Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky prosím o radu jestli nemáte některá zkušenost.
Jsem 11tt a začínám špinit. V pátek jsem byla u dr na kontrole a ta mi říkala, že je vše v pořádku. neviděla tam žádný problém špinění, snad že pouze placenta? je až skoro u čípku a tak to může být to špinění. V sobotu jsem byla na velké a trochu jsem zatlačila a vyšla ze mě i čistá krev, jeli jsme do nemocnice a po vyšetření mi dr. říkal že mám poškozený čípek a že se to při stolici stává. Od té doby stále ještě špiním, ale není to čistá krev. Tak doufám, že to je jen výtok, ale díky poškození je zbarven do růžova. Máte s tím některá zkušenost?
pročítala jsem diskuzi zkrácený čípek a začínám mít strach, aby to nebyl taky můj případ. Díky moc za případné rady.
Ditisko, dobře, že jsi to konzultovala s doktorkou a jsi pod kontrolou.
Já začala špinit v 17tt, důvodem byla placenta - asi 0,5 cm od děložní branky, tzv. nízce nasedající placenta. Ve 23tt jsem začala krvácet a nechali si mně v nemocnici, aby to krvácení měli pod kontrolou.
Ležela jsem tam měsíc, střídavě jsem špinila a nešpinila, ale dokud jsem nebyla týden bez špinění (krvácení) nechtěli mně propustit.
Doktoři nakonec sami uznali, že neví, zda to krvácení způsobovala ta placenta (nález na UTZ byl vždycky v pořádku) nebo čípek. Prý je překrvený a při tvrdnutí bříška nebo pohybu může zakrvácet.
Těhotenství dopadlo dobře, placenta se s růstem dělohy povytáhla a dítě se narodilo v termínu a bez problémů.
Držím palce, ať je to u tebe taky v pořádku!!!
Díky moc Evulko za příspěvek. Sice s nemocnicí jsi mě nepotěšila, ale uvidím jak se to bude vyvíjet. Tento týden mám dovolenou tak budu odpočívat a pak se uvidí, když tak si skočím pro neschopenku, dr. mi ji už teď nabízela, ale nenutila (prý ona by s tím doma nezůstala), ale pokud bude špinění pokračovat tak tam hned naklušu. mimčo je teď nejdůlezitější ![]()
Jsem ráda, že tobě to všechno dobře vyšlo, povzbudilo mě to , díky