Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Maky9887 Šla bych do toho. Pokud tvé děti (partnerovo dítě je už dospělé) nejsou nějak extrémně proti. A samozřejmě partner, ale jak píšeš, nechal by se ukecat. Nepíšeš, kolik ti je, u mě byl strop 35 let pro poslední dítě. ![]()
No a pokud si pořídíte společný a rozejdete se uživíš sama tři děti? on to chce taky myslet reálně
Hele to fakt potřebujete řešit vy dva - tipuju že na představu vlastního syna by se dal utáhnout.
Můžete jít předem na genetiku, pokud se moc děsíš nějakých rizik.
Já řeším něco podobného. Mám dvě děti z předchozího manželství, co s námi žijí a druhého manžela, který vlastní dítě nemá. Myslela jsem kdysi, že už mám splněno, dvě děti ideál, ale chtěla bych, aby i můj současný manžel zažil dítě od miminka s tím vším. On tedy na mě netlačí, to spíš já si říkám, že dítě teď nebo nikdy (je mi 36) a přemýšlím, jak to vše udělat. Říkám si, že spíš budeme litovat, že společné dítě nemáme, než že ho máme…
@Amelie30 deti chtej dalsiho kamose ![]()
Je mi pod 30, takze by to jeste docela pekne vyslo
Nešla bych do toho. Už jsi zůstala sama se dvěmi, můžeš klidně se třemi, partner po dalším zrovna neprahne, dohromady máte dětí dost, nějak mi dalsi nedává smysl.
@Maky9887 Mě na tom všem trošku zaráží, že píšeš tři… Přitom bys měla psát 4., bez ohledu na to, jestli je dospělé či nikoliv. Automaticky považuješ za vyřízené, že tvé děti jsou i jeho. Celkově k tomu přistupuješ dost bezstarostně… Nevím kolik let je příteli, s ohledem na tvůj věk ti rozumím, ale tohle je podstatná informace, která chybí. Nevidíš situaci v kontextu. Jsi ty, tvé děti a vaše potřeba, nového partnera jste postavili před hotovou věc. Mně to přijde účelové…
@Maky9887 píše:
@Amelie30 deti chtej dalsiho kamose
Je mi pod 30, takze by to jeste docela pekne vyslo
zvládneš se o ně postarat sama pokud tě i tenhle chlap opustí
Jestliže má chlap u dospělé dítě, tak je mu kolik?
Počítáš, že je budeš muset třeba život sama? Starat se třeba i o partnera? A teda tři děti už máte, ne. Tohle by bylo 4.
@Anonymní píše:
Já řeším něco podobného. Mám dvě děti z předchozího manželství, co s námi žijí a druhého manžela, který vlastní dítě nemá. Myslela jsem kdysi, že už mám splněno, dvě děti ideál, ale chtěla bych, aby i můj současný manžel zažil dítě od miminka s tím vším. On tedy na mě netlačí, to spíš já si říkám, že dítě teď nebo nikdy (je mi 36) a přemýšlím, jak to vše udělat. Říkám si, že spíš budeme litovat, že společné dítě nemáme, než že ho máme…
Melo jsme to podobně, a je to tak. Myslím že kdybychom se o společné dítě nepokusili, litovali bychom.
Pokud jste zdraví a máte zázemí- šel bych do toho. Sám mám dceru - má tři a půl, přítelkyně má dceru - má dva roky. Jen přítelkyni je už 42 let a tak asi už třetí dítě nebude- jsme spolu od dubna. ![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.