Miminko navzdory?

3
28.3.06 15:08

Miminko navzdory?

Ahoj, holky, možná to sem tak úplně nepatří, ale moc by mi pomohlo, kdybyste mi mohly říct, co si o tom myslíte:

Mám 10ti měsíčního chlapečka a od příštího měsíce jsem se chystala do práce (do nové práce, mimochodem, dost dobře placené) - ne že bych se těšila, až Myšáčka na pár hodin denně opustím (spíš z toho mám strach, protože je to takový mamánek ), ale jen s jednou výplatou a s rodičákem se domácnost a hypotéka ekonomicky utáhnout nedá. Jenže jsem v sobotu našla //.
Manžel v tom má jasno: interrupce. Bez další výplaty se podle něj dostaneme jen do větších dluhů, které budeme splácet kdovíjak (a má podle všeho bohužel pravdu, protože naše současné příjmy nestačí ani na režii - a to si nijak nevyskakujeme). Diskutovat jsem o tom radši ani nezkoušela.
Rodičům jsem o těhotenství zatím neříkala, ale když jsem se opatrně zmínila, že bych možná chtěla mít ještě jedno dítě brzy po tomhle a až pak jít do práce, došlo mezi námi k dost ostré výměně názorů, že pak už mne nikdo nezaměstná (je mi 33) a že si musím vybrat - buď rodina, nebo práce (zapoměla jsem předeslat, že na nové místo mne doporučil můj otec) - přičemž na výběr první varianty nemáme peníze (jak mi taky předhodili).
Jít do práce zatím a pak zaměstnavatele „překvapit“ taky nemůžu: jednak je to nefér, jednak, jak už jsem psala, jde o známého a jednak se už při pohovoru se mnou (trošku protizákonně :roll: ) zmínili, že potřebují někoho, kdo bude solidní a hnedtak jim neodejde na mateřskou, takže sdělit jim za dva měsíce, že jsem v pátém měsíci (ani vlastně nevím, jak dlouho můžu být teď těhotná) by bylo hodně nevhodné.
Na interrupci se mi vůbec nechce (likvidovat budoucí miminko, třeba takové jako už máme doma??? :cry: :evil: :cry: ), ale už teď vím, že se mnou nikdo nebude souhlasit a asi si s rodinou užiju svoje :( .

Co byste dělaly na mém místě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2518
28.3.06 15:15

Fialko,

Tvou situaci Ti vůbec nezávidím a hlavně si neumím představit, jak bych se v tomto případě asi zachovala.

Nejprve mě napadla otázka, proč jste si pořizovali miminko, když jste věděli, že finančně to s rodičákem a jednou výplatou neutáhnete? Ale na druhou stranu si dost dobře uvědomuju ženskou touho po miminku, v tu chvíli není mnoho maminek, které asi přemýšlí, co bude za pár měsíců.

Radit Ti, jak se zachovat a co udělat, je dost těžké. Píšeš, že jsi v těžké finanční situaci, druhé dítě si dovolit nemůžete a do práce jít „musíš“, protože hypotéku apod. za vás nikdo platit nebude. Pro každou ženu je volba interupce a nebo kariéry těžká - pokud by sis toho druhého mamánka přála.
Asi Ti teda moc neporadím, možná tak ještě promluvit si s manželem a říct mu svoje pocity. Třeba to pochopí a společně na něco přijdete! Práce není všechno, někdy je přednější rodina, ale když není zbití…
Kam budeš svoje miminko dávat, když budeš v práci? K babičkám, nebo do jesliček?

Držím Ti palce, ať se rozhodneš jakkoliv!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
28.3.06 15:18

Fialko, tvoji situaci ti nezavidim. Je skoda, ze jste s manzelem tak opacneho nahledu na druhe dite… Zkus to s nim probrat za par dni, pekne v klidu, treba neco vymyslite. Vzdyt pokud bude tvoje tehotenstvi probihat dobre, muzes se zkusit domluvit na pracovni smlouve na dobu urcitou…kdyz je to vas znamy, jiste vasi situaci pochopi a poda pomocnou ruku a zaroven si bude dal hledat staleho zamestnance. Nebo muzes zkusit nejakou brigadu, aspon na tech par mesicu.
Nemam predstavu v jake jste financni situaci, ale pokud vam pomuze par tisic, zkus neco sehnat v nejblizsim materskem centru - vedeni krouzku, hlidani deti…
Tvuj muz si musi uvedomit, ze je to treba posledni sance mit druhe dite…
A co antikoncepce? Chranili jste se dobre? A kdy jdes k doktorovi?

Jeste me napadlo to zvyseni rodicaku…myslim, ze to ma byt od pristiho roku a je to dvojnasobek. Na druhe miminko uz nemusis skoro nic kupovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
28.3.06 15:19

Fialko. nemám dost osobních zkušeností, ale vidím to takhle:
z tvého příspěvku vyplývá, že o miminko nechceš přijít..... a já se stavím na tvou stranu…je škoda, že se musíte tolik ohlížet po financích - s tím ti nepomůžu :(
jestli ti je 33, jak ti vmetají rodiče (že bys pak už práci nesehnala) tak bych jim odpověděla, že když začneš teď pracovat (a mimi si necháš vzít) tak by ses nemusela druhého miminka dočkat nikdy...... (kdybys chtěla pracovat aspoň pět let :):) tak ti bude 38…)
Možná bych zkusila jít na férovku za tím známým a přiznat se mu - jestli by tě vzal aspoň na toho půl roku - pokud je to práce, která se s těhu nevylučuje … určitě to pomůže…

zkrátka a dobře - bude to těžké, ale jdi do toho!!!!! práce ti mimi nevynahradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.3.06 15:24

Holky, děkuji… Ono to s tím prvním mamánkem nebylo o moc jiné, nebyl plánovaný (otěhotněla jsem při HA a přišli jsme na to až ve 4.měsíci) a právě proto vím, jak jsem si s manželem a rodiči „užívala“ minulé těhu (manžel to vzal asi až v 8.měsíci a moji rodiče až asi měsíc po porodu) - a to jsme ještě nevěděli, že mne těsně po odchodu na mateřskou z práce vyhodí „kvůli zrušení místa“. :roll:
O syna se mi měla starat maminka a manžel, když bude mít volno (protože pracuje i o víkendech, míva v týdnu dva-tři dny volné), manželovi rodiče už nežijí.

Brigáda bude asi jediné řešení, pokud si druhé miminko nechám (zvýšení rodičáku je příjemné a trochu to pomůže, ale je ještě daleko :( ) - že bych se zkusila domluvit na PS na dobu určitou, to moc reálně nevidím, vždyť mi už při úvodním jednání rovnou řekli, že o krátkodobé zaměstnance nemají zájem - mohu to nějak diplomaticky zkusit, ale pochybuji, že by chtěli investovat do školení pro někoho, u koho je nejisté, kdy odejde a kdy se vrátí :( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.3.06 15:25

Pro Fialku

Prosímtě to bych určitě nedělala jít na interupci.Jednou si to budeš vyčítat.Vím,že peníze jsou důležité,ale nejsou vše.Já teda nevím jak to je,protože za týden mám termín a mám první,ale snad se to dá zvládnout.Mám v září 29.roků a pak bych tak za 2 roky chtěla druhé.Není na co čekat,když chceš dvě děti.Jinak to bohužel nejde.Taky máme hypotéku a plno splátek.Opatruj se a dej vedět jak to dopadlo.Negi :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
28.3.06 15:25

Fialko - fakt těžká situace… :?
Já sama bych se toho mrňouska za žádnou cenu nechtěla vzdát i když chápu argumenty i náladu tvého manžela… :(
Je to hrozná volba - člověk chce zabezpečit rodinu, ale na druhou stranu nechce ublížit tomu nenarozenému, který nemůže za to, že byl počat.
Promiň asi ti moc neporadím, snad jen ať to zkusíš znovu probrat s manželem a vymyslet jakoukoliv možnost, která by vám pomohla vydržet finanční situaci.
Držím palce!!!!

nepřihlášená NOGGIE

• Citovat
  • Upravit
464
28.3.06 15:32

Fialko, strašně ti dtžím palce, abys měla odvahu si mimčo nechat i proti tlaku okolí…Nebudeš to mít lehké, ale jak sama uvádíš, už bys kvůli věku třeba jiné mít nemusela… Práce neuteče…Pracovat bude naše generace až skoro do smrti… :) Tak odvahu, pokud ty sama to tak cítíš. Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
28.3.06 15:35

Ahoj Fialko, ja osobne bych si mimco nechala, z tveho prispevku je citit, ze by jsi take rada…vzdyt prace ti neutece…a kdyz..prijde jina,treba lepsi, treba horsi, ale clovek by mel byt stastny, vim, ze je to take o penezich, mame jednoho chlapecka, hypoteku, leasing atd, vim, ze vyplata by se hodila, ale to kazdemu preci…spoustu veci mas po prvnim diteti, takze ty naklady budou mensi, do toho zvedli porodne, coz je prijemnejsi uz, atd. ja na tvem miste bych bojovala (pokud to tak citis) za mimco, i kdyz presnou vasi financni situaci neznam…nenech se premluvit k necemu o cem si nejsi jista…tak hodne sily v rozhodovani :!

1. m+m
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.3.06 15:41

Je to těžký, ovšem jít v 33 dobrovolně na interupci mi přijde docela drsný, já se na to dívám z pohledu té, která se už několik let marně pokouší otěhotnět…ono se ti může stát, že pak už to nepůjde…

Jenže tohle všechno si budeš muset probrat sama, jen nechápu, co píšeš o svých rodičích?? Že s tím, že máš dítě, se smířili až měsíc po porodu??
 Pepe

• Citovat
  • Upravit
200
28.3.06 15:43

Ahoj, mě už třicítka taky dávno minula, doma mám 11. měsíčného syna, hypotéku na bydlení, auto na leasing,…chápu tě, že řešíš dilema. Já ze strany rodičů taky nemám žádnou - myslím morální - podporu na pořízení druhého mimča, na návrat do práce je ze strany zaměstnavatele taky tlak. Ale v podstatě na mimi všechno máme, bude vyšší porodné i rodičák… a 2 děti bych fakt chtěla..... Mám výhodu, že partner mé přání respektuje, ale na druhou stranu odpovědnost nechává na mně, on chodí do práce, přinese výplatu, ale udělat rozpočet, vše promyslet, to zůstává na mně. Takže fakt nevím, snad se rozhodneš správně, držím palce. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
28.3.06 15:44

ahoj Fialko :) Bohužel s finanční situací ti nepomohu, ale vše se dá zvládnout a vyřešit!!!Zkus vše prodiskutovat ještě v klidu s manželem. Mít dítě je krásné a já bych na interupci nešla. Nám když se s přítelem podaří mít druhé miminko a hlavně to které si odneseme domů budeme nejš´tastnější na světě. Tobě přeji aby jste to s manželem vyřešili a manža Ti byl oporou!!!Opatruj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
28.3.06 15:46

Fialko a to jste deti neplanovali vubec? Me hrozne prekvapuje postoj tveho muze i cele rodiny…chapu, ze mas pochybnosti.
Musis to proste jeste jednou v klidu resit, nijak na muze netlac, ale ani ty sama zbytecne neustupuj. Je to tezka situace, ale unahlene zavery nejsou na miste…samozrejme, ze jit na potrat je z pohledu jineho cloveka nez maminky nejjednodussi reseni, ale ma i sva ALE.
A na nazor rodiny se vyprdni, je to mezi tebou a tvym manzelem…vy jste ta nejblizsi rodina pro vase deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
28.3.06 15:48

FIALKA velmi ti drzim palce, aby ste sa rozhodli tak, ze to nikdy nebudete lutovat. z tvojich slov naozaj citit, ze by si si druhe miminko chcela nechat a to je potom to spravne riesenie. je naozaj skoda, ze tvoj manzel vsetko vidi tak pesimisticky. my sme s manzelom obaja podnikatelia, stale viac v minuse ako v pluse, takze nam asi ani hypoteku nedaju, ale rozhodli sme sa teraz pre druhe bejby, pretoze ja mam 31 a jednoducho citim, ze neskor moze byt neskoro. ja mam to stastie, ze mam pracu na doma, aj ked neviem, ako to s dvoma detmi budem zvladat. mozno by to bolo riesenie aj pre teba. napriklad opatrovanie deti v mikrokolektive je dost dobre platene, takze ak by ste na to mali co len trosku podmienky a ty silu, mohla by si to do porodu robit. potom to snad zase chvliku zvladnete aj s menej peniazmi. inak, na povzbudenie, myslim, ze na slovensku je ovela smiesnejsi rodic.prispevok - 4300 sk. tusim v cechach je to viac. tak to nejako vybojujte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
28.3.06 15:51

Ahojky,
jsem pořádně zaražená z reakce tvého manžela i rodičů na tvé první těhotenství. 8O 8O 8O Proboha, kdy si představovali, že budeš mít své první dítě?
Jinak souhlasím s holkama. Musíš si hlavně ty sama rozmyslet, jestli chceš jedno nebo dvě děti, protože opravdu za pár let bys už takové štěstí mít nemusela. Těch výdajů pro druhé miminko už není tolik a když přidáš ještě zvýšení porodného i rodičáku…?
Držím pěti, pevné nervy a šťastné rozhodnutí.

Petra + Karolínka 2,5 roku + ??? 27tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky