Miminko navzdory?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
687
28.3.06 15:52

Ahoj!
Bohužel žádná z nás ti asi nepomůže v rozhodování, ale třeba bychom ti mohly poradit alespoň pokud jde o práci. Spousta věcí jde dělat z domova (já sama mám děti dvě a v dubnu přibude třetí, pracovat jsem vlastně nepřestala nikdy, protože překládám, píšu články pro časopisy a scénáře pro televizi, to všechno jde dělat z domova, na schůzky jdu většinou s dětským doprovodem, ale všichni už si zvykli), třeba účetnictví, free-lance novinařina, redaktorské práce, některé konzultantské činnosti atp. (vyjmenovávám namátkou jenom to, co je mi nějakým způsobem známé a blízké) a stejně tak určitě spousta manuálních činností. Často je to o kontaktech, já už jsem takhle doporučila několik známých a většinou se chytili dobře a teď už dělají na volné noze bez problémů. Zkus se zamyslet i nad tímhle řešením, jak říkám s dětmi to dohromady určitě jde a současně bys i pomohla manželovi. Napiš nám třeba, co děláš a možná ti někdo přispěje nějakou dobrou radou kudy dál, abys mohla skloubit práci i mateřství, které si určitě přeješ, to je z tvého příspěvku jasné. Jo a věkem bych se taky tolik nestresovala, já měla první dítě v jednatřiceti, teď mám pětatřicítku za sebou a třetí dítě na cestě… takže hlavu vzhůru.

Jindra _________________
Jindriska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.3.06 15:58

Fialko, netusim, kde bydlis a jak to tam vypada s praci? Ale asi nic moc, co?
Myslis, ze by neslo, aby si manzel nasel neco lepsiho? Aspon to zkusil? A ty neco na doma? Vim, ze to casto bejva ten nejvetsi problem, ale treba byste meli zrovna stesti! Rodice bych do toho netahala, pokud na to maji takovej pohled :( Pokud to dite fakt chces, rekni mu to, na neco urcite prijdete! Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
28.3.06 16:07

Ahoj Fialko,
nechápu reakce tvých příbuzných a hlavně manžela. Máme miminko a ještě mi chybí dostudovat 4 roky vysoké, ale i přes to když se to teď už manžel dozvěděl byl hrozně štťastný. Nikdy by mě nenechal si drobečka nechat vzít. Moji rodiče to nesli dost blbě a mamka i dneska prohodí, že kdyby nebyl bylo by líp. Dost to bolí, ale za svým rozhodnutím si stojím.
Měla bys manželovi vysvětlit, že peníze nejsou všechno, taky jich moc nemáme. Prostě mimi je požehnání pro všechny a v dnešní době je to takový malý zázrak, který se jen tak nepodaří.
Držím tobě i miminu pěsti, rozhodnutí bude vždy jen a jen na tobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.3.06 16:10

Fialko, nemám stejnou situaci, ale přesto řeším podobný problém. Peníze a práce sice nejsou všechno, ale závazky se hradit prostě musí a jíst je také třeba. Máme hypotéku, leasing atd. Jedni rodiče peníze nemají, druzí pomoci nechtějí ( a mají na to právo, mají svůj život). Bohužel jsem to já, kdo má slušný příjem a právě z mého platu hradíme všechny nemalé závazky. Mám skoro 2letou dceru, chodí od 10M do jeslí, zbytek pohlídají prarodiče, někdy pracuji doma, mám štěstí na zaměstnavatele. Do práce jsem chodila až do porodu.Také bych chtěla druhé dítě a nevím jak to vyřešit, přemýšlím stále, ale mám narozdíl od Tebe čas, těhotná nejsem. Co mě napadlo v mé situaci : na MD půjde tatínek, případně babička se chystá do důchodu, tak by převzala péči o potomka ona, nebo prostě budu mít jedináčka. Fialko napiš jak jste to vyřešili nebo maminky pište své nápady, určitě je nás takových víc. Díky a Fialko hodně štěstí. Petra

• Citovat
  • Upravit
755
28.3.06 16:34

Fialko,
z tvého příspěvku vyplývá, že si druhé miminko přeješ a já stojím stoprocentně za tebou.
Určitě jsem ovlivněná tím, že jsem o dvě miminka přišla, nakonec jsme zjistili, že jediná možnost, jak můžeme mít zdravé dítě, je IVF (mimochodem je to hodně finančně náročné). To se teď povedlo, přesto čekám se strachem, jestli to všechno dobře dopadne.
Beru dítě jako dar, svým způsobem jako malý zázrak…
Chápu, že finanční situace je taky důležitá, ale věřím, že se dá nějak vyřešit.

Přeju ti hodně štěstí a síly, ať to dopadne dobře!

Inka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
28.3.06 16:39

miminko

Ahojky Fialko,docela dobře si umím představit tvou situaci.I já řešila před 16 měsíci něco podobného,nečekaně jsem otěhotněla ,můj manžel mi měsíc před otěhotněním řekl,že další dítě nechce .Zvažovali jsme antikoncepci,ale než jsme ji na:,–(ili tak jsem se nedočkala MS ,udělala si test už brzo po vynechání a byl pozitivní ,pár dnů jsem pobyla v nemocnici ,protože se neukázalo na ultrazvuku,při otázce zda si budu chtít mimi nechat jsem říkala ,že nevím ,i když jsem věděla že chci ,ale můj manžel nebyl pro.Po propuštění z nemocnice jsem řekla že si možnou interupci vyřídím přes mého gynekologa .Doma jsme vedli dlouhý diskuze -důvod byl taky peníze a pak riziko protože by mě čekal 3 císař.No prošla jsem předoperačním vyšetřením a měla zaplacenou interupci a v pondělí jsem měla jit na zákrok ,celej víkend jsem chodila jako tělo bez duše ale naštěstí manžel pak přišel s tím ,že tedy pokud chci a pokud lékaři nebudou proti ze zdravotních důvodů že si tedy mimčo necháme .A ted mi tu běhá nádherná princezna kterou bych za nic na světě nevyměnila ani za lepší práci a kupu peněz.Neumim si představit ,že by tu nebyla .Moje rodina ,tedy táta měl taky plno připomínek ,ale ted se může s malý posr…Manžel je taky dneska rád že Terku máme .Placení máme taky mraky i bez hypotéky.Co se týče těch penízků dobrý je že zvednou ten rodičák sice je to až od ledna ,ale jsou to slušný korunky ,za porodný pořídíš výbavičku a když nebudeš utrácet tak ti i něco zbyde .Ještě mě napadlo ,bude to asi nerealné ,ale mohla bys nastoupit doma být jen před porodem a 6 týdnů po porodu,ale otázka je jestli by byla tvoje rodina ochotna se postarat o mimčo a v době volna jak píšeš manžel .Navíc rodičák by ti k tomu zůstal.

Moc na tebe budu myslet at už se rozhodneš jakkoli .Držim palečky Majdalenka

Ještě jsem se chtěla zeptat odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
28.3.06 17:35

Mila Fialko,
resis rozhodne moc tezkou situaci a bohuzel ti nikdo tady nemuze poradit, co presne delat. Ale chci te podporit v tom, ze si detatko nechas. Vim, ze financni tisen zivot rozhodne neulehcuje, ale tim, ze bys sla na potrat (jeste ke vsemu proti sve vuli!), by sis ten zivot podle meho nazoru stizila jeste daleko vic. Vzdyt dite ma prece vetsi cenu nez dobre placena prace!Moc ti preju, aby to manzel pochopil; vzdyt to tvoje tehotenstvi je i jeho zodpovednost, je to i jeho dite. S rodici bych to take neresila, i kdyz ti tatinek tak pomohl; tohle musi byt vase a hlavne tvoje rozhodnuti. Moc ti preju, at to pro celou vasi rodinu dobre dopadne.
 joni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.3.06 18:19

Napisu to drsne, ale pokud jste vedeli, ze nechcete druhe dite z duvodu financi - meli jste si davat prece pri milovani pozor. Nejste prece nactileti.
Clovek domysli dusledky pozde.
Ja bych v tvem veku na interupci rozhodne nesla. Kdyz uzivite krky tri, uzivite i ctyri.
S tou praci, jak pises, ze chteji solidni osobu - ale preci vedi, ze mas male mimco - takze vedi do ceho jdou.
Hodne stesti pri rozhodovani, nemas to vubec lehke.

Iva

• Citovat
  • Upravit
868
28.3.06 18:35

Ahoj Fialko,

já bych na přerušení nešla, ale to záleží fakt na konkrétní situaci.

Spíš mne napadla jedna věc… (možná to tu někdo zmínil, ale nemám čas všechno číst). My máme u hypotéky možnost po narození dítětě zažádat bezplatně o odklad splátek (musela bych se mrknout, na jak je to dlouho…)

Vím, že to není ŘEŠENÍ, ale třeba by to mohlo trochu pomoct při přemýšlení.

Peťula + Pavlík (téměř) 10měs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
28.3.06 20:45

ahoj Fialko, ja bych na potrat nesla, pouze ze zdravotnich duvodu.myslim na tebe abyste se doma rozumne dohodli,s rodicema bych se asi pohadala-je to vase dite a roste v tobe.urcite mas hodne oblecku po prvnim,tak toho moc porizovat nemusis.nam na zivobyti taky moc nezbyva,a chceme uz brzy druhy(ted je malemu9m.).myslim ze pokud manzel nechtel dalsi dite,mel se ale take o to postarat, aby k tomu nedoslo,neni to prece jen vec zenskejch.
rozhodni se srdcem!da se to zvladnout, potom uvidis ze to byly zbytecne starosti-tak jak pise majdalenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.3.06 21:13

Fialko, porad premyslim, co napsat a poradit…

No a zjistila jsem, ze se radit neda. Musis sama zvazit vsechna pro a proti.
Jako prvni si musis sama rozmyslet, zda jsi schopna tehotenstvi ukoncit, zda jsi s tim schopna zit a zda si to nebudes vycitat. Take musis posoudit, zda a jak se dite podepise na tvem vztahu s manzelem (partnerem) a zda jsi schopna v pripade krachu vaseho vztahu zit se dvema detmi. Pokud ano, je to dalsi vyznamne plus pro mladsiho sourozence.

Popravde mi tvi rodice prijdou ve tvem rozhodovani nepodstatni, i kdyz se chovaji pro me velmi podivne… Jen pro zajimavost, mas sourozence nebo jsi jedinacek?
Finace se vzdy nejak ukociruji, z toho bych zas az tak strasny strach nemela, navic by jsi mela mit zase materskou, ne? Ale presne nevim, jak to je, kdyz jsi dostala vypoved - byla jsem totiz presvedcena, ze neni mozne vyhodit maminu na RD.

Ja si osobne za otazku interupce odpovedela jeste hluboko pred zahajenim aktivniho milostneho zivota a vzdy jsem si davala sakra pozor, abych tohle dilema nemusela resit - a mela jsem stesti - nemusela jsem.

Na druhou stranu si umim predstavit situace, ve kterych bych se rozhodla obema zpusoby - proste, chci tim, rict, ze ja osobne te rozhodne neodsoudim at uz se rozhodnes jakkoli.

To, ze dve deti vekove blizko u sebe jsou parada ti psat nebudu, i kdyz si to myslim. Je to mensi fuska nez jen jedno dite - i kdyz se to nezda.

Fialko, rozhoduj hlavne s ohledem na sebe, neudelaj nic, co by sis neodpustila - at uz ve vztahu k nenarozenemu diteti nebo k partnerovi, praci a starsimu diteti.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
28.3.06 21:32

Ahoj,

já se musela odhlásit - s radostí si tady čte i můj muž a já bych nerada, aby se dočetl to, co nemusí vědět…

Mě je 34 let a po třech spontánních potratech máme teď půlroční holku. Situace, ve které jsi teď Ty, mne snad taky čeká (i když můj muž by druhé taky chtěl, ale těch hypoték, závazků, bla, bla).

Já bych jednala asi tak - rodiče vynechám, neb mi není 14, jsem vdaná a mám své vlastní priority, mezi které potrat nepatří. Pro klid v rodině bych na drtivé naléhání šla JAKO NA POTRAT - udělala bych si celodenní výlet a večer bych se doma držela za břicho, pak pro klid v rodině nastoupila s „dobrým úmyslem“ do tatínkovského zaměstnání. Po šestinědělí bych si začla ztěžovat na absenci krámů a to už je na interupci pozdě. Nepovedené interupce se taky stávají. Vlk se nažral a koza zůstala celá…

Hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
1352
28.3.06 21:33

Fialko , radit se asi fakt nedá, ale jsem si jistá, že pokud půjdeš na přerušení, budeš toho litovat. Už jsem se setkala s maminkama, kterým bylo kolem padesátky a jejich manželé je přitlačili k potratu z finančních důvodů i když oni sami si to nepřály a fakt z nich šlo cítit, že se s tím nikdy nedokázaly vyrovnat. Peníze jsou peníze, ale potrat je definitivní záležitost, nic se s tím už nenadělá. Každopádně pokud se rozhodneš k potratu přeju ti hodně síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missorka
28.3.06 21:33

Při brouzdání na rodině.cz, jsem včera narazila na tohle, je to moc výstižné a dobře napsané, třeba ti to pomůže:

Dovedu si představit, jak se cítíte. Na potrat nikdy nezapomenete a bude vám navždy těžko. Pokud se dítě narodí, vaše rozhodnutí bude jediné správné, protože ho samozřejmě budete milovat jako vaše ostatní děti.
Na druhou stranu se vaše zodpovědnost týká především vaší stávající rodiny a vás samé. Co se stalo, není vaše vina. Nejednala jste nezodpovědně, měla jste jen velkou „smůlu“. Bude to znít cynicky (snažte se mě pochopit), ale náš úděl nemusí nutně být přijímat to, co nás v životě potká. Někdy máme prostředky, jak vzít svůj osud do vlastních rukou. Tyto prostředky nemusí být vždy dobré … ale nemusí také nutně znamenat zlo.
Já jsem byla v podobné situaci a rozhodla jsem se pro potrat. Dodnes mám obrovské pochybnosti. Neustále se to ve mně sváří. Kdybych se rozhodla jinak, nikdy bych tyto pochybnosti neměla, nikdy bych nelitovala. To ale neznamená, že by to bylo to „správné“ (dávám schválně do uvozovek) řešení. Snad se mi podařilo vyjádřit své pocity. Soucítím s vámi.

Moc na tebe myslím, to rozhodnutí ti neulehčí nikdo. A za sebe vím, že každé, které uděláš, bude v té dané situaci a za tvou osobu správné, nido jiný to prostě posoudit nemůže…

• Citovat
  • Upravit
292
29.3.06 10:36

Ahoj Fialko,

jak už tady zaznělo, nikdo ti nemůže poradit a pomoci, jedině ty sama. Ať se rozhodneš jakkoliv, určitě to bude dobře, pokud to bude srdcem a nebude to nic proti tvým zá:,–(ám.

Já mám pro tebe jeden příběh, trošku z jiného pohledu, z pohledu sestry jednoho takového „nechtěného“ a neplánovaného dítěte.
Moje maminka už měla dvě děti (4 a 3 roky), když zjistila, že je na cestě další. Byla přesvědčena, že třetí dítě už nechce. Ale byl tu můj otec, který byl vidinou třetího potomka nadšen. Nastalo dilema, jak se tedy rozhodnout. Ano, byla jiná doba, je to už 22 let… Moje maminka trvala na svém a domluvila si termín interrupce. V onen den, se začala vypravovat a otec se rozhodl, že to naposledy zkusí, že zkusí svou ženu přesvědčit, že to dítě, které nosí bude přece stejně naprosto úžasné jako ty dvě, co už mají :-) Nevím, jak to dokázal, ale maminka se zase vysvlékla, autobus si nechala ujet a do nemocnice, tedy spíš do porodnice šla až v termín porodu :-) Tak se nám narodila sestra, která je prostě naše a všichni jsme, ano i maminka, rádi, že ji máme. Ale život šel dál a osud tomu tak chtěl, že nám otec tragicky zahynul. Stalo se to dva roky po tom, co svou ženu přesvědčil, mít třetí dítě… A i přes to, moje maminka nelitovala, že vychovává tři děti, a že jsme jí to neulehčovali… :-) Paradoxně to byla a je právě naše nejmladší sestra, která zůstala s maminkou bydlet nejdéle a je jí, i když už bydlí jinde, stále nejblíže…

Moc na tebe myslím, hodně štěstí

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí