Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve a vy ostatní, co se v tom vyznáte, prosím o radu:
Dcerka (26m) bude už brzy potřebovat větší autosedačku. Má teď po sestře Römer Safefix Plus 9-18kg, takovou tu žiráfkovou s isofixy a nohou dole, ale pásy a na max. vytažená opěrka hlavy už jí jsou tak tak a v zimním oblečení jí budou tlačit ramena dolů a bude jí těsná i na šířku, tak chceme být připravení.
Starší dcerku jsme přesazovali také cca v 27m na začátku zimy (taky byla hodně velká na svůj věk) do Britax Römer Kidfix II XP SICT 15-36kg… má otázka zní: Je tato sedačka (nový model) stále jedna z nejbezpečnějších a nejpohodlnějších, nebo zda byste doporučili ještě něco lepšího? Které autosedačky v kat. 15-36kg vedou v nejnovějších testech ADAC a dTest?
Trváme na celkové kvalitě, bezpečnosti (SICT nebo podobný systém bočního nárazu), polohování, pohodlí (pultík nesnese), isofix je samozřejmost. Místem omezení nejsme, auta máme velká, děti jen 2.
Edit: Chápu dobře, že jediný rozdíl mezi Britax Römer Kidfix II XP SICT a Britax Römer Kidfix 2 S je v tom, že 2S nemá sice polstrování bezp. pásu, ale zase se dá zádová část u většího děcka odmontovat a nechat jen podsedák?
@nani77 to je vtipne, trvate na celkove kvalite, ale mate dite v sedacce v zimnim obleceni a chcete davat cerstve dvoulete dite na tribodovy pas. Proc ze ti finove maji povinny protismer do 4 let?
@nani77 jestli vám jde opravdu o bezpečnost, tak třeba axkid minikid
má i plus test
@Cuddy píše:
@nani77 to je vtipne, trvate na celkove kvalite, ale mate dite v sedacce v zimnim obleceni a chcete davat cerstve dvoulete dite na tribodovy pas. Proc ze ti finove maji povinny protismer do 4 let?
To me taky zaujalo, resit bezpecnost sedacky a cpat tam dite v zimnim obleceni. Dal uz jsem ani necetla.
Me by zajimalo, jak to ty mistni chytrolinky v zime delaji, zrejme maji vsichni rodinny dum s vytapenou garazi a dite muze jit v mikine v mrazu rovnou do auta nebo nevim…
@Hanka1 píše:Úplně jednoduše dítě svleknu v aute prikryju dekou a jedeme. Pak si holka deku sunda
Me by zajimalo, jak to ty mistni chytrolinky v zime delaji, zrejme maji vsichni rodinny dum s vytapenou garazi a dite muze jit v mikine v mrazu rovnou do auta nebo nevim…
Také náš čeká první zima kdy už dcera nebude ve vajíčku a chystám se to dělat stejně jako @Kukacka123. Když je dítě v bundě nedotahnes pořádně pásy a dítě v případě nehody může ze sedačky vyklouznout.
@Kikulele presne tak. A dcera se jeste nikdy nenechladla
loni jeste cast zimy jezdila ve vajicku, to je jednodussi, ale jinak jezdi v sedacce a v pohode. Auto nam stoji pred bytovkou a proste jak se jede, tak se vytopi a mala se odkreje pripadne. Jinak uz tak se nekdy poti i v tenci mikine, natoz v bunde, to by byla uplne mokra, chuderka. To bych ji neudelala
sama nemam v aute bundu, tak to nebudu delat ji v uzavrenejsi sedacce.
@Hanka1 píše:
Uplne normalne. Dite tesne pred nastupem do auta svleknes. Stejne jako svlekame sebe, taky nejezdim v aute v zimni bunde, za 5 minut by mi bylo vedro. A garaz nemame
. Deti jsou otuzile a v aute mame deku, kdyz je detem zima, muzou se prikryt. Vis, ony nektere ty chytrolinky si pri cteni hodnoceni bezpecnosti sedacek a navodu k sedackam zvladly precist, ze se dite v zimnim obleceni do sedacky davat nema, protoze to vyznamne snizuje jeji ucinnost. ![]()
Mne to prijde i jednodussi. Kdyz dam dite do sedacky v zimni bunde, pojedeme 20 minut a ono mi za 10minut rekne, ze je mu horko, tak mu tu bundu budu sundavat jak? Pak mi v cili vyleze ven do zimy zpocene. Dekou se zvladne prikryt i odkryt samo podle toho, jak potrebuje.
Příspěvek upraven 15.10.19 v 08:17
@Pidulka1991 píše: Úplně jednoduše dítě svleknu v aute prikryju dekou a jedeme. Pak si holka deku sunda.. Když vystupujeme, tak ji obleknu… Ve vajíčku měla fusak (takový ten z Lidlu) a zase deku. To auto je vytopene rychle… Jak to děláš ty? Dáš do sedačky v zimní bundě, pak ohulis topení, děcko se zpoti a pak ho vyndas do zimy??? Jinak bydlíme v paneláku a místo blízko u vchodu je dost nejisté..
Tak my jedenactilety auto zacne topit az tak po deseti, patnacti minutach a za tu dobu uz jsme ve skole, takze nemaji cas se ani zpotit a teplo v aute zacne byt tak akorat, kdyz vylejzam v Praze na u metra nebo u vlaku. Do skolky ve vesnici je to asi dve minuty autem. V muzovym novym aute je teplo hned. Kupodivu tohle jezdeni sestnactilete i jedenactilete deti obe prezily v autosedackach MaxiCosi a Romer. Mladsi jezdi v Romer Kidfix dosud a to je ve skole a v okoli pry jedine…soused ma treba novou sluzebni Oktavku, ale skolkove deti vozi na podsedaku… ![]()
@Hanka1 ale jo, mame vytapenou garaz. Presto obcas potrebuji v zime dite zateplit, kdyz jedeme na kratsi vzdalenosti, parkujeme venku, dite je rozehrate a auto se za tu kratkou dobu nezahreje. Bundu nedavam, ale davam oteplovacky, protoze jsem zkousela, ze na delce pasu nic nepridaji. Jak nema dite vycpana ramena, tak to jde a zaroven ma dite stred tela v teple. Samozrejme jsem i zkousela, dat dite do sedacky v bunde. Pak je dobre tomu diteti bundu sundat a zapnout mu ty prednastavene pasy, clovek se nestaci divit. A v protismeru jsme vozili do tri let.
@Hanka1 tak ony to prezijou, dokud se (tuk tuk tuk) nedejboze neco nestane ![]()
@nani77 my máme cybex z fix, ale dávala jsem do ní dceru až ve třech letech, do té doby měla stále tu 9-18. A v bundě do sedačky určitě neee!!! Taky bundu svlíkam u auta. Má na sobě tilko, triko, mikinu. A přehodím deku.
@nani77 sedačky se dělí podle váhy, tedy 9-18kg, 15-36 kg, takže napsat dítě 26 měsíců a jakou sedačku - na to nejde odpovědět.
rozdíl mezi Kidfix II XP SICT a Kidfix 2 s je největší v tom, že Kidfix II XP SICT má čelní pás XP Pad, a 2S má rozdělávací podsedák. Jinak stále patří mezi nejlepší v kat. 15-36 kg.