsíc v Pravém vaječníku.
Hodně úspěchů!!!
Dandy ![]()
Prosím,prosím, poradí mi někdo. Byla jsem na návštěvě u dr., řekla mi, že mám zvětšenou děložní sliznici. Může mi to někdo vysvětlit. Zapomněla jsem se zeptat. díky
Ahojte všechny snažilky!
S manželem se už deset měsíců snažíme o miminko a nedaří se. Chtěla jsem se zeptat, jak dále postupovat a co patří k vyšetřením, které bychom měli absolvovat. Díky Petra
Ahoj Petro.Možná ještě zkoušejte.Mě řekli,že na vyšetření po 2 letech.Jinak centrum asistované repr. je dobré a musíš tam mít dopor.od lékaře,jinak do Pronatalu,tam to potřeba není.Udělají manž.vyš,bodou brát krev,dělat lůtrazvuky,ale zkoušejte sami,dokud to jde.verča
Ahoj Petro,
nevím kolik ti je let, ale dle mých zkusenosti a dle vypraveni mych kamaradek, bych se asi sverila svymu doktoru. Ja to udelala po jednom roce neuspesneho snazeni a dr. poslala meho manzela na vysetreni spermatu. Ze je to v nynejsi dobe civilizacni nemoc a mozna se budeme snazit (cozpak o to ani tak nejde,snazi se clovek rad,ze jo) a myslet na to zbytecne bez vysledku.Teprv pak po techto vysledcich by poslala me na vysetreni,ktere je u nas bohuzel slozitejsi. Manzel odevzdal sperma (bral to chudinka statecne) a zjistilo se,ze chyba je na jeho strane. Takze kdybychom cekali na dalsi a dalsi pokusy,tak bychom akorat ztratili cas. Po 6 mesicich vybehavani jsem nyni po prvnim pokusu o mimotelnim otehotneni a v patek 7.3. se dozvim,zda-li se to povedlo. Mam hrozny strach,ale jsem rada,ze mame ty prvni zacatky vysetreni za sebou. Neboj se toho, ale radsi zkus neco s tim udelat. Nechci te strasit, ale jistota je jistota. Ahoj Dasa
Ahoj Petro!
Domluv se se svým gynekologem, co dál, zda vás pošle do specializovaného centra, a když Tě tam nebude chtít poslat, nebo vás tam pošle ale až po roce, tak si tam sama zavolej. Někde zřejmě chtějí doporučení od ženského doktora, někde to nechtějí.
Ničeho se neboj, zvláště oněch vyšetření, když to děláš pro miminko, vůbec ti to nepřijde, člověk by pro to přece udělal cokoliv.
Jinak 10 měsíců - žádná doba, pokud jste ještě hodně mladí, ale pokud je vám už více přes 30 let, neváhejte ani chvilku.
My máme za sebou 2,5 roku - a … člověk si zvykne - zkrátka vyzkoušíš vše a ono pořád nic a nic. Už už, ale vždycky se to tam nějak zadrhne a ne a ne se to uhnízdit.
No, naději neztrácíme a to je nejdůležitější.
Hodně úspěchů a brzký dvoučárečkový TT přeje
Dandy ![]()
No,to jsem právě naměřila včera i dneska pod 37.Ale zatím nic.Nemůže na to působit psychika.verča