Poraďte večerní kaši

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
599
5.11.23 08:20

Poraďte večerní kaši

Dobrý den. Maličká má skoro 7 m. Papá krásně oběd masozeleninu, na svačinu ovocnou kapsičku, sní to celé a ještě otvírá pusinku, že by ještě chtěla.
Dopoledne a přes noc je kojená.
Chtěla jsem zkusit večerní kaši. Koupila jsem banánovou Gerber (me teda chutná hrozně :D )a čtyřikrát neúspěch Ředila jsem v různých poměrech a vždycky se tváří jako bych ji dávala šťovík a nejí. Vadí jí krupičná konzistence i jakékoliv kousky, to mám vyzkoušené.
Koupila jsem i nemlecnou Hami a pak jsem zjistila, že se musí přidávat mléko, což neodstříkám za boha.
Jaké máte zkušenosti se zeleninovou Kendamil? Je dobrá k večeři? Nebo jiné tipy prosím. Napadlo mě i takové to mlíčko s kaší co má Nestlé, ale to by asi musela dostávat do láhve že? A láhev nechci.
Děkuji za tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1169
5.11.23 08:26

Zkus rýžovou že začátku, to je hodně jemná konzistence. My měli nejlepší zkušenosti se značkou DM bio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
5.11.23 08:36

Na noc žádnou. Když už tak na snídani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
5.11.23 08:41

Nutrilon podle věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
5.11.23 08:42

Čekám, že za chvíli se tu spustí lavina příspěvků, že kaše dítěti akorát způsobí bolení bříška, nic mu nutričně nedává, je to přežitek atd. Nesouhlasím s tím. Doporučuji jen si pohlídat složení těch kaší, zrovna Gerbery jsou většinou slazené, ale takhle malému dítěti bych vybírala kaše bez přidaného cukru. Taky některé obsahují palmový olej (!!), bacha na to. Moje dítě má rádo třeba borůvkovou kaši z DM, Gerber krabicové (ty nejsou doslazené) nebo broskvovou Hipp, ty jsou osvědčené ;) Později můžeš koupit obyčejné nemléčné (doporučuji z DM), vařit je z čerstvého plnotučného mléka (cca od 10 měsíce) a přidat čerstvé ovoce. A nebo, když Tvé dítě kaše nechce, dávat k večeři to, co k obědu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
5.11.23 08:48

My vyzkoušeli kde co a nejvíc se nám osvědčila kaše na dobrou noc ve sklenici od Hipp. Zkoušeli jsme i to mlíčko s kaší, normálně jsem podávala lžičkou protože dcera s lahve nepila a nepije do dnes, prostě ji odmítá. Když jsem měla nemléčnou kaši, koupila jsem k tomu vždy předpřipravené umělé mléko v lahvičkách. Hodně jsem taky kupovala kaše od BabyBio, mají docela zajímavé chuťové kombinace, ale ne každému dítku sednou.
Když už mi kaše odmítala, tak jsem dávala od BabyBio večerní menu - mají polévky, jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
5.11.23 08:54

@Kníže Ignor a co kaše dává tělu? Je to jen rýže, nebo krupice, nebo vločky…??? Takže sacharidy ale určitě nic prospěšného? Já je tedy ty kaše dávala ale ráno na snídaní… dělala jsem si tedy domácí kaše ovesné, rýžové, kuskusové… a sladila ovocem čerstvým nebo přesnidávkou. Ale dcera je taky extra moc nechtěla a tak jsem to neřešila a hlavní pro mě bylo že jí obědy zeleninu, maso, ryby… A tedy jinak jsem dávala na večeře dceři zeleninové polévky všeho druhu… mixované, jednoduruhové, více druhu zeleniny..nebo jen jemná zelenina nemixovaná… přidáno trošku na zahuštění vloček, rýže nebo jen zelenina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
5.11.23 09:02
@KKK85 píše:
@Kníže Ignor a co kaše dává tělu? Je to jen rýže, nebo krupice, nebo vločky…??? Takže sacharidy ale určitě nic prospěšného? Já je tedy ty kaše dávala ale ráno na snídaní… dělala jsem si tedy domácí kaše ovesné, rýžové, kuskusové… a sladila ovocem čerstvým nebo přesnidávkou. Ale dcera je taky extra moc nechtěla a tak jsem to neřešila a hlavní pro mě bylo že jí obědy zeleninu, maso, ryby… A tedy jinak jsem dávala na večeře dceři zeleninové polévky všeho druhu… mixované, jednoduruhové, více druhu zeleniny..nebo jen jemná zelenina nemixovaná… přidáno trošku na zahuštění vloček, rýže nebo jen zelenina…

A kde jsi vzala, že sacharidy nejsou prospěšné? Naopak, je to naprostý základ zdravého jídelníčku dospělých a podstatná součást jídelníčku dětí. Dále je v kaši přítomná mléčná a ovocná složka. Takže co kaše dává tělu? Živiny. Ale jak jsem psala, je třeba hlídat složení (ten palmový olej je prostě k nepochopení…) nebo si vařit domácí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
5.11.23 09:06
@Kníže Ignor píše:
A kde jsi vzala, že sacharidy nejsou prospěšné? Naopak, je to naprostý základ zdravého jídelníčku dospělých a podstatná součást jídelníčku dětí. Dále je v kaši přítomná mléčná a ovocná složka. Takže co kaše dává tělu? Živiny. Ale jak jsem psala, je třeba hlídat složení (ten palmový olej je prostě k nepochopení…) nebo si vařit domácí :nevim:

Joo tak jasné že sacharidy jsou třeba, ale jak dítě nechce kaše nahradíš to ovocem například, nebo tu rýži vločky atd. dáš do zeleninnové polévky… Ale třeba jak ti nechce dítko obědy žádnou zeleninu, maso atd. je to podle mě horší. A jak říkám když ty kaše dávat tak určitě lepší ráno, prostě na noc jsou těžké ač spoustě děti to nevadí a problémy nedělá, což je taky individuální. A třeba já zase dceři od malinka raději dávala večeře ty zeleninové, pozdějí placky zeleninové… mi to tak nějak přišlo že už ji od mala učím návyku že večeře nejsou prostě sladké, ale spíše prostě lehčí, zdravější jídlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
5.11.23 09:27

Bude to chtít vyzkoušet, když chcete dávat kaše. Moje dcera je měla ráda a vyhovovaly ji, ale třeba ovesnou nechtěla. Syn má rád všechny, ale na noc jsou pro něj těžké, tak je dáváme jenom občas ráno nebo v poledne. Je to stejne spíš takové doplňkové jídlo. Sedmiměsíčnímu dávám k večeři mlíko a stačí mu to.

• Citovat
  • Upravit
44180
5.11.23 09:33
@KiliSmells píše:
Dobrý den. Maličká má skoro 7 m. Papá krásně oběd masozeleninu, na svačinu ovocnou kapsičku, sní to celé a ještě otvírá pusinku, že by ještě chtěla.
Dopoledne a přes noc je kojená.
Chtěla jsem zkusit večerní kaši. Koupila jsem banánovou Gerber (me teda chutná hrozně :D )a čtyřikrát neúspěch Ředila jsem v různých poměrech a vždycky se tváří jako bych ji dávala šťovík a nejí. Vadí jí krupičná konzistence i jakékoliv kousky, to mám vyzkoušené.
Koupila jsem i nemlecnou Hami a pak jsem zjistila, že se musí přidávat mléko, což neodstříkám za boha.
Jaké máte zkušenosti se zeleninovou Kendamil? Je dobrá k večeři? Nebo jiné tipy prosím. Napadlo mě i takové to mlíčko s kaší co má Nestlé, ale to by asi musela dostávat do láhve že? A láhev nechci.
Děkuji za tipy

Dcerka(10,5 měsíce)má ráda všechny kaše Kendamil. Ale snídá je nebo je dostává i ke svačině ve dny, kdy jsem v práci a má větší hlad(taky ještě kojím doma podle potřeby, ale ji láká jídlo), k večeři dostává podobné jídlo jako na oběd.
Má ráda i tu zeleninovou, starším dětem chutí a vůní připomínají zapečené bagety z Tesca(šunka, sýr, bylinky). Já mléčnou kaši nepozřu, takže neřeknu, ale voní jako pizza žemle.

Dávat mléčné kaše není povinnost. Dcerka je jedlík a MM už má jen jako zákusek. Klidně za den spořádá dvě porce kaše, dvě porce oběda, jogurt, přesnídávku, prokládá to MM a tím, co kde „uloupí“ z našeho běžného jídla…
Ale jedna ze starších dcer měla po mléčném vyrážku. Dělala jsem jí pro zpestření nemléčné kaše do vody. Nejlepší je k tomu Sinlac.

Dcera pije z Avent hrníčku(měkké kulaté pítko), myslím, že do toho by to mlíčko s kaší šlo dát. Ale mám zkušenost jen s vodou a dětským džusem.

Musíš vyzkoušet, co jí bude chutnat a co snese. Každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
5.11.23 15:22

Na noc rozhodně žádnou. Sacharidová jídla jsou vhodná během dne, ne před spaním. Plus to zatíží trávení, takže se pak nediv, když bude mít v noci bolavé bříško.

• Citovat
  • Upravit
5098
5.11.23 15:27

Já vždy dávala BabyBio, mají z quinoy a rýže, s vanilkou, kakaovou a nebo pomerančovou. Jsou extrémně jemné. A mléko přidávat určitě nemusíš, dělala jsem z horké vody. Naopak ty mléčné v sobě mají UM a kdo ví co ještě, a to bych kojenému dítěti tedy nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
5.11.23 15:28
@pet p píše:
Na noc rozhodně žádnou. Sacharidová jídla jsou vhodná během dne, ne před spaním. Plus to zatíží trávení, takže se pak nediv, když bude mít v noci bolavé bříško.

Je pravda, že u nás se doteď kaše dělají ráno, večer už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
6.11.23 07:36

Děkuji za odpovědi. Ještě nějaké zkusíme co jste dávaly tipy a kdyžtak přejdeme na zeleninku k večeři. Já právě myslela že kaše musí být aby měla dostatečnou dávku mléka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí