Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky,
na jedne diskuzi jsem se docetla genetickych testech a nasledem preruseni tehu. Jedna slecna tam psala : " nedokazi si predstavit,ze porodim mrtvou mysicku" -chapu dobre,ze vam daji nejaky pripravek na vyvolani porodu, nebo jak to probiha?
![]()
No nevím o jaké gen. testy se jedná, ale myslím si, že do (teď nevím přesně) cca 16tého týdne by mělo být těhotenství ukončeno kyretáží (interrupce) a ve vyšším stádiu vyvolán porod. BRRRR, až mě z toho mrazí, psát takové hrůzy
![]()
garbi píše:
No nevím o jaké gen. testy se jedná, ale myslím si, že do (teď nevím přesně) cca 16tého týdne by mělo být těhotenství ukončeno kyretáží (interrupce) a ve vyšším stádiu vyvolán porod. BRRRR, až mě z toho mrazí, psát takové hrůzy![]()
![]()
![]()
![]()
No mohlo jít o cokoli......od biochemického sreeningu, přes tripltesty až po odběr plodové vody - kde by tu VVV případně odhalili 100%. A pak podle druhu postižení miminka dr když tak doporučili přerušení. Takový předčasně vyvolaný porod je u nás povolen do 24. tt. Nedávno jsem podstupovala AMC na zjištění VVV kvůli pozitivnímu sreening na DS...........a naštěstí nám dopopadla dobře.
Do 24.tt, pokud se nejedná o samovolný potrat, tak opravdu dítě nejprve na operačním sále usmrtí- napíchnou srdíčko miminka a pak až vpíchnou prostaglandiny na vyvolání kontrakcí, převezou na porodní sál a tam děťátko porodíš, potom následuje kyretáž. Podstoupila jsem loni v únoru ve 22.tt, fakt nepřeju nikomu, ten moment, kdy dr. napíchl srdíčko byl asi nejhorší…
Dasavr úplně mi běhá mráz po zádech....... je to štrašný, co musí člověk vydržet. Já před 4 lety prodělala SP dvočátek v 22tt. Tak vím jak je to hrozný pocit bezmoci. Jen té injekce jsem byla ušetřena, ale ve výsledku to bylo jedno ![]()
bsik no to mě mrzí, je to opravdu beznaděj. Já to zažila prvně před více jak 7 lety s tím rozdílem, že miminko už bylo mrtvé. Loni to přišlo tak, že miminko nebylo schopno ,přes vvv, života. Neměla jsem plodovku a malá měla nefunkční ledviny a chyběla část srdce a některé orgány.Jistě mi dáš za pravdu, jak velký nápor na psychiku to je, když se člověk ocitne v této situaci…
Mojí chlapečci byli živí, když jsem je rodila, ale bylo to moc brzo na to, aby to přežili..........Dostala jsem tehdy zánět plodovýho obalu a od toho jsem začala roditNeumím si představit, že bych to musela - jako ty - zažít 2 x
našemu miminku nikdo žádnou injekci do srdíčka nedával, ale já dostala injekci do břicha a miminko pak už mrtvé porodila, ale do srdíčka to vážně nebylo, prý miminko zemřelo těma kontrakcema a tou látkou co mi píchli do břicha… Teda asi? Nebo? že by bylo po porodu ještě živé a nechali ho jak krysu chcípnout v míse? Ne ne to je jen spekulace jistě již bylo mrtvé a to co jsem viděla byla opravdu jen doznívající nervová činnost…
lacenko, mi to taky při výkonu nikdo neříkal, že napichují srdíčko miminka. Tedy ne v nemocnici, tam Ti jen řeknou, že Ti vyvolají porod, ale dopodrobna mi to vysvětlila moje gynekoložka. Právě ona jehla v břiše…
Lacenko kopíruji z internetu:
Provádí se: Po 12. týdnu, zejména ale po 16. týdnu
Podávají se prostaglandiny nebo jiné léky vyvolávající velmi silné děložní stahy, které vypuzují vyvíjející se nenarozené dítě. Kontrakce jsou mnohem silnější než normální přirozené porodní stahy, takže dítě je jimi zabito - v některých případech dojde i k utržení hlavy. Při této metodě se někdy používá i chlorid draselný, který je nenarozenému dítěti vstříknut do srdce.
je to bohuzel, jak pise dasavr...... Nevim, jestli to tu mam na plnou hubu napsat, ale risknu to… Mam kamaradku gynekolozku, pracuje v nemocnici, a ta mi rikala, ze dite se opravdu rodi „zive“, ale vetsinou ho zabiji kontrakce, ale pry se to bohuzel nestane pokazde, kolikrat se dite zive narodi, ale nema sanci a po par minutach az hodinach umira… Nechteji to pry maminkam moc rikat, ze se narodilo zive, tak ve vsech pripadech (teda ve vetsine, zalezi na dr.) rikaji, ze zemrelo behem stahu…kvuli psychice, pry se s tim vyrovnava zena hur, kdyz premysli, jak dlouho jeste potom zilo a tak…
Dasavr - vhledem k tomu že mám ráda jasno a byla jsem částečně tlumená sedativama tak jsme byla schopná se na vše co se kolem mě dělo do podrobna ptát! Náš chlapeček injekci do srdíčka nedostal, odpovídala by tomu i propouštěcí zpráva kde je všechna medikace za dobu hospitalizace uvedena a chlorid draselný tam není, ani nějak „zaonačený“(bo jsem si všechny ty léky hledala kdysi na internetu, k čemu byli…)
Utrženou hlavu taky neměl,ani nic jiného, ale podle toho co jsme viděla byl živej!!! Ale je to jen spekulace a já se pořád přemlouvám ať věřím tomu, když mi PA řekla, že je to doznívající nervová činnost (prý něco jak u kapra na vánoce…)
Holky uplne me mrazi a tecou mi slzy,jako hrachy…
Moc vas vsechny,ktere jste si tim prosly obdivuju
![]()
Eemii píše:
Holky uplne me mrazi a tecou mi slzy,jako hrachy…
Moc vas vsechny,ktere jste si tim prosly obdivuju![]()
Za co? Co je na tom k obdivu, já si spíš myslím že takové věci chce člověk hlavně přežít a pokud to jen malinko jde, rychle zapomenout…