Sladkosti (dcera 2 roky)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ernais píše:
Tak ja mam skoro dvouletaka a skripu zubama, kdyz mu babicky podstrci pribinak. Susenky a cokolady jeste vubec neochutnal
Co je špatného na Pribináčkovi? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U dvouleťáků jsem sladkosti řešila - ne že by nikdy nic nedostali, ale rozhodně to nebylo po kilech a nebylo to každý den. Spíš dostávali domácí buchty nebo zmrzliny, kousek kvalitní čokolády - bonbóny nebo lízátka jsem jim nekupovala, ale když to dostali od příbuzných, tak jsem jim to nesebrala a nezakazovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvorozena neco poznala az po 2.narozeninach. Prostredni syn od roka, nejmladsi neco sourozenci nacpali sotva mela zuby
. Zcela proti vsem predpokladum nejhur ji ta nejmene zkazena a bylo to vlastne i opacne ze spatne jedla a tim padem jsem ji od sladkosti drzela co nejdele to slo. Obecne nemam se sladkostmi problem, pokud jedi v dostatecne mire i vse ostatni. My doma moc sladkosti nemame, u prarodicu se tim nakrmi na rok dopredu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše:
Co je špatného na Pribináčkovi?
Z meho pohledu treba uplne zbytecne cukry. Sama si ho koupim vyjimecne (treba 3× do roka) jako dezert ke kave, tak se mi prici myslenka, ze bych tim ladovala denne dite (coz by nejradsi delaly babicky).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vůbec to neřeším a nekomentuju, ve skříni je dostupná krabice se sladkostmi a dítě to vůbec nezajímá, vzpomene si tak jednou týdně. Snídame teda domácí sladké pečivo, ale sní toho kousek. Jsou ji tři roky. Mám pocit, že čím víc se zakazuje a vedou se kolem toho řeči, tím víc to dítě chce.
- Citovat
- Upravit
@Bytsamsebou Hele, když už něco letí do koše, tak je to fakt to nejlevnější nejhnusnější. To ti nechci kazit zdravi.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ernais píše:
Z meho pohledu treba uplne zbytecne cukry. Sama si ho koupim vyjimecne (treba 3× do roka) jako dezert ke kave, tak se mi prici myslenka, ze bych tim ladovala denne dite (coz by nejradsi delaly babicky).
Cukru je v něm čím dál méně… Ovoce má taky cukr. Nehledě na to, že normální, zdravé dítě pořád běhá, má velký výdej energie…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše:
Co je špatného na Pribináčkovi?
Spousta tuku, cukru a nutricni hodnota nic moc. Radsi cisty tvaroh nebo bily jogurt. Delala jsem rocni vnucce zapecene palacinky s tvarohem uplne bez cukru a jak dlabala. Ja to jedla taky a cukr mi nechybel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše:
Cukru je v něm čím dál méně… Ovoce má taky cukr. Nehledě na to, že normální, zdravé dítě pořád běhá, má velký výdej energie…
Tak mezi cukrem v ovoci a pridanym cukrem v pribinaku je snad dost propastny rozdil ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@paandatko píše:
@Bytsamsebou Hele, když už něco letí do koše, tak je to fakt to nejlevnější nejhnusnější. To ti nechci kazit zdravi.![]()
Klidně v nouzi sežeru i to
. Nejhorší je, když sedíš doma a ve vteřině dostaneš strašnou chuť na nějakou dobrůtku (hlavně před menstruací) a nic tu zrovna není a než upečeš buchtu… Tak to vezmu na milost i Granko
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ernais píše:
Tak mezi cukrem v ovoci a pridanym cukrem v pribinaku je snad dost propastny rozdil ne?
Nemyslím si. Rozhodně menší, než v ovoci a čokoládě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba412 píše:
Spousta tuku, cukru a nutricni hodnota nic moc. Radsi cisty tvaroh nebo bily jogurt. Delala jsem rocni vnucce zapecene palacinky s tvarohem uplne bez cukru a jak dlabala. Ja to jedla taky a cukr mi nechybel.
Ale tak, nikdo neříká, že děti, které jí Pribináčky, si taky nedají jen tvaroh, či bílý jogurt
. Našim dětem pak tvarohové jogurty přestaly chutnat a najely na normální s lentilkami, piškoty, ovocem, atd. Obyč. tvaroh s něčím, či bílý jogurt mají rády pořád. Nejradši mají buchty, koláče, atd. s tvarohem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba412 píše:
Jooo na roce mi dite jedlo tohle taky…. Ale postupem casu uz to nechtela a to sladky nedostavala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše:
Nemyslím si. Rozhodně menší, než v ovoci a čokoládě.
No ono jde o to, ze v ovoci jsou cukry prirozene se vyskytujici a zaroven k nim ovoce obsahuje vlakninu, ktera reguluje hladinu krevniho cukru. Pribinak vlakninu neobsahuje, takze tam neni nic, co by ti regulovalo vstrebavani toho pridaneho cukru. Jestli mi rozumis. Nehlede na to, ze strevni bakterie meho ditete budou rozhodne vic jasat z bileho jogurtu a kusu ovoce, nez z toho pribinaku, ktery jim neda temer nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou Taky si dávám lžičku dvě Granka, když je nouze
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit