Sladkosti (dcera 2 roky)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
sladkosti (dcera 2 roky)
Dobrý večer, ráda bych věděla jak to máte ohledně sladkostí u dětí. Dceri budou za měsíc 2 roky sem tam ji dam mlecny rez, maslove susenky apod. Nechci ji to úplně zakazovat. Jenže… manžel by ji dal všechno nosi ji kinder čokolády, kinder vajicka, lizatka apod., mne se to nelibi a jemu je to jedno. A babicky to samé pořád by ji davali sladkosti.
Sakra jsem ja padla na hlavu a vše moc hrotim nebo jsou vsichni okolo v tomhle jak prasteny? Mam z toho nervy na pochodu nechci aby se cpala denně sladkým a manžel jen kroutí očima když ji nechci treba koupit lizatko… nekdy mám pocit ze bojuju sama se všema ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Pokud ti jí normálně všechno, zeleninu a ovoce, tak bych to vůbec neřešila
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše:
Pokud ti jí normálně všechno, zeleninu a ovoce, tak bych to vůbec neřešila.
Zeleninu jí, ovoce téměř žádné to je velký problém max. sušené, ovocné tycinky nebo kapsicky, čerstvé nechce bojujeme s tim tak od roka dříve to jedla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úplně se tomu nejspíš nevyhnete. U nás ve výhoda v tom, že je milovník ovoce a zeleniny. Takže pokud má na výběr sáhne po něčem zdravějším. Většinou sladkosti dojidam.snad kromě tvarohačku a kinder tyčinky(ty má výjimečně )Pokud dostanou všichni děti se stejnou věc, sní to. Třeba buchty nechce, plněné sušenky nebo nějakou čokoládovou náplň taky moc ne. Nezakazuju, jsem ale radši když dostane na výběr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teriiiy píše:
Zeleninu jí, ovoce téměř žádné to je velký problém max. sušené, ovocné tycinky nebo kapsicky, čerstvé nechce bojujeme s tim tak od roka dříve to jedla
Tak jí nedávej ovocné tyčinky a kapsičky, ale radši nakrájej a nazdob na talíř jablka, hrušky, banán, hrozno, kiwi,… A dávej každý den
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já úplně nesnáším lizatka, cucaci a gumové bonbóny, karamelky. U dětí jsem se tomu snažila co nejvíc vyhýbat. Ale nástupem do školky a školy se to dostalo i k nám. Ale snažím se to eliminovat. Nejde jen o to, co a jak jite, ale taky o zuby. Když nám to náhodou někdo přinese a děti po tom nepatraji, bere to manžel kolegům do práce nebo to letí do koše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paandatko píše:
Já úplně nesnáším lizatka, cucaci a gumové bonbóny, karamelky. U dětí jsem se tomu snažila co nejvíc vyhýbat. Ale nástupem do školky a školy se to dostalo i k nám. Ale snažím se to eliminovat. Nejde jen o to, co a jak jite, ale taky o zuby. Když nám to náhodou někdo přinese a děti po tom nepatraji, bere to manžel kolegům do práce nebo to letí do koše.
. Nechceš mi to radši posílat na mou adresu, než do koše?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám dceru necelé 2 roky.
Normálně ji třeba 1× za den sušenky, oplatky a podobně dám.
Cukrovinky typu lízátka a čokoládu nedávám. Nicméně pokud jí dá čokoládu babička, tak to fakt nehrotím.
Nejsem krkavčí matka, abych ji odepřela 1 malou kinder čokoládku od babičky.
S babičkou se vidíme 2-3× týdně, ale je rozumná. Sice sladkost dá, ale až po obědě a v rozumné míře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teriiiy píše:
Dobrý večer, ráda bych věděla jak to máte ohledně sladkostí u dětí. Dceri budou za měsíc 2 roky sem tam ji dam mlecny rez, maslove susenky apod. Nechci ji to úplně zakazovat. Jenže… manžel by ji dal všechno nosi ji kinder čokolády, kinder vajicka, lizatka apod., mne se to nelibi a jemu je to jedno. A babicky to samé pořád by ji davali sladkosti.Sakra jsem ja padla na hlavu a vše moc hrotim nebo jsou vsichni okolo v tomhle jak prasteny? Mam z toho nervy na pochodu nechci aby se cpala denně sladkým a manžel jen kroutí očima když ji nechci treba koupit lizatko… nekdy mám pocit ze bojuju sama se všema
Nejsi padlá na hlavu. Okolí je praštěný.
Sladkosti nejsou dobrý pro nikoho. A pro batole už vůbec ne.
Ale sušenkám bych se nevyhýbala (Lotus, piškoty), ani čokoládě (kvalitní), ale určitě ne každý den a ne moc. Kinder vajíčko klidně, tam je čokolády akorát (když pominu, že je to pitomost za dost peněz). Určitě nedávat sušenku jako náhradu za svačinu, snídani.
Já bych to dala do igelitky a nacpala to někomu v okolí.
Cukry (bonbóny, lízátka) bych rovnou vyhodila do koše. Nebo jestli máte místo, kam chodí bezdomovci, tak bych jim to tam odnesla. U nás je přímo takový „krmítko“, kde si jídlo berou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teriiiy píše:
Kdyby jí chyběl cukr, tak by ovoce jedla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřeším, dcera má 21 měsíců a má dva starší brachy, takže ji i oni lecos podstrčí. Akorat bonbóny a lizatka ji nedavame (je od toho strašně oslintana a aby to nevdechla), ale když dostane kousek čokolády, kinder vajíčko, na kterém je te čokolády fakt malinko a ještě ho půlku zaslape do koberce
tak to nehrotim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak, bonbóny jsem učila děti cucat na mostě u nás u LDNky. Kdyby se začaly dusit a já si nemohla poradit, nebo jen prostě psychická podpora
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja mam skoro dvouletaka a skripu zubama, kdyz mu babicky podstrci pribinak. Susenky a cokolady jeste vubec neochutnal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teriiiy Nechápu tuhle mánii cpát dětem sladkosti. Nezakazovala bych úplně, ale jedna malá sladkost dene určitě stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit